streda, 25 september 2013 18:35

Dobšinskú desiatku si vo štvrtom ročníku podmanili Tibor Sahajda a Ľudmila Melicherová

Napísal(a) mg-od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V priestore Lányiho Huty pri Dobšinej sa v sobotu 21. septembra 2013 uskutočnil štvrtý ročník bežeckých pretekov Dobšinská desiatka. V hlavných mužských a ženských kategóriách sa jej zúčastnilo 101 pretekárov z rôzych kútov Slovenska. Na tomto ročníku neštartoval držiteľ najlepšieho času z vlaňajška Poliak Andrzej Dlugosz, iba jeho menovec Frantiszek Dlugosz, ktorý však skončil v poli porazených pretekárov. V absolutnej mužskej kategórii zvíťazil Tibor Sahajda časom 0:35:09, ktorý štartoval za OBAL SERVIS Košice. Druhý skončil Imrich Magyar (LOKO TRANS SLOVAKIA)16 sekúnd za víťazom. So stratou 27 sek. skončil na treťom mieste Peter Mlynár z ŠKP Štrbské Pleso. V absolútnej ženskej kategórii, v ktorej štartovalo 17 pretekárok si prvenstvo vybojovala známa slovenská pretekárka Ľudmila Melicherová časom 0:45:56, na druhom zaregistrovali Janu Gombalovú z KTŠ UMB Banská Bystrica a na treťom mieste cieľovú pásku pretrhla Beáta Seligová z Metropolu Košice časom 0:49:12. Z pretekárov horného Gemera sa najlepšie medzi mužmi umiestnil Jaroslav Haviarik, keď

časom 0:37:59 obsadil šiestu priečku.Pred sebou má ešte veľkú budúcnosť, pretože sa na tejto priečke umiestnil medzi mužmi ako 17-ročný junior. Spomedzi žien to bola domáca pretekárka Marta Smreková, ktorá časom 0:51:02 skončila štvrtá. Medzi pretekármi v cieli i pri vyhlasovaní víťazov sa svojej úlohy zhostil aj bývalý majster sveta v hokeji Jerguš Bača, ktorý svojou účasťou tohto roku podporil účastníkov Dobšinskej desiatky.

Štvrtý ročník Dobšinskej desiatky dobre preveril aj slovenských reprezentantov v behu na lyžiach, ktorí sa vrátili z vysokohorskej prípravy v jednom talianskom stredisku. Všimli si to aj športoví reportéri STV, ktorý z pretekov spravili krátky šot a vyspovedali aj Petra Mlynára, ktorý im o.i. povedal: "Ešte som cítil trošku výškovú aklimatizáciu. Aj ten bežecký krok ešte tam nie je, lebo sme absolvovali beh na kolieskových korčuliach. O dva týždne už budeme na ľadovci, kde po prvýkrát v tejto sezóne bude kontakt so snehom."  V prílohe nájdete výsledky 4. ročníka Dobšinskej desiatky.

VÝSLEDKY DOBŠINSKEJ DESIATKY - 4. ročník

 FOTOREPORTÁŽ LUKÁŠA KOSKU Z DOBŠINSKEJ DESIATKY 2013

 

 

Čítať 5520 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!