×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/biatlon/letny/zaver
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/biatlon/letny/zaver
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 16 september 2013 12:31

Revúčania úspešní aj v závere letnej biatlonovej sezóny

Napísal(a) lm
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Vrcholom domácej letnej biatlonovej sezóny boli Majstrovstvá Slovenska v rýchlostných a vytrvalostných pretekoch vo Vyhniach. Tohtoročná kolekcia majstrovských medailí pretekárov Klubu biatlonu Magnezit Revúca sa rozrástla na 8.
V sobotu 14. septembra 2013 sa bojovalo o tituly vo vytrvalostných pretekoch, kde každý netrafený terč znamená 30 sekúnd naviac k bežeckému času. Vytrvalý bol aj dážď, ktorý z perfektne pripravených tratí urobil blatové peklo a neprestal ani počas samotných pretekov. Peter Košinár medzi mužmi a Janko Majerčík medzi juniormi vybojovali zhodne 6. miesto. Lucia Chrapánová 3. miestom získala pre Revúcu prvú medailu.
Dážď pokračoval aj počas pretekov žiackych kategórií. Zo starších žiakov sa s ťažkými podmienkami najlepšie vyrovnal Lukáš Ottinger (1,1), ktorý si vďaka výbornej streľbe aj behu vybojoval striebornú medailu. Tomáša Sklenárika (1,2) delil od bronzu jeden nezostrelený terč, obsadil 5. miesto. Radovan Humeník (3,2) vybojoval 12. a Gabriel Nagypál 14. miesto. Výborná streľba pomohla Andrei Uličnej (1,1), ktorá

dosiahla svoje najlepšie doterajšie umiestnenie a obsadila 7. miesto.

V stredných žiackych kategóriách sa na prvej položke Liborovi Mladšiemu (4,1) zasekol zásobník v zbrani a napriek najrýchlejšiemu bežeckému času to bol koniec nádejí na medailu, obsadil 7. miesto. René Chrapán (0,4) po nádejnej prvej streľbe druhú pokazil a bolo z toho 13. miesto. Výbornú streľbu (1,0) s jediným netrafeným terčom predviedli Anka Fujdiarová a Emma Petalíková, čo im v mimoriadne silnej konkurencii stačilo na výborné 9. a 10. miesto.
V najmladších žiackych kategóriách rozhodovali o umiestneniach desatiny sekundy – Andrejovi Mladšiemu (1) jediný nezostrelený terč priniesol bronzovú medailu, čo je po dlhšom tréningovom výpadku veľmi pekný výsledok. V prípade Emky Kapustovej (2) dve rany mimo znamenali 7. miesto.
V nedeľných rýchlostných pretekoch sa počasie umúdrilo. Dopoludňajšie štarty dorastu a dospelých síce museli byť posunuté kvôli hustej hmle, ale potom sa už vďaka slniečku všetko vrátilo do normálnych, aj keď stále blatných koľají.
Jankovi Majerčíkovi (2,2) ani Lucii Chrapánovej (2,5) nevyšla podľa predstáv streľba a obaja obsadili 5. miesto.
Žiacke preteky už okrem šmykľavých tratí nič nerušilo. Skvelú formu potvrdil Lukáš Ottinger (1,0), ktorému rýchle nohy a jediný nezostrelený terč opäť priniesli striebro, pričom od zlata ho delilo 2,8 sekundy! Možno to bolo práve jedno drobné pošmyknutie na blatnej trati... Ale taký je už šport. Stabilnú vysokú výkonnosť potvrdil 6. miestom aj Tomáš Sklenárik (1,1). Radovan Humeník (1,1) a Gabriel Nagypál (3,2) zopakovali svoje umiestnenia zo soboty.
V stredných kategóriách vybiehal hneď v úvode na trať Libor Mladší (1,0). Tentokrát bolo pri streľbe všetko v poriadku a jediné trestné kolo spolu s rýchlym behom znamenali zlato, majstrovský titul a rovnako ako v zime aj víťazstvo v celkovom hodnotení Slovenského pohára. René Chrapán (1,1) po výbornej streľbe obsadil 8. miesto, rovnako strieľajúca Emma Petalíková obsadila 12. priečku. Anke Fujdiarovej sa nedarilo strelecky (2,3), a to ju odsunulo na 22. priečku.
V tesných výsledkových listinách najmladších žiakov opäť rozhodovali sekundy, tri trestné kolá pre Andreja Mladšieho (3) znamenali 13. miesto. Ema Kapustová (2) minula dvakrát a stačilo to na 5. miesto.
Letná biatlonová sezóna 2013 je za nami. So ziskom dvoch titulov a celkovo 8 medailí z Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone sa zaradí medzi tie najúspešnejšie.
Veríme, že sme potešili všetkých, ktorí nám fandia a podporujú nás. Ďakujeme.
Po krátkej prestávke sa začíname pripravovať na sezónu zimnú a želáme si, aby snehu bolo toľko, ako vlani.
Klub biatlonu Magnezit Revúca

(PRIPRAVUJEME AJ FOTOREPORTÁŽ)

Čítať 1132 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43