Vytlačiť túto stránku
streda, 14 júl 2021 10:34

Druhé kolo VIESSMANN pohára v letnom biatlone odštartovali v Revúcej Doporučený

Napísal(a) KB Magnezit Revúca
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Vo vytrvalostných pretekoch v  žiackych kategóriách bodovali: Markus SKlenárik – 2. miesto, Ján Levčák 3. miesto. Chlapcom aj touto cestou blahoželáme. Na stupni víťazov sú zľava v modrých dresoch klubu. Vo vytrvalostných pretekoch v žiackych kategóriách bodovali: Markus SKlenárik – 2. miesto, Ján Levčák 3. miesto. Chlapcom aj touto cestou blahoželáme. Na stupni víťazov sú zľava v modrých dresoch klubu.

Športovci vedia, aké je to kráčať na vrchol. Rovnako tak vedia, aké je to neuspieť a akceptovať sklamanie. Cez to všetko obetujú nielen svoj čas, trénujú, bojujú, nevzdávajú sa a majú radi šport – milujú biatlon.
V dňoch 3. a 4. 7. 2021 sa konalo 2. kolo VIESSMANN pohára v biatlone a naše mesto opäť raz privítalo malých aj veľkých priaznivcov biatlonu, aby si zasúťažili a zmerali svoje sily v rýchlostných a vytrvalostných pretekoch na našej strelnici.
V sobotu 3.7.2021 odštartovala preteky kategória dorast, dospelí s počtom 86 pretekárov. Radosť nám urobila naša bývalá členka klubu KB Magnezit Revúca Emka Kapustová, ktorá sa v rýchlostných pretekoch v kategórii juniorky umiestnila na skvelom 2. mieste. Predstavili sa aj najmenší pretekári a rýchlostné preteky pokračovali pretekmi prípravky s 35 pretekármi z rôznych kútov Slovenska.

ra biatlon klub

Po nej sa predstavilo 108 pretekárov v kategórii žiaci. V rýchlostných pretekoch na 2 km v kategórii Žiaci C si striebro odniesol náš biatlonista Markus Sklenárik a na veľmi peknom piatom mieste bodoval Ján Levčák. Obidvaja chlapci svojimi umiestneniami potvrdili svoju veľmi dobrú bežeckú a streleckú formu. Súťažili aj noví členovia nášho klubu Michal Ondrik, Lenka Hudecová, Dominik Haľák, Veronika Haľáková a musíme ich pochváliť, že svoj prvý pretek dokončili a zvládli veľmi dobre.

ankaNedeľňajšie vytrvalostné preteky opäť odštartovala kategória dorast a dospelí a v nej bola úspešná naša Anka Košinárová, ktorá sa vynikajúcou streľbou (2-0-0-0) prebojovala na striebornú priečku. Úspešné boli aj naše odchovankyne Tamarka Molentová a Emka Kapustová reprezentujúce ŠK Železiarne Podbrezová. Obidve obsadili vo svojich kategóriách 2. miesto a my sa tešíme spolu s nimi z ich výborných výsledkov, ktoré sú zrkadlom ich náročnej a zodpovednej prípravy. Naši odchovanci, juniorskí reprezentanti Lukáš Ottinger a Tomáš Sklenárik sa týchto pretekov nezúčastnili, nakoľko sú na sústredení v Obertilliachu.

Vo vytrvalostných pretekoch v žiackych kategóriách bodovali: Markus Sklenárik – 2. miesto, Ján Levčák – 3. miesto. Chlapcom aj touto cestou blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu nášho revúckeho biatlonu. Z našich nových a najmladších pretekárov sa v nedeľnajších pretekoch najlepšie darilo Lenke Hudecovej, ktorá obsadila veľmi pekné 5. miesto.

ra biatlon lenka miskoVeľmi pekne ďakujeme sponzorom, bez ktorých by sme preteky nedokázali zorganizovať na takej vysokej úrovni: SMZ, a. s. Jelšava, Mesto Revúca, COOP Jednota Revúca, Majster Papier, Nadácia SPP, Nadácia Tesco.

To, že biatlon patrí medzi obľúbené športy dokázali jeho priaznivci z celého Slovenska, ktorí sa zišli u nás v malebnej Revúcej obkolesenej nádhernou prírodou a súťažili aj keď pálilo slnko, fúkal vietor a museli cestovať desiatky kilometrov.

Všetci sú víťazmi, pretože dokončili preteky, aj keď vedeli, že bedňa nebude ich. Všetci sú víťazmi, pretože ich spája láska k športu. Všetci sú víťazmi, pretože si navzájom fandia, držia palce a podporujú sa.

Všetkým našim pretekárom ďakujeme za reprezentáciu nášho klubu – KB Magnezit Revúca, ktorý počas týchto dní slávil 30 rokov svojho pôsobenia. Najväčšie poďakovanie patrí trénerom – bratom, ktorí tento šport priniesli do Revúcej a pod ich vedením vyrástlo veľa skvelých športovcov reprezentujúcich slovenský biatlon nielen doma, ale aj v zahraničí.
Ďakujeme Mgr. Milanovi a Dušanovi Chrapánovi za ich obetu tomuto nádhernému športu.

KB Magnezit Revúca

 

Čítať 968 krát Naposledy zmenené streda, 14 júl 2021 19:53