pondelok, 17 august 2015 22:52

Nižná Slaná zaplatila nováčikovskú daň v Krásnohorskej Dlhej Lúke piatimi gólmi

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

kdl ns futbal 1aKrásnohorská Dlhá Lúka – Nižná Slaná 5:0 (2:0). V druhom kole futbalovej I. triedy ObFZ Rožňava cestoval nováčik súťaže Nižná Slaná do Krásnohorskej Dlhej Lúky. V sezóne 2011/2012 vyhrala najvyššiu okresnú súťaž, ale vzdala sa práva postupu. V tejto sezóne sa káder posilnil o Š. Bodnára, Demjána, Šomšáka, Bubenčíka, naviac, sú v ňom skúsení hráči ako Klinko, Čižmár a Korintuš, ktorí pôsobili v Rožňave. Hosťom tentokrát chýbal zo základnej zostavy Mihalík. Ich novým hráčom je Peter Lipták z Gemerskej Polomy, ktorý v tomto zápase nastúpil na poste ľavého obrancu. Pripomeňme ešte, že Baníci z Nižnej Slanej prehrali v II. triede v ročníku 2014/2015 trikrát, dvakrát dvojgólovým rozdielom a raz o gól. Teraz prišla prvá výraznejšia prehra.
Zápas otvorila rozohrávka domácich. Hneď po úvodných dvoch akciách (jedna vpravo) si vytvorili šance, brankár hostí Nemec musel zasahovať. Zasahoval aj po strele z diaľky pod brvno. Hostia sa spoliehali na brejky. Dve veľké šance mal Olexa, ktorý sa ocitol sám pred brankárom domácich, ale prvýkrát (po spolupráci Geldu a Keršáka) sa pošmykol a druhýkrát zaváhal. Domáci mali tri veľké šance, ktoré nepremenili, Klinkova strela bola

zblokovaná. Hostia predviedli ucelenejšiu akciu, keď sa ocitla obrana na polovici ihriska. Zdalo sa, že sa z tlaku dostanú. Z následného protiútoku však inkasovali, po centri z ľavej strany domáci útočník hlavičkou k ľavej žrdi prekonal Nemca. 1:0. Domáci mali v poli prevahu, hralo sa na polovici hostí. Pravý záložník hostí Bodnár nedostal od spoluhráčov za celý polčas žiadnu loptu, neskôr si vymenil post s Olexom. Z ojedinelých akcií hostí vznikli dve šance. Strela Geldu bola nepresná a priamy kop Keršáka brankár vyboxoval. Iný priamy kop Keršáka bol zahraný do múru. Domáci gólman nebol najistejší, dvakrát nevybehol, ale v inej situácii kryl loptu pred Geldom. Domáci hráči po rohovom kope zahrali nacvičený signál, ale strela posledného hráča bola nepresná. Kašai fauloval pravého záložníka domácich, v závere polčasu bol on faulovaný. Lipták dvakrát rozohral akcie hostí. Najvyťaženejším hráčom na ihrisku bol brankár Nemec. Domáci zvýšili vedenie po penalte, ktorej predchádzala ruka hostí v pokutovom území. Predtým mali inú šancu, lopta sa od žrde po strele odrazila od žrde a Nemca von z bránky. Strela G. Keršáka z diaľky neprekonala domáceho brankára. Viaceré akcie domácich prekazil záložník hostí Keršák. Jeden z hostí už postupoval sám na gólmana domácich, ale rozhodca odpískal faul. Polčas bol ukončený po útočnej akcii hostí na ľavej strane.

Do druhého polčasu nastúpili hostia v ofenzívnejšom rozostavení, záložníka Olexu vymenil útočník Valko. Obraz hry sa nezmenil, naopak domáci mali ešte výraznejšiu prevahu. Väčšinu akcii režíroval domáci hráč s č.7. Strelu domáceho hráča z pravej strany Nemec vyrazil na brvno. Preťažená obrana hostí robila občas chyby. Po nájazde Klinko prekonal Nemca strelou pomedzi nohy, 3:0. Ďalší gól strelil Klinko keď preloboval Nemca aj stopéra Urbana. Posledný gól strelili domáci, keď Schvarzovi nevyšlo spracovanie lopty a prízemnou strelou doprava bol Nemec prekonaný. Iný gól strelil Čižmár, ale pre ofsajd nebol uznaný. Hostia mali len brejky asi do tretiny polčasu. Únik Keršáka vľavo bol zastavený a nasledovalo autové vhadzovanie. Dve akcie vpravo mal Bodnár, ktorý centroval, ale Valko sa hlavičkou nepresadil. Po rohu Valka z ľavej strany sa hostia nepresadili. Potom mali domáci výraznú prevahu v poli. Akciu Čižmára vpravo zastavil paradoxne útočník Valko. Obranca Karas fauloval prenikajúceho Klinka mimo šestnástky. Strela Korintuša, ktorý sa z postu stopéra posunul dopredu bola nepresná. Dve slabé strely domácich z ľavej strany kryl Nemec. V určitej fáze zápasu sa Nemcove výkopy vracali naspäť, lopty získavali domáci. Nemec musel čeliť priamemu kopu, domáci opäť zahrali signál , ale výsledná strela bola nepresná. V závere sa dostal Prónai do úniku, pred šestnástkou bol však faulovaný. Z nariadeného priameho kopu Keršák nastrelil iba múr. Zápas bol ukončený po útočnej akcii domácich.
Štefan Tomášik

FOTOGRAFIE MARTIN GAZDÍK

 [cincopa AMIAO2Mi1MgC]

 

Čítať 2667 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!