Vytlačiť túto stránku
utorok, 09 august 2022 14:16

V kameňolome v Červenej Skale dostali zelenú Majstrovstvá Európy v offroadtriale Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Málokedy vídané Majstrovstvá Európy v Offroadtriale Eurotrial 2022 sa uskutočnili u nás na Slovensku v dňoch 29. –31.7.2022 priamo pod Kráľovou hoľou. V minulosti to bol región, ktorý sa zahrňoval ešte do Gemera. Teda, blízko u nášho terajšieho suseda. Preteky sa konali v kameňolome v Červenej Skale pri Šumiaci v okrese Brezno. Zišlo sa tu 80 najlepších posádok z celej Európy so svojimi originálmi až po vyskladané prototypy a špeciálmi, ktoré si zmerali sily v zložitom skalnatom teréne. Slávnostné otvorenie akcie bolo v piatok 29.7.2022 na námestí v obci Šumiac, a to predstavením jednotlivých pretekárov. Patrila k tomu aj prehliadka špeciálov a sprievodný program. Pre návštevníkov bolo zriadené parkovisko a stánky s občerstvením. Tak sa na majstrovstvá mohli dostať aj diváci zo vzdialenejších miest Slovenska.

Medzi prihlásenými i štartujúcimi posádkami sme mohli sledovať pretekárov z Anglicka, Bulharska, Česka, Dánska, Fínska, Maďarska, Nemecka, Rakúska, San Marina, Španielska, Švajčiarska, Švédska, Talianska a Slovenska. 

sumiac offroadtrial 21Čo je to vlastne offroadtrial? Pre tých, ktorým nie je známy tento druh športu pripomíname, že disciplína offroad trial je súťažou terénnych áut na pripravených krátkych úsekoch medzi bránkami (drevené kolíky nabité v zemi). Je to predovšetkým súťaž v zručnosti vodičov. Je určená pre každého a akúkoľvek techniku bez nutnosti zvláštnych úprav na vozidle. Vozidlá sú zaradené do jednotlivých kategórií podľa úrovne ich úpravy (viac v sekcii technické predpisy). Náročnosť trialových sekcií je prispôsobená jednotlivým kategóriám. 

Fotoreportáž Petra Pobočeka približuje skutočnú atmosgféru zo zápolenia v spomínanom kameňolome v Červenej Skale pri Šumiaci.

MG od

 

https://youtu.be/P4L2iJTneIk klikni!

 

 

Čítať 818 krát Naposledy zmenené utorok, 09 august 2022 15:51

Galéria obrázkov