nedeľa, 18 august 2013 22:13

Betliarčanov delilo od zisku prvého bodu v súťaži 5 minút

Napísal(a) I.Tokoly
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Tatran Betliar – Družstevník Malá Ida 0:1 (0:0). Gól: 85ʼ Erik Šofranek 0:1. Žltá karta za domácich: 21ʼ Ivan Lörincz. Pred približne 150 divákmi rozhodoval Martin Mačák z Letanoviec. Zostava Tatrana Betliar: Marcel Uharček – Asmir Cilovič, Ladislav Varga, Ľubomír Árvay (C), Erik Herchl – Tomáš Handlovič, Zsolt Barkasz, Ján Gonos, Ivan Lörincz – Martin Árvay (84ʼ Ladislav Lörincz), Vladislav Vávra.
V 2. kole nového súťažného ročníka VI. ligy privítali futbalisti Tatrana Betliar súpera z Malej Idy. Tí síce v uplynulej sezóne skončili iba na 8. priečke, no nebyť zbabraného štartu, kedy prehrali prvých 5 stretnutí, mohli sa v tabuľke umiestniť vyššie. Išlo tak o zdatného súpera, ktorý má v zostave viacero hráčov so skúsenosťami z vyšších súťaží. Napriek tomu sa však očakávalo víťazstvo Betliarčanov, pre ktorých to bola domáca šiestoligová premiéra. Zápas mal od úvodu svoju kvalitu. Už v 1. minúte pohrozil Gonos, ktorého strela však smerovala tesne vedľa hosťujúcej brány. V 4. minúte odpovedali hostia, ktorých šancu ale včasným vybehnutím zmaril zaskakujúci gólman domácich

Uharček. Potom sa ale šance na oboch stranách rodili ťažšie a divákom začínalo byť jasné, že v tomto stretnutí veľa gólov neuvidia. Obe mužstvá hrali zo zabezpečenej obrany, ktoré dobre odolávali útokom súpera. V prvom polčase mierne lepší hostia pohrozili v 22. a 28. minúte. V prvom prípade vyriešila závar v šestnástke obrana domácich a v tom druhom musel zasiahnuť Uharček, keď nebezpečnú strelu spoza šestnátky vytlačil na roh. Najväčšiu šancu na otvorenie skóre mali však domáci. V 40. minúte bol v šestnástke faulovaný prenikajúci Ivo Lörincz a nasledovala penalta. Loptu si na biely bod postavil Gonos, ktorého úmysel však gólman hostí prečítal a penaltu mu zneškodnil. Do kabín tak mužstvá odchádzali za bezgólového stavu.

Druhý polčas sa odohrával prevažne v strede ihriska. Obe mužstvá sa do gólových šancí nedostávali. Miernu prevahu však mali tentoraz domáci futbalisti. Hostia sa spoliehali na brejky, ktoré boli ako stvorené pre ich rýchlonohých krídelníkov a útočníkov. A práve po jednom z nich sa ujali vedenia. V 85. minúte unikol striedajúci, vekom ešte len dorastenec, Šofranek a strelou, ktorú tečoval tesne pred Uharčekom jeden z domácich obrancov rozhodol o najtesnejšom víťazstve hostí v pomere 0:1. Betliar si tak na prvý bod v súťaži musí minimálne týždeň počkať.
Ivan Tököly (fktatranbetliar.webnode.sk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čítať 2087 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!