nedeľa, 21 júl 2019 20:08

Spoznali sme, kto v uplynulom ročníku patril medzi najspoľahlivejších hráčov 6. futbalovej ligy Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Spoznali sme, kto v uplynulom ročníku patril medzi najspoľahlivejších hráčov 6. futbalovej ligy Foto: Viky Burdigová

Aj keď od skončenia súťažného ročníka 2018/19 futbalovej VI. Ligy ObFZ Rožňava prešlo už takmer mesiac, nezaškodí sa niektorými poznámkami vrátiť k nemu ešte raz. O tom, že v ročníku 2018/19 sa VI. liga začala hrať so 14-timi mužstvami a skončila s 13-timi vie naša podstatná futbalová rodina. Nakoniec sme o tom informovali aj v článku o okresnej konferencii futbalu po skončení ročníka. Z uverejnených štatistík tejto súťaže, ktoré nájdeme na stránke futbalnet.sk sa môžeme všeličo dozvedieť. Oboznámili sme sa s nimi aj my a dnes môžeme presne niektoré údaje využiť aj v tomto príspevku.

 

bulik peter.drnava 1aMálokto z nás vie, že v uplynulom ročníku spomínanej ligy nastúpilo do hry 375 hráčov. Podrobná štatistika nám prezradila, že nie všetci futbalisti nastúpili za svoje mužstvá rovnako dlhý čas. Spoznali sme však z nich takých hráčov, ktorí sa zapísali do zápisov najviac a ktorí najmenej. Pravda, mnohých poznáme i takých, ktorí boli medzi náhradníkmi, ale nenastúpili za svoje mužstvo počas ročníka ani minútu. Spomeňme však najprv tých, ktorí na svojom konte majú odohraných najviac minút. Dnes už môžeme s istotou povedať, že s najvyšším počtom  minút (2340) poznáme týchto hráčov: Peter Búlik, Erik Polyák, Kilian Šoltés (všetci Baník Drnava). Znamená to, že každý v jednom kuse odohral až 26 zápasov, ktoré trvali 90 minut. Peter Búlik (na obr. vpravo) má 34 rokov, navyše je dlhoročným kapitánom mužstva a posledných 9 rokov stále hrá za Baník. O 3 minúty menej (2337) odohral Gabriel Józsa (Baník Drnava), ktorý si zastal v mužstve miesto brankára a prišiel doň počas ročníka. Je to takmer neuveriteľné, že až 4 hráči, ktorí odohrali v 6. lige najviac minút pochádzajú z Baníka Drnava. Ak by sme chceli ešte viac podčiarknuť týchto hráčov, musíme podotknúť, že medzi nimi je aj druhý najlepší strelec uplynulého ročníka (K. Šoltés), ktorý skóroval až 38-krát a zaostal za prvým iba o gól. Zrejme sa aj vedenie klubu na týchto hráčov môže najviac spoľahnúť po každej stránke. Preto ich tak často stavia na jednotlivé zápasy.

Piaty v poradí odohratých minút je Tomáš Handlovič (Tatran Betliar), ktorý si za mužstvo zapísal 2550 odohraných minút, hoci rokmi už nie je najmladší (38).

Spomeňme ešte ďalších aspoň 6 hráčov, ktorí zo svojho voľného času venovali pre mužstvo cenné minúty i skúsenosti. Sú to:

6. Adam Rochl (ŠK Baník Štítnik) odohral 2336 minút a vsietil aj 1 gól.

7. Attila Kerekeš (Jednota Krásnohorská Dlhá Lúka) má za vlaňajší ročník na konte 2214 minút.

8.-11. Ladislav Varga (OTJ Honce) 2160 minút.

8.-11. Martin Sivók (ŠK Baník Štítnik) 2160 minút.

8.-11. Mário Tokarčík (MFK Dobšiná) 2160 minút.

8.-11. Csaba Koncz (Baník Rožňavské Bystré) 2160 minút.

Na portáli futbalnet sú zaznamenaní aj takí hráči, ktorí odohrali napr. po 6 minút (Dávid Máté a Karol Bakoš), ale dvaja takí, ktorí boli na ihrisku v hre iba po 3 minúty (Tomáš Fabián a Attila Ďurán). Ak si pozriete portál podrobnejšie, zistíte, že medzi hráčmi sú zapísaní aj tí hráči, ktorí neodohrali ani minútu, ale boli zapísaní ako náhradníci, pripravení do hry kedykoľvek nastúpiť.

Spomínaná štatistika je pripravená poskytnúť každému, kto sa o futbal v našom okrese zaujíma také informácie, ktoré o hráčoch i mužstvách všellčo prezrádzajú. I to, kto sa ako na zápas pripravuje, aby v ňom odohral čo najlepšie i najdlhšie. Aby poznal najlepších strelcov nielen svojho mužstva, ale aj iných, čo pomôže vymyslieť na súpera a jeho strelcov dobrú taktiku. Pravda je však aj taká, že ich môžu využívať iba takí, ktorí ich využijú v prospech mužstva, ktoré majú na starosti a vedia, ako s nimi nakladať. A k tomu je potrebná odborná príprava a futbalové skúsenosti. Predpokladám, že aj tie si raz začneme všímať i využívať.
MG od

 

Čítať 1524 krát Naposledy zmenené nedeľa, 21 júl 2019 23:58

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!