streda, 16 január 2019 10:35

V prvom kole Viessmann pohára v biatlone šesť medailí pre Revúcu Doporučený

Napísal(a) KB Magnezit Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Aj keď zimná sezóna vo Svetovom pohári biatlonu je v plnom prúde už od decembra 2018, slovenskí žiaci si merali sily prvýkrát až počas uplynulého víkendu. V Osrblí nastúpilo do I. kola Viessmann pohára v biatlone žiakov 113 štartujúcich, z toho 13 pretekárov Klubu biatlonu Magnezit Revúca. Oproti minulej sezóne nastalo v žiackom biatlone niekoľko zmien. V kategórii najmladších žiakov (10-11-roční) je medzi preteky povinne zaradený aj beh na lyžiach klasickým štýlom. Pre všetky žiacke kategórie pribudla nová disciplína - rýchlostný pretek s 5-sekundovým odstupom na štarte (kombinácia „hromaďáku“ a stíhačky). V každom preteku je na slávnostnej ceremónii vyhlásených 6 najlepších, podobne ako je to vo „sveťáku“.

Revúčania si hneď v prvom kole počínali úspešne. Na stupňoch víťazov stáli počas víkendu 6-krát, na slávnostnej ceremónii získali ešte ďalších päť ocenení za 4. – 6. miesto.
Najlepšie si počínali Adrián Ottinger (2. miesto a 3. miesto), Veronika Šteczová (2-krát 3. miesto), Michal Biž (2. miesto) a Markus Sklenárik (2. miesto). Popredné ocenené umiestnenia dosiahli aj Martin Galovič, Ján Levčák, Tamara Molentová a Alexandra Štempelová.

Na svoj prvý štart nastúpil Filip Galovič, Amália Lajčáková po letnej premiére prvýkrát štartovala v zime.

Revúčanov čakajú tri týždne pretekárskej pauzy, počas ktorej sa budú intenzívne pripravovať pod vedením trénera Dušana Chrapána na ďalšie kolá Viessmann pohára.
Kompletné výsledky víkendových pretekov nájdete na webe Slovenského zväzu biatlonu www.biathlon.sk.

KB Magnezit Revúca chce aj touto cestou pozvať všetkých priaznivcov biatlonu na Majstrovstvá sveta juniorov a kadetov do Osrblia v dňoch 25.1. – 3.2.2019. Slovenskú republiku budú reprezentovať aj traja odchovanci revúckeho klubu – Tomáš Sklenárik, Lukáš Ottinger a nomináciu medzi kadetky si vybojovala aj Ema Kapustová. Tieto nominácie a účasť v juniorskej reprezentácii sú odrazom tvrdej práce športovcov, ktorí za svoju základnú prípravu vďačia trénerom Dušanovi Chrapánovi a Mgr. Milanovi Chrapánovi.

KB Magnezit Revúca

 

Čítať 1314 krát Naposledy zmenené streda, 16 január 2019 11:00

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!