štvrtok, 11 júl 2019 19:13

II. kolo VIESSMANN pohára v letnom biatlone v Revúcej Doporučený

Napísal(a) KB Magnezit Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Posledný júnový víkend sa všetci biatlonisti, pretekári aj biatlonoví nadšenci, stretli na strelnici v Revúcej. Práve tu sa konalo II. kolo Viessmann pohára v letnom biatlone s medzinárodnou účasťou z Čiech a Maďarska. I napriek krásnemu a slnečnému počasiu to bol náročný víkend ako pre pretekárov, tak aj pre usporiadateľov. V sobotu 29.6.2019 otvárali rýchlostné preteky dorastenci 16. roční o 11:15 hod. Už v tejto kategórii mal náš klub zastúpenie. Róbert Biž obsadil veľmi pekné 4. miesto. V tej istej kategórii nás reprezentoval aj Tomáš Kuchta, ktorý sa umiestnil na 9. mieste. Farby Klubu Magnezit Revúca v tento deň reprezentovali aj súrodenci Košinárovci. Anka Košinárová obsadila 4. miesto, jej brat Peter Košinár sa umiestnil na 11. mieste. O jednu priečku vyššie sa umiestnil Janko Majerčík. Radovan Humeník obsadil vo svojej juniorskej kategórii 5. miesto.

Popoludní pokračovali rýchlostné preteky v žiackych kategóriách so štartom o 15:00 hodine. Z nášho 12. - 13. ročného žiackeho tímu sa ako prvý postavil na štart Markus Sklenárik, ktorý sa so streľbou 4,1 umiestnil na 7. mieste. Najmladší revúcky pretekár Michal Biž (1,3) obsadil 11. miesto. Janko Levčák bol v tento deň pre porušenie bezpečnostných predpisov diskvalifikovaný a na svoj úspech si musel počkať do nasledujúceho dňa. V kategórii 14. - 15. roční žiaci sa Adrián Ottinger (0,3) v silnej konkurencii 24 pretekárov umiestnil na veľmi peknom 7. mieste. Aj naše žiačky bojovali v horúčavách o čo najlepšie umiestnenia. Lenka Repáková v kategórii 12.-13. ročných žiačok so streľbou (2,0) obsadila 6. miesto. Tamara Molentová v kategórii 14. - 15. ročných žiačok priniesla pre náš klub so streľbou 0,2 bronzovú medailu. Hneď za ňou sa na krásnom 4. mieste umiestnila Veronika Šteczová so streľbou 0,1. Alexandra Štempelová (4,3) obsadila v tento deň 15. priečku a Amália Lajčáková (4,3) sa umiestnila na 17. mieste.

V nedeľu 30.6.2019 sa konali vytrvalostné preteky. Každý nezostrelený terč znamenal pre pretekárov 30 sekundovú prirážku. Náročné a dlhšie trate, horúce a vyčerpávajúce počasie boli určite pre mnohých pretekárov veľkou výzvou. V nedeľu opäť začínali dorastenci 16. roční. V tejto kategórii nás reprezentovali Tomáš Kuchta, ktorý obsadil 7. priečku a Róbert Biž, ktorý bol i napriek veľkému úsiliu diskvalifikovaný za nesprávne nesenie zbrane. Anka Košinárová obsadila rovnako ako v rýchlostných pretekoch 4. miesto. V mužskej kategórii 23. - 39. ročných obsadil Peter Košinár 5. miesto a jeho tímový kolega Janko Majerčík 6. miesto.

Aj žiaci a žiačky to mali v tento deň mimoriadne náročné, ale dokázali zabojovať, a tu sú výsledky. V kategórii 12. - 13. roční si Markus Sklenárik polepšil a so streľbou 2,1 obsadil 5. miesto. Michal Biž so streľbou 2,2 obhájil 11. priečku z predchádzajúceho dňa. Najväčším prekvapením v kategórii bol Janko Levčák, ktorý so streľbou 0,1 a výborným behom vybojoval krásne 3. miesto. V kategórii 14. - 15. ročných žiakov obsadil Adrián Ottinger 9. miesto (2,2). Lenka Repáková v kategórii žiačok 12. - 13. ročných vybojovala so streľbou (1,3) 7. miesto. V poradí už štvrtú bronzovú medailu v tejto letnej sezóne vybojovala Tamara Molentová. So streľbou 2,1 vybehala 3. miesto. Veronika Šteczová so svojou tradične vynikajúcou streľbou obhájila pekné 4. miesto. Výrazne si polepšila Amália Lajčáková, ktorá so streľbou 1,0 obsadila 10. priečku. Hneď za ňou sa na 11. mieste so streľbou 3,2 umiestnila Alexandra Štempelová.

Posledný júnový týždeň bol v Revúcej krásnym športovým zážitkom pre aktívnych ale aj pasívnych športovcov. Veľké poďakovanie patrí všetkým biatlonistom telom i dušou, ktorí zvládli revúcke trate i náročné počasie, trénerom, rozhodcom, organizátorom, sponzorom, zástupcom mesta a všetkým fanúšikom a priaznivcom tohto športu, ktorí prišli podporiť pretekárov. Už teraz sa tešíme a srdečne pozývame všetkých na ďalší ročník v letnom biatlone Revúcej .

KB Magnezit Revúca

 

 

 Revúčanka strieborná v II. kole   Viessmann pohára v letnom   biatlone

Posledný júnový víkend sa konalo v  Revúcej ďalšie, druhé kolo slovenského pohára v letnom biatlone. V rýchlostných pretekoch v kategórii 14 - 15 ročných žiačok sa darilo aj Revúčanke Nine Natálii Vavrekovej, ktorá preteká za Klub biatlonu Valaská Osrblie. Po výbornej streľbe, keď sa jej podarilo zostreliť deväť z desiatich terčíkov obsadila striebornú priečku, pričom za víťazkou – svojou oddielovou kolegyňou – zaostala len o necelé dve sekundy.
Šikovnej pretekárke (v zimnej sezóne obsadila v celoslovenskom rebríčku vo svojej kategórii 3. miesto) držíme palce a prajeme veľa ďalších úspechov nielen v biatlone, ale aj v atletike, v ktorej skvelo reprezentuje mesto Revúca.
NM 

 
 ra viessman nina 1   ra viessman nina 2 
     

 ra viessman nina 3

 

ra viessman nina 4

   ra viessman nina 5

 

 

Čítať 1636 krát Naposledy zmenené pondelok, 15 júl 2019 13:38

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!