Vytlačiť túto stránku
utorok, 04 marec 2014 14:31

Revúcki biatlonisti s troma medailami z majstrovstiev Slovenska

Napísal(a) KBM Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra bia 255aVrcholom domácej zimnej biatlonovej sezóny 2014 boli Majstrovstvá Slovenska v Osrblí, konané v prvý marcový víkend.
Dlhodobé teplé počasie sa podpísalo aj na kvalite snehu – napriek snahe organizátorov bol hlboký, ťažký, znečistený a kašovitý, miestami už pretekári museli obchádzať presvitajúci podkladový asfalt. 
V sobotňajších rýchlostných pretekoch sa najviac darilo staršiemu žiakovi Tomášovi Sklenárikovi (2,2), ktorý napriek štyrom trestným kolám za nezostrelené terče (po dva v ľahu aj v stoji) dokázal vybojovať skvelé druhé miesto. Po medaili siahal aj Lukáš Ottinger (2,1), jeho čas nakoniec stačil na 5. miesto. Radovan Humeník (3,2) obsadil 13. miesto, Andrea Uličná (0,3) 16. miesto.
Mladším žiakom ťažký hlboký sneh nevyhovoval – René Chrapán (0,0) s čistou streľbou skončil na 13. a Andrej Mladší (1,2) po troch trestných kolách na 15. mieste. S jedným trestným kolom vybojovali Anka Fujdiarová a Emma Petalíková (0,1) 9. a 11. miesto, Ema Kapustová po troch netrafených terčoch obsadila 15. priečku. 
Dorastenec Gabriel Nagypál (2,2) po problémoch na štarte skončil na 10. mieste. 
Nedeľné preteky s hromadným štartom sprevádzalo slnečné počasie a rovnako ťažké trate. 
Tomáš

Sklenárik (2,1) dvakrát zaváhal v streľbe v ľahu a stratil kontakt s čelom pretekov, ale výborným behom i streľbou v stoji si vybojoval bronzovú medailu. Spolu so striebrom z februárových vytrvalostných pretekov sa stal trojnásobným medailistom z majstrovstiev SR a zavŕšil tak mimoriadne úspešnú zimnú sezónu, keď každý svoj štart premenil na pódiové umiestnenie (slangovo nazývané „bedňu“). Lukáš Ottinger (1,2) opäť dobehol na 5. mieste, Radovan Humeník (1,1) si oproti sobote o jedno miesto polepšil. 

Andrej Mladší (4,2) i Anka Fujdiarová (3,5) pochovali nádeje na dobrý výsledok na strelnici. Zastúpili ich však výborne strieľajúce Ema Kapustová (1,0) a Emma Petalíková (0,0), ktoré v silnej konkurencii dobehli na skvelom 6. a 7. mieste.
Popoludní urobil bodku za zimnou sezónou dorastenec Gabriel Nagypál (1,2,4) 8. miestom.
Zimná biatlonová sezóna 2014 je za nami, k jej pozitívam patria tri medaily Tomáša Sklenárika z majstrovstiev SR, tretie miesto Anky Fujdiarovej aj Emmy Petalíkovej z pretekov Viessmann pohára a určite aj účasť našej odchovankyne Martiny Chrapánovej na ZOH v Soči.
Bola to však zrejme najhoršia sezóna z pohľadu snehových podmienok. V okolí Revúcej sme na snehu netrénovali ani raz a bežecky sme len s vypätím všetkých síl mohli konkurovať pretekárom z ostatných klubov so základňami v blízkosti Osrblia, Štrbského Plesa či kremnickej Skalky.
Veríme, že nasledujúca sezóna bude v tomto smere lepšia a navyše sa na ňu môžeme pripravovať aj na novom cyklochodníku v Mokrej Lúke. Sezóna letného biatlonu štartuje v júni a vyvrcholí v polovici septembra majstrovstvami Slovenska, ktoré usporiadame na domácich tratiach v Revúcej.
Ďakujeme všetkým priaznivcom a podporovateľom nášho klubu, zostaňte s nami a podporte našu prácu s deťmi darovaním svojich 2% z dane. Ďakujeme.
Klub biatlonu Magnezit Revúca

Čítať 2337 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43