piatok, 03 august 2012 14:35

Nech zaznie spoločné: Futbalu zdar, na hornom Gemeri zvlášť! Doporučený

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Oficiálny začiatok futbalových súťaží ObFZ v Rožňave v ročníku 2012 – 2013 je stanovený na 5. augusta 2012 o 17.00 hod. Keďže niektoré mužstvá dosiahli výnimky zo stanovených termínov v I. triede budú Slavošovce, tak ako v predchádzajúcich sezónach, hrať svoje domáce zápasy vždy v sobotu. Preto aj keď sa u nich súťaž mala začínať 4. augusta 2012 v UHČ, kvôli preloženiu zápasu s Vlachovom pôvodný termín prvýkrát vyskúšajú doma až 18.8.2012 s Dlhou Vsou. Rudná si vybrala za svoj termín zase nedeľňajšie predpoludnie o 10.30 hod. Týmito termínmi sa budú musieť prispôsobiť aj súperi. Na úvod nového ročníka I. triedy je žiaduce pripomenúť, kto všetko bude zastúpený

v nastávajúcom ročníku.
Keďže  nik nepostúpil do vyššej súťaže, čo stále tvrdím, že je to na škodu futbalu v okrese, ani nezostúpil, štrnásťčlennú skupinu doplnil víťaz II. triedy Lokomotíva Dedinky. I. triedu tvoria: Dedinky, Drnava, Krásnohorská Dlhá Lúka, Slavošovce, Rudná, Bohúňovo, Vyšná Slaná,  FK Brzotín, Jablonov n/T, Hrhov, Vlachovo, Betliar, Dlhá Ves a  Rožňavské Bystré.
V I. kole sa stretnú: Dedinky - Rožň. Bystré, Drnava - Dlhá Ves, Krh. Dlhá Lúka - Betliar, Slavošovce - Vlachovo (preložené na 29.8.2012 o 17.00 hod.) Rudná - Hrhov (10.30 hod.), Bohúňovo - Jablonov n/T, Vyšná Slaná - FK Brzotín.
V II. triede zaznamenávame 13-členný peletón mužstiev. K 9-tim mužstvám, ktoré zostali súťažiť, pribudli: Kružná, Gemerská Hôrka B, Krásnohorská Dlhá Lúka B a Čoltovo, ktoré tesne pred ukonením ročníka vystúpilo pre problémy so sprchami na ihrisku. Nadabula po problémoch v SP MFK Rožňava B zostane tak aspoň rok bez futbalu. Kto teda tvorí II. triedu v ročníku 2012 – 2013?: Nižná Slaná, Honce, Plešivec, Gemerská Hôrka B, Pača, Kružná, Ml. Jovice, Kečovo, Štítnik, Rakovnica, Ml. Brzotín, Krásnohorská Dlhá Lúka B a Čoltovo. Podľa záznamov ObFZ je jasné, že najviac sa posilnili Hončania, kde prestúpilo najviac hráčov z SP MFK Rožňava.
V I. kole sa stretnú: Nižná Slaná - voľno, Honce - Čoltovo, Plešivec - Krh. Dlhá Lúka B, Gem. Hôrka B - Ml. Brzotín, Pača - Rakovnica, Kružná - Štítnik, Ml. Jovice - Kečovo.

Na úvodné kolo sa nám fanúšikom zdá, že všetko je v poriadku. Mužstvá, funkcionári, usporiadatelia, ihriská, spolupracovníci sú už pripravení na nový začiatok sezóny. Všetci dúfame, že bude ešte lepšia, než bola vlani. Očakávam, že sa konečne rozšíri zastúpenie mužstiev z horného Gemera v ligových súťažiach. Že sa objavia nové talenty, ktoré prinesú novú krv do mužstiev. Že sa zmení k lepšiemu názor na rozhodcov, ktorí budú musieť trvať na dodržiavaní pravidiel futbalu na jednotlivých ihriskách. Že sa nezabudne na minuloročné incidenty zo strany niektorých fanúšikov, ktorí poškodili svoje mužstvá prísnymi trestami a zostanú na výstrahu pre ostatných nespratníkov. Osobne si prajem, aby riadiaci orgán nezabúdal na informovanie čitateľov nielen prostredníctvom svojej oficiálnej stránky, ale všímal si aj stránku Maj Gemer a poskytoval oficiálne informácie aspoň tak, ako v uplynulom ročníku.
Nuž teda - FUTBALU ZDAR – na hornom Gemeri zvlášť!
Ondrej Doboš

{jcomments on}



 

Čítať 2885 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!