nedeľa, 14 august 2022 19:19

Ktoré futbalové mužstvá nášho regiónu pozvú divákov na zber jesennej úrody? Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Z majstrovského futbalu V. ligy JUH medzi FK Krásnohorské Podhradie a FC Lokomotíva Košice 1:2. Útočník hostí v modrom Miroslav Ivan prechádza cez obranu domácich. Z majstrovského futbalu V. ligy JUH medzi FK Krásnohorské Podhradie a FC Lokomotíva Košice 1:2. Útočník hostí v modrom Miroslav Ivan prechádza cez obranu domácich. Foto: Lokomotíva Košice

Druhé ligové kolá mužstiev nášho regiónu pokračovalo nie ktovie akými výsledkami. V najťažšej situácii sa z vyšších líg ocitajú futbalisti FK Gemerská Hôrka, ktorá zatiaľ nezískala nielen čo len bod, ale nestrelila svojim súperom ani jeden gól. Pravda,  zatiaľ je ešte veľa času pred všetkými účastníkmi futbalových súťaží a mnoho sa iste zmení aj k dobrému. Kluby okresnej súťaže sa takisto rozdelili do 2 skupín: tie ktoré podávajú slušné výkony, ale žiaľ aj také, ktoré vlani patrili medzi hornú časť tabuľky a dnes sú na jej chvoste. Spomedzi nich „vyniká“ Zlatý klas Dlhá Ves, ktorej futbalisti doteraz nepotešili nielen svojich fanúšikov, keď nezaznamenali ani gól a bodovo sú na nule. Podobne je to i s hráčmi Gemerskej Polomy, ktorí z dvoch zápasov majú skóre 0:11! Pozrime sa nižšie na jednotlivé majstrovské zápasy podrobnejšie.

D O S P E L Í

V. liga JUH VsFZ – 2. kolo

 

FK Krásnohorské Podhradie – FC Lokomotíva Košice 1:2 (1:0). G: T. Revúcky – M. Leško, ČK: 0 - A. Pačinda ŽK: T. Hajdúk, J. Kovács, M. Boroš, J. Fatľa – M. Leško, S. Kiš. R. Karafa. R: M. Guba – V. Paulišin, J. Mano, DS: O. Palinský. Div.: 200.

fk podhradie zostavaPODHRADIE: Dávid Džačár - Jakub Fatľa, Daniel Vojčík, Štefan Dorkin, Roland Fabián (64´ M. Boroš), Ján Kovács, Tomáš Revúcky (C), Tomáš Hajdúk, Martin Ďuríček, Norbert Vozár, Július Benedik (72´ P. Boroš).

LOKOMOTÍVA: Martin Leško - Rastislav Takáč (67´ M. Ondrejkovič), Šimon Šimko, Adrián Pačinda, Erik Koneracký (46´ R. Karafa), Michal Vilkovský, Patrik Grega, Kristián Štovka (46´ S. Kiš), Marcel Üvegeš, Miroslav Ivan.

Najlepšie mužstvo uplynulého ročníka V. ligy Lokomotíva Košice prišla pod krásnohorský hrad uspieť čo najlepšie. Ich zámer má aj v tejto súťaži tie najvyššie ciele. Domáci však svojim prístupom najmä v 1. polčase pristúpili k povinnostiam zodpovedne. Dokonca sa v prvej štvrťhodine ujali vedenie pekným gólom svojho kapitána Revúckeho. Vo vedení vydržali pomerne dlho, čo sa nepáčilo hosťom. Tréner pristúpil k dvom zmenám. Z brány poslal do útoku Leška, ktorý sa odvďačil dokonca gólom do siete domácich a o štyri minúty sa pridal k nemu aj striedajúci Karafa víťazným gólom. A bolo po zázraku, ako tvrdili na facebooku fanúšikovia Košíc.

 

MFK Ťahanovce – MFK Rožňava 2:4 (2:1). G: Paluščák, D. Grohol - J. Krajlik, J. Figúr, M. Domik, F. Gyenes. ŽK: S. Žulkovský – L. Felezký. R: V. Mačuga – M. Bochnovič, J. Nosáľ. DS: A. Mišenčík. Div.: 100.

ŤAHANOVCE: Valentín Kateržabek (46´ A. Penxa) - Marek Hrubovčák (46´ E. Pačut), Tibor Palko (C), Patrik Smak, Dávid Grohol, Marek Boňko, Miloš Pulščák, Samuel Žulkovský, Peter Serbin (35´ L. Borovský), Matej Hintoš (46´ J. Vadas), Jakub Špišák (68´ A. Puškáš).

ROŽŇAVA: Frederik Spišák - Juraj Horvát, Tomáš Gecelovský, Jozef Korfanta, Filip Szabó, Michal Domik, František Gyenes (90´ S. Hric), Filip Kovács, Jaroslav Figúr (C), Szabolcs Szabó Dózsa (12´ A. Hajduk), Jozef Krajlik (75´ L. Felezký).

tahanovce roznava 2 4Nepojmenovaný 1

Hádam nik, kto prišiel v Ťahanovciach pozrieť si majstrák s MFK Rožňava nemal tušenie, že góly začnú padať už od 2. minúty. A stalo sa. V deravej obrane hostí si najlepšie počínal Miloš Pulščák (V bielom drese zľava druhý.), ktorý prenikol až do päťky a predko vystreli do brány. Pre Rožňavčanov v tomto zápolení všetko dobre dopadlo a nakoniec si odviezli z Ťahanoviec ďalšie tri body.  Foto z videa MFK Ťahanovce.

Aj v tomto prípade sa hostia predstavili ako nováčik súťaže. A musíme konštatovať, že Rožňavčania sa ukázali ako nebojácne mužstvo, ktoré je na majstrák pripravené dobre. No povedzte, čo by ste robili v rovnakej situácii, keď už v šiestej minúte prehrávali na súperovom ihrisku 2:0. Zrejme by ste očakávali ďalšiu spŕšku gólov, alebo by ste ako tréner spravili určité zmeny v mužstve i v taktike. Tak sa i stalo. V 14. minúte hostia znížili na 2:1 a cez prestávaku zrejme tréner prehovoril hráčom do duše, ak nechceli návrat domov s balíkom gólov. Pomohlo to. Na hosťoch sa prejavila kvalita a postupne padali potrebné góly. Strelecky sa tak zapísali: Figúr, Domik a Gyenes. Výsledok: Rožňavčania nielenže nakoniec zvíťazili a odviezli si 3 cenné body, ale zanechali i slušnú hru u súpera i jeho fanúšikov. Začiatok ročníka pre nováčika aj vonku veľmi úspešný. 

OSTATNÉ ZÁPASY KOLA: Dvorníky-Včeláre – Gelnica 0:2, Vojčice – Kráľovský Chlmec 5:3, Geča – Budkovce 1:2, Topoľany – Cejkov 3:1, Borša – Malý Horeš 0:4.

 NEÚPLNÁ TABUĽKA PO 2. KOLE:

1. Družstevník Malý Horeš 9:1 6
2. MFK Gelnica 2 2 0 0 8:0
3. MFK Rožňava 2 2 0 0 7:2 6
4. Lokomotíva Košice 2 2 0 0 5:1 6
5. OFK Vojčice 2 2 0 0 9:5 6
6. OŠK Budkovce 2 1 1 0 6:1 4
7.. Krásnohorské Podhradie 2 0 1 1 1:2 1
8. Kráľovský Chlmec 2 0 1 1 3:5 1
9.  AFK Topoľany 1 0 0 1 2:4 1
10. FK Geča 73 2 0 1 1 0:3 1
11. MFK Ťahanovce 2 0 0 2 3:9 0
12. Družstevník Cejkov 1 0 0 1 0:6 0
13. Dvorníky-Včeláre 2 0 0 2 1:8 0
14. II. Rákoczi Ferenc Borša 2 0 0 2 0:7

 

VI. liga K – G VsFZ – 2. kolo

FK Gemerská Hôrka – FK Krásna 0:1 (0:0) G: V. Janočko. ŽK: 0 – V. Janočko. R: V. Michalík – M. Horváth, E. Tomeček. DS: M. Krivjančin. Div.: 100.

HÔRKA: Ondrej Skokan - Zoltán Halász, Dávid Bodnár, Štefan Jankóšik, Tomáš Béke, Ladislav Lovaš, Tomáš Jacso, Richard Kardos (C), Tomáš Čech, Jozef Bolaček, Ákos Gyurán.

KRÁSNA: Roman Suchý - Jozef Matúš Červeňák, Dominik Králik, Marián Haminda, Dávid Fekete, Daniel Človečko, Tomáš Boda, Ladislav Šuster, Vladimír Janočko, Patrik Horňák, Ľubomír Beregsási (C).

ghorka krasna

Situácia pred bránou Gemerskej Hôrky v 75. minúte. Loptu si pristavil pred múrom zahrávajúci voľný kop hráč FK Krásna Vladimír Janočko. Čo myslíte, kde usmernil optu a padol z toho gól? Janočko nezaváhal a hostia odišli z Gemerskej Hôrky s tromi bodmi. Lopta preletela cez múr do brány k jej pravej žrdi...  .Foto: z videa FK Gemerská Hôrka.

Domáci Hôrčania sa po nepríjemnej prehre v prvom kole na domácej pôde predstavili v novom zložení. Tréner dal prednosť 8 novým hráčom. Súper z jednej z košických štvrtí mal jednu obrovskú výhodu, keď nastúpil s bývalým slovenským legionárom Vladimírom Janočkom. Ten nielen že bol jediným napomínaným hráčom žltou kartou v tomto zápase, ale aj jediným hráčom so streleným gólom. V Gemerskej Hôrke sa ani v druhom kole netešili zo zisku čo len bodu. Návrat po piatich rokoch tohto mužstva do vyššej súťaže tak nemá šťastný vstup.

OSTATNÉ ZÁPASY KOLA: Považská Sokoľ - Perín 1:2, Budimír - Kysak 2:1, Košická Nová Ves - Valaliky 2:0, Ruskov - Seňa 0:2, Malá Ida - Poproč 4:1, Čečejovce - Kokšov-Bakša 4:3. 

TABUĽKA PO 2. KOLE:

1. Maratón Seňa 7:2 6
2. FK Košická Nová Ves 2 2 0 0 3:0 6
3. FK Krásna 2 2 0 0 4:2 6
4. OFK Perín 2 2 0 0 5:3 6
5. Družstevník Malá Ida 2 1 1 0 6:3 4
6. Poproč 2 1 0 1 7:4 3
7. FK FC Valaliky 2 1 0 1 6:2 3
8. Družstevník Čečejovce 2 1 0 1 6:6 3
9. Družstevník Budimír 2 1 0 1 4:6 3
10. Kokšov-Bakša 2 0 1 1 5:6 1
11. FK Kysak 2 0 0 2 3:5 0
12. FK Považská Sokoľ 2 0 0 2 1:3 0
13. FK Gemerská Hôrka 2 0 0 2 0:7 0
14. Lokomotíva Ruskov 2 0 0 2 0:8 0

 

 

7. liga ObFZ Rožňava – 2. KOLO

 

TJ Baník Rožňavské Bystré – TJ Baník Rakovnica 5:1 (1:0). G: Ján Rochl, Adam Rochl, Róbert Rochl, P. Minčík, Roman Viola – J. Tomi. ŽK: V. Gallo – 0. R: R. Klinko – J. Molnár, E. Kovács, DS: F. Drenko. Div.: 50.

BYSTRÉ: Dárius Forgáč - Adam Rochl (C), Richard Jakab, Filip Čapó, Róbert Rochl, Peter MilkoJán Rochl (86´ O. Ujházi), Boris Milko (68´ P. Minčík), Miloš Gallo, Tomáš Kuchta, Viliam Gallo (80´ R. Viola),

RAKOVNICA: Lukasz Prodochl (C) - Caba Koncz, Lukáš Hajdu, Juraj Tomi, Marek Radič, Ondrej Vavrek, Matej Lompart (77´ T. Gyenes), Lukáš Gábor, Marián Gábor, Jozef Lipták – Giba, Samuel Čonka.

Bystrania nastúpili na derby stretnutie so susednou Rakovnicou s dvomi novými hráčmi. V bráne sa prvýkrát objavil Dárius Forgáč, ktorý prestúpil z Gemerskej Polomy a v zálohe operoval najskúsenejší hráč Miloš Gallo, ktorý prišiel z Betliara, aby obohatil štítnickú grupu spoluhráčov v domácom Baníku. Cenný je aj príchod Borisa Milka. Domácim sa darilo, strelecky najmä v druhom polčase, keď brankár hostí musel loviť zo svojej brány štyri góly. Na svojho súpera zmenili taktiku a pozitívne sa to prejavilo najmä na skóre. Škoda, že aj napriek vysokému víťazstvo sa nepodarilo využiť všetky príležitosti na skórovanie. Bystrania mohli tak zabudnúť na predchádzajúce straty bodov s týmto súperom, ktorého väčšina hráčov ešte nedávno hájila farby Bystrého.

 

OFK Vyšná Slaná – TJ Zlatý klas Dlhá Ves 6:0 (3:0). G: J. Gallo 3, M. Seman, P. Katona, B. Kuzma, ŽK: 0 – A. Pomaj. R: P. Galík – G. Rási, DS: O. Vysoký. Div.: 66.

SLANÁ: Tomáš Lux - Peter Rogos, Marek Laurinc (68´ S. Hrčka), Peter Zabrel, Gustav Keršák, Dušan Kalis (82´ S. Bizik), Ján Gallo, Adam Gallo, Branislav Kuzma (C), Miroslav Seman (68´ P. Katona), Jozef Barnák.

DLHÁ VES: Gabriel Pomaj (53´ Zs. Mezei) - Gabriel Beke, Marián Dusza (C), Martin Havrlent, Attila Pomaj, Milan Makkai, Patrik Mičinsky (74´ T. Segyo), Attila Orvos, Ján Lokos, Attila Balázs, Dávid Novák.

Zápas hostí vo Vyšnej Slanej potvrdil, že budú musieť viac pracovať v klube, aby dosiahli aspoň takú úroveň ako malo mužstvo v takomto čase vlani. Vo Vyšnej Slanej neukázali zo svojho umenia nič. Strelecky sa nepresadil ani jeden z vlaňajších najlepších strelcov súťaže a v 74. minúte bol vystriedaný. Zato domáci Ján Gallo si zapísal v tomto zápolení až tri góly. Víťaz vlaňajšieho ročníka súťaže ukázal, že futbalovo je na tom stále dobre.

 

FK Lipovník – FK Hrhov 4:0 (1:0). G: A. Gorgei 3, D. Jánosdeák. Hralo sa bez kariet. R: M.Uharček – M. Ďuríček, M. Vávrová. DS: J. Kerekes. Div.: 50.

LIPOVNÍK: Tomáš Józsa - Patrik Luspaj, Attila Anna, Zoltán Lipták, Róbert Garan, Dávid, Jánosdeák, Roland Szücs, Roland Szucs (65´ A. Szucs), Adrian Vozár (60´ R. Szucs), Ladislav Emodi (46´ R. Emodi), Attila Gorgei (C).

HRHOV: Zoltán Halász - Marian Giák (46´ T. Zsigrai), Gábor Veverica (C), András Herczeg, Zoltán Kovács, Dalibor Hogya, Zoltán Uveges, Adam Pogány (68´ Z. Kapczi), Ľudovít Kardoš (46´ A. Hajdu), Michal Hranyó, Radko Mikulec.

 

 

Sokol Pača – MFK Rožňava B/Rudná 1:0 (0:0). G: M. Lopata. Hralo sa bez kariet. R: J. Szor – J. Gyenes, P. Rogos. DS: Š. Bodnár. Div.: 50.

PAČA: Denis Zakhar - Marcel Lopata (C)Radovan DlugošPeter DarvašMatej ZagibaJán BockoŠtefan DarvašJozef GulykásGabriel OroszJán HorváthĽubomír Gajdoš

RUDNÁ: Kristian Kocis - Marek Jančík (C)Marián MolnárFilip ZnakLadislav RabasJán IvaničLukáš BenkoJán Urban.

V novom ročníku opustilo pačanský klub niekoľko hráčov. Aby mužstvo zachovalo aj naďalej ligovú príslušnosť, posilnilo sa o niekoľkých hráčov zo susedného Krásnohorského Podhradia, kde vlani zaniklo béčko FK. Kuriozitou je, že MFK Rožňava B, ktorý sa spojil s Rudnou, dnes postavil do hry iba ôsmich hráčov. Ako vidieť z výsledku, pomstilo sa im to a nekompletné mužstvo v Pači tesne prehralo. 

 

 

ŠK Polom Gemerská Poloma – TJ Tatran Betliar 0:6 (0:4). G: M. Arvay 2, J. Čižmár, L. Poťmák, J. Pástor, M. Zatroch. Hralo sa bez kariet. R: L. Lorincz – R. Farkaš, DS: G. Gašpar. Div.: 50.

POLOMA: Pavol Lenkey (75´ P. Bajus) - Štefan Kušnier (46´ V. Maťáš), Jakub Polanecký, Lukáš Jasenka, Denis Fajdek (C), Luboš Korintuš (72´ M. Ruszó), Miroslav Tomášik, Matúš Kuchta (75´ T. Žiga), Radovan Árvai (46´ P. Slavkovský), Ján Simeon Želinský, Ján Fazekaš.

BETLIAR: Marek Šály - Marko Zatroch, Miloš Schvarz (62´ M. Kováč), Lukáš Poťmák (C), Samuel Cirbus, Maroš Bakoš (46´ M. Marcisš), Viktor Mihalík, Martin Arvay (721´ B. Szilárd), Ján Pástor (62´ Ľ. Árvay), Marcel Róth, Ján Čižmár.

 

 

FK Baník Drnava – MFK Dobšiná 0:1 (0:1). G: P. Fabián. ŽK: E. Mackovják, Z. Bulík, J. Maliňák - M. Smrek, M. Tokarčík, A. Pavlík. R: K. Baczúk – D. Poťmák, V. Babik. DS: L. Šalamon. Div.: 60.

DRNAVA: Gabriel Józsa - Peter Búlik (C), Róbert Kovács, Erik Mackovják, Tibor Kerekeš, Nándor Barczi, Brian Šoltés, Jakub Maliňák, Gellért Zsilla, Zoltán Bulik, Kilián Šoltés.

DOBŠINÁ: Patrik Hutník - Peter Fabián (C), Róbert Gotthardt, Adrián Paulík, Ivan Gallo, Matúš Smrek, Adrián Klement, Mário Tokarčík, Matúš Poliak, Adam Labuda, Marek Ogurčák.

 TABUĽKA PO 2. KOLE:

1. Tatran Betliar 8:0 6
2. Baník Rožňavské Bystré 2 2 0 0 6:1 6
3. FK Lipovník 2 1 1 0 5:1 4
4. MFK Dobšiná 2 1 1 0 2:1 4
5. OFK Vyšná Slaná 1 1 0 0 6:0 3
6. Baník Drnava 2 1 0 1 4:3 3
7. Baník Rakovnica 2 1 0 1 6:5 3
8. Sokol Pača 2 1 0 1 1:2 3
9. Krásnohorská Dlhá Lúka 1 0 1 0 1:1 1
10. MFK Rožnava B/Rudná 2 0 1 1 1:2 1
11. FK Hrhov 2 0 0 2 2:8 0
12. Zlatý klas Dlhá Ves 2 0 0 2 0:7 0
13. Polom Gemerská Poloma 2 0 0 2 0:11 0

 

 

D O R A S T

IV. liga SD kG VsFZ – 2. kolo

FK Baník Drnava – FK Tatra Sokoľany 2:0 (1:0). G: N. Jonáš 2. ČK: 0 – P. Horváth., ŽK: 0 – M. Jano, J. Turták. R: R. Drenko, Div.: 14

DRNAVA: Sebastian Dunka - Dávid Józsa, Dániel Die, Roman Balogh, Alexander Parada (C), Alex Csontos, Dávid Grbálik (62´ Á. Jánosdeák), Zoltán Grbálik (89´ D. Polyák), István Herczeg (77´ Z. Dányi), Gabriel Bimbó (77´ T. Volgyi), Nikolas Jónáš (89´ D. Poruban).

SOKOĽANY: Tomáš Seman - Manuel Jano, František Fako (70´ J. Dani), Adam Turták (64´ D. Turták), Jozef Turták (46´ Š. Janke), Martin Jano, Tomáš Ridarčík, Jozef Turták (C), Pavol Horvath, Lukáš Fako, Marek Oravec.

OSTATNÉ VÝSLEDKY 2. KOLA: Junior Košice – FC Lokomotíva Košice B 0:4, FK Kechnec – Slávia TU Košice 1:1, MFK Ťahanovce – MFK Spartak Medzev 2:0, TJ Dvorníky – OFK Slovan Poproč . FK FC Valaliky – TJ Hornád Ždaňa nehralo sa. Valaliky odstúpili!

NEÚPLNÁ TABUĽKA PO 2. KOLE:

1. Lokomotíva Košice B 13:0 6
2. MFK Ťahanovce 2 1 1 0 2:0 4
3. Slávia TU Košice 2 1 1 0 2:1 4
4. Hornád Ždaňa 1 1 0 0 6:1 3
5. Baník Drnava 2 1 0 1 2:1 3
6. Dvorníky-Včeláre 2 1 0 1 7:10 3
7. FK Kechnec 2 0 2 0 4:4 2
8. Spartak Medzev 2 0 1 1 3:5 1
9. Slovan Poproč 2 0 1 1 3:5 1
10. Tatra Sokoľany 1 0 0 1 0:2 0
11. Junior Košice 2 0 0 2 1:10 0
  BENECOL Košice            
  MŠK Moldava n/B            

Čítať 961 krát Naposledy zmenené pondelok, 15 august 2022 22:04

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!