×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/biatlon/letny
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/biatlon/letny
pondelok, 03 február 2014 13:59

Mladí revúcki biatlonisti opäť medzi najlepšími, Tomáš Sklenárik vo výbornej forme, Emma Petalíková prvýkrát na stupňoch

Napísal(a) KBM
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra 254aZimná sezóna revúckych biatlonistov pokračovala druhým kolom Slovenského pohára v Osrblí prvý februárový víkend. Ochladenie v predchádzajúcom týždni umožnilo zasnežiť a pripraviť kvalitnejšie trate a aj okolie aspoň trochu osviežil prírodný sneh.
V sobotu sa bojovalo v rýchlostných pretekoch, keď sa za nezostrelené terče behajú trestné kolá. Prví sa na trate dostali žiaci 14-15 roční. Tomáš Sklenárik (1,2) pokračoval vo výborných výkonoch z prvého kola a napriek trom trestným okruhom skončil druhý, Lukáš Ottinger (0,3) sa umiestnil na 5. mieste, Libor Mladší (0,2) na 13. a Radovan Humenník (0,2) na 17. priečke.  
V kategórii 12-13 ročných žiakov prvýkrát v sezóne nastúpil René Chrapán, ktorý predviedol výbornú streľbu (0,1), ale po dlhšom tréningovom výpadku bežecky zaostal a obsadil 11. miesto. Andrej Mladší (5,4) predviedol kvalitný bežecký výkon, no s 9 trestnými okruhmi nemal šancu - odsunuli ho na 12. miesto. 
Nádeje sme upierali aj na 12-13 ročné dievčatá, a tie nesklamali. Bezchybnou streľbou si Emma Petalíková (0,0) vybojovala svoje prvé pódiové umiestnenie v biatlone a skončila na 3. mieste, keď len o 0,6 sekundy predstihla štvrtú Anku Fujdiarovú (0,1). Ema

Kapustová potvrdila, že naše dievčatá sú v streľbe spoľahlivé (1,1) a dobehla na veľmi peknom 9. mieste. Nedeľa nás privítala menej usmiatym počasím s mrznúcim mrholením a väčšou porciou kilometrov na tratiach v rámci vytrvalostných pretekov. Snehové podmienky boli odlišné aj vďaka teplotám výraznejšie nad nulou. Naši najstarší chlapci Tomáš Sklenárik a Lukáš Ottinger sa aj v nedeľu predstavili v súčte rovnakou streľbou (0,2) a (1,1) a vďaka rýchlemu behu napriek trestnej minúte skončili opäť v popredí štartového poľa plece pri pleci - Tomášovi to stačilo na bronz, Lukáš sa musel uspokojiť s nepopulárnym 4. miestom. V súčte rovnakú streľbu predviedli aj Libor Mladší (1,4) a Radovan Humenník (4,1) a umiestnili sa na 15. a 20. mieste.
Mladší žiaci Andrej Mladší a René Chrapán počas svojej 4,5 km dlhej trate až 3krát museli pokoriť postrach osrblianskych tratí - prudké stúpanie nazývané „čerešňa“. Andrej v porovnaní so sobotou mierne zlepšil streľbu (3,3), predviedol pekný bežecký výkon a dobehol deviaty, René sa so streľbou (0,2) umiestnilna13. mieste. 

Dievčatá na rovnakej trati strieľali opäť vynikajúco, ale tentokrát streľba vyšla širšiemu počtu pretekárok a Revúčanky sa zoradili na týchto pozíciách – Emma Petalíková (0,0) 8. miesto, Ema Kapustová (0,1) 10. miesto a Anka Fujdiarová 14. miesto, pričom z lepšej pozície ju odsunula trestná minúta za zlú manipuláciu s palicami na strelnici.
Žiaľ, zdá sa, že snehové tréningové podmienky sa ani v najbližších dňoch nezlepšia a za snehom budeme musieť naďalej cestovať, čo je náročné finančne aj časovo. Napriek tomu urobíme maximum, aby sme boli o 2 týždne opäť vo forme. Dovtedy budeme držať všetky palce našej odchovankyni Martine Chrapánovej, ktorá bude reprezentovať našu krajinu na Zimných olympijských hrách v Soči.
Sledujte nás aj naďalej a podporte našu prácu s deťmi darovaním svojich 2% z dane. Ďakujeme.
Klub biatlonu Magnezit Revúca

Čítať 2353 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:27

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!