nedeľa, 29 september 2013 19:17

Aj teraz sa Dlholúčania tešili na derby zápas s Jovicami

Napísal(a) F. E.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Keď hrá Krásnohorská Dlhá Lúka proti Joviciam, tak sa fanúšikovia tešia na derby zápas, ktorý nikdy nemá favorita a prináša napínavé momenty. Zápas 9. kola II. triedy tiež nezaostal za očakávaniami. Padlo päť krásnych gólov, 2 červené karty a množstvo nevyužitých šancí, a to najmä na strane domácich. Hostia sa vyhecovali na výborný výkon aj keď ich pricestovalo na zápas len jedenásť. Zápas rozhodoval Šalamon na čiare s Iglaim.
Od úvodu bolo cítiť túžbu po víťazstve na oboch stranách. Viac z hry mali domáci, ale hostia stále hrozili z kontier. Otvoriť skóre mohol F. Emödi, ale z dvoch sľubných možností nedokázal vsietiť úvodný gól. V 17. min. sa konečne domáci presadili keď po centri Bodnára rybičkou prekonal brankára Lakomi. 1:0. Domáci pokračovali v dobýjaní brány, ale nie a nie skórovať. Do polčasu zostalo päť minút, keď Lovasa v úniku zastavil faulujúci Luspaj. Rozhodca nariadil priami kop, ktorý si postavil Farkaš a ten zle postaveného Máteho prekonal peknou strelou. 1:1. Už sa zdalo, že na polčas sa pôjde s nerozhodným výsledkom, avšak domácim sa ešte raz

podarilo skórovať. Nedôrazná strela F. Emödiho narobila nečakane veľa problémov hosťujúcemu brankárovi a Gorgei šikovne dorazil na 2:1. V prvom polčase padli 4 žlté karty, z toho domáci dostali 3.
Druhý polčas pokračoval v duchu ako sa prvý skončil. Domáci si vybojovali obrovské tutovky. Ulman mal možnosť skórovať do takmer odkrytej brány, ale v poslednej chvíli zasiahol obranca a vykopol loptu z čiary. Vzrušenie prišlo v 72. min., keď faulujúci D. Klárik dostal svoju druhú žltú kartu a musel ísť predčasne pod sprchy. Avšak výhodu o jedného hráča v poli hostia nevyužili, skôr naopak, domáci sa zomkli a A. Emödi prekrásnou strelou z 35 m trafil šibenicu.

Držal sa hesla: keď nevieš čo s loptou, tak vystrel, a jemu sa to podarilo fakt parádne. 3:1. V 80. min. sa nakoniec dočkali aj hostia, keď loptu stratil striedajúci Gebe a Genči po svojom prieniku poslal loptu do siete povedľa Máteho. 3:2. Sily sa na trávniku vyrovnali v 82. min., keď Podrackého faul ocenil rozhodca žltou kartou a keďže to bola jeho druhá, tak nasledoval D. Klárika pod sprchy. Zaujímavosťou bolo, že vylúčenými boli práve tí dvaja, ktorí prvú žltú kartu dostali za reklamovanie. Domáci mohli potvrdiť svoje víťazstvo v 90. min. najprv Bodnár trafil konštrukciu brány a Gebe netrafil prázdnu bránu. Nedáš-dostaneš sa mohlo vypomstiť domácim, keď v nadstavenom čase hostia mali možnosť priameho kopu z podobného miesta ako pri prvom góle, ale Lovas trafil len múr. Konečný hvizd, konečný výsledok 3:2. Body ostávajú doma.
Zostava Krásnohorská Dlhá Lúka B: Máté – A. Emödi, Albert, Bošela, D. Klárik, Bodnár, F. Emödi, Gorgei, Luspaj, Lakomi, M.Emodi. Striedali: Plichta, Gebe, Ulman.

F. E.

Ostatné výsledky II. triedy 9. kolo: Gemerská Hôrka B - Plešivec 1:1, Lipovník - Dobšiná B 5:0, Ml. Brzotín - Nižná Slaná 1:0 (nedohrané - v 60 min. pre pokles hráčov hostí pod 7).

 

NAJLEPŠÍ STRELCI II. TRIEDY PO 9. KOLE:

 

13 gólov – M. Baláž (Čoltovo)

 

8 gólov – V. Zsóri (G. Hôrka B)

 

6 gólov B. Roczei (Čoltovo)

 

5 gólov – D. Klárik, A Gorgei (obaja Krh. Dlhá Lúka), A. Polák (Kružná), M. Podracký (Jovice)

 

4 góly – O. Kerekes, R. Zagiba (obaja Lipovník), J. Gulykás (Pača),

3 góly – R. Podraczký, M. Emodi (Krh. Dlhá Lúka B), R. Volčko (Plešivec), J. Gelda, V. Karas (obaja Nižná Slaná), R. Nagy, G. Grecmacher (obaja Jovice), E. Lázók (Brzotín), T. Šofranko (G. Hôrka B), A. Erdelyi, R. Motyka, R. Szucs, (všetci Lipovník), atď.

 

Čítať 2283 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!