nedeľa, 04 august 2019 19:43

Jerguš stál na prahu nového futbalového ročníka Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Nečakajte od tohto titulku nič spásonosného pre náš futbal. Iba preto Jerguša spomíname, že týmto dňom sa aj na hornom Gemeri rozbehol nový futbalový ročník 1. majstrovským kolom, zatiaľ iba pre pár hornogemerských mužstiev. V súťažiach riadených VsFZ sa najprv v sobotu 3.8.2019 predstavilo dorastenecké mužstvo MFK Rožňava, ktoré iba s deviatimi hráčmi nastúpilo do súboja v III. lige skupiny Východ v Krásnej, kde sa stretlo s rovesníkmi mužstva Akademy Janočko. Samozrejme, že v nerovnom súboji stratili tri body. Čo iné ich mohlo čakať takto nepripravených do súboja o nové body? Na Slovensku sa traduje známe porekadlo: Akú mala, takú dala. Pre Rožňavu zvlášť platné.
Konečne sa ozvala aj piata liga dospelých, ktorá v minulom ročníku nemala zastúpenie ani jedným z hornogemerských mužstiev. Nový ročník odrazu posilnili dve mužstvá:

FK Krásnohorské Podhradie a MFK Rožňava. Prvé nevydržalo v štvrtej lige a muselo vypadnúť a MFK Rožňava sa tam dostal iba vďaka tomu, že víťaz VI. Ligy ObFZ Rožňava odmietol postúpiť a druhé mužstvo z tabuľky prepustilo postupové miesto práve klubu MFK Rožňava. Tak má Rožňava aspoň takto zastúpenie v piatej lige. Ako si bude počínať v novej súťaži, v ktorej doteraz vo svojej histórii nemalo zastúpenie, ukážu už prvé kolá. Ale obidvom mužstvám držíme v ročníku 2019/2020 silno palce!

D O S P E L Í

V. liga K – G 1. kolo 4.8.2019

Maratón Seňa - MFK Rožňava 2:1 (1:0). G: D. Spišák, T. Schnurer (PK) - M. Chochol (PK), ŽK: D. Spišák, P. Varga - J. Korfanta, T. Nemeth, M. Chchol, Z. Molčan, R: D. Sedlák - M. Marušin, M. Lipták, DS: M. Čaga. Div.: 87.
MFK Rožňava: L. Šalamon (C ) - P. Kontra, D. Kakalejčík, R. Greško (46´ , J. Korfanta, S. Ďuríček, T. Nemeth, D. Grulyo, L. Dávid, J. Figúr, M. Chochol.
Rožňavčania nastúpili posilnení cez prázdniny o piatich hráčov. Do brány sa vrátil zo ŠM Janíky Laco Šalamon, obranu posilnil Dominik Kakalejčík prestupom z FK Plešivec, Jozef Korfanta z Tatrana Betliar a 18-ročný Dominik Grylo z FK Hrhov. Mužstvo v útoku posilnil aj bývalý hráč MFK Rožňava a Spartaka Medzev Jaroslav Figúr. Všetci z nich nastúpili v 1. kole. Domáci nepatrili vlani medzi mužstvá hornej polovice tabuľky. I tak vyprevadili nováčika z Rožňavy s prehrou.

FK Košická Nová Ves – FK Krásnohorské Podhradie 1:0 (0:0). G: M. Halčišák, ŽK: F. Mikita, F. Horník, V. Štuň, R: Š. Molitoris – D. Ulian, V. Tóth, DS: J. Krajčík. Div.: 100.
PODHRADIE: J. Salai - Š. Kun, Cs. Kiss (67´ I. Bošela), N. Luko, I. Oravec, J. Kovács, T. Béke, J. Erdofalvi (C ), J. Benedik, M. Seman, M. Mészner.
Nášho druhého účastníka V. ligy pred súťažou posilnil Ján Kovács z Baníka Drnava, Tomáš Béke z FK Plešivec a Ivan Bošela z Jednoty Krásnohorská Dlhá Lúka. Gól však nezaznamenali, a tak tesne prehrali svoj prvý zápas v V. lige. Mali však za súpera druhé mužstvo z vlaňajšieho ročníka.

OSTATNÉ VÝSLEDKY KOLA: Dvorníky-Včeláre - Hornád Ďaňa 4:2, Družstevník Budimír - Stavmont Kysak 4:0, Kokšov-Bakša - Slovan Poproč 2:1, Družstevník Malá Ida - Družstevník Perín 3:3, Lokomotíva Košice - Družstevník Čečejovce 4:3.

DORAST 

III.liga Sk. Východ 3. kolo 3.8.2019

Akademy Janočko - MFK Rožňava 3:2 (3:1). G: K. Béreš 2, R. Karvanský - R. Gažík 2. ŽK: A. Mrázko - A. Ragán. R: S. Horváth - I. Pohanka. Div.: 40.
ROŽŇAVA: D. Csocso – M. Ikri, A. Ragán (C ), O. Miklóš, T. Leštách, D. Beke, J. Horvát, R. Gažík, A. Hajduk.

OSTATNÉ VÝSLEDKY KOLA: MFK Sina - MŠK Slavoj Spišská Belá 1:2, MŠK Tesla Stropkov - MFK Slovan Giraltovce 2:0, FK Košická Nová Ves - 1.MFK Kežmarok 2:0, KAC Jednota Košice - Slavoj Trebišov 0:9,MFK Stará Ľubovňa - Sokol Ľubotice 0:4.

(MG od)

 

 

Čítať 1116 krát Naposledy zmenené štvrtok, 08 august 2019 14:12

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!