utorok, 10 september 2013 13:30

Revúcki biatlonisti s troma medailami, Libor Mladší majstrom Slovenska aj v letnom biatlone

Napísal(a) KBMR
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Letná biatlonová sezóna sa pomaly blíži k svojmu záveru. Pretekári Klubu biatlonu Magnezit Revúca sa na vrchol sezóny pripravovali počas sústredení v Lendaku a na Skalke pri Kremnici. A náročná dvojfázová príprava priniesla svoje ovocie. V sobotu 7. septembra sa za slnečného počasia v Predajnej konali rýchlostné preteky v rámci Slovenského pohára v letnom biatlone (Viessman cup). Junior Janko Majerčík po pokazenej streľbe (3,4) obsadil 8. miesto. Medzi staršími žiakmi sa najviac darilo Tomášovi Sklenárikovi (1,2), obsadil 5. miesto. Gabriel Nagypál (0,1) vybojoval 7., Lukáš Ottinger (2,1) 8., Radovan Humeník (2,4) 21. a Dominik Krštieň (3,4) pri svojej biatlonovej premiére 24. miesto. Andrea Uličná (4,1) vybojovala 13. miesto.
V stredných žiackych kategóriách Libor Mladší (1,2) minul celkovo tri terče a to ho stálo víťazstvo, dobrým behom však vybojoval 2. miesto. Reného Chrapána (0,4) po bezchybnej prvej streľbe zlyhanie zbrane na druhej položke odsunulo na 15. miesto. Výborné preteky predviedla Anka Fujdiarová (1,0), ktorá s jediným netrafeným terčom obsadila v

najpočetnejšej kategórii 6. miesto. Emma Petalíková (2,0) skončila 12. V skvelej forme sa medzi najmladšími žiačkami predstavila aj Ema Kapustová, s dvoma netrafenými terčami a rýchlym behom si vybojovala 2. miesto.
V súťaži biatlonových nádejí si atmosféru biatlonových pretekov vyskúšali tí najmenší. Náš klub reprezentovali Adrian Ottinger a sestry Mia a Nina Petalíkové.
V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sa už bojovalo o prvé tituly z Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Celkovú vysokú úroveň podujatia zvýraznil aj štart olympijskej víťazky Anastasie Kuzminovej, ktorá podľa očakávania s prehľadom zvíťazila. Po medaile siahal Janko Majerčík (2,1,1,1), po výbornej streľbe mu ušla len tesne, medzi juniormi dobehol štvrtý.

Darilo sa aj žiakom – s rovnakou streleckou bilanciou (2,1) celý čas bok po boku bojovali Lukáš Ottinger a Tomáš Sklenárik, v cieli mal viac síl Lukáš Ottinger, ktorý získal bronzovú medailu, pre Tomáša ostalo nepopulárne 4. miesto. Gabriel Nagypál (1,0) dobehol na 8., Radovan Humeník (1,2) na 12. a Dominik Krštieň (4,4) na 24. mieste. Andrea Uličná (3,2) vybojovala 11. miesto.
V stredných žiackych kategóriách úplne zlyhala zbraň Reného Chrapána a preteky nedokončil. Libor Mladší (2,0) štartoval v tričku pre vedúceho pretekára z prvej pozície. Dve trestné kolá po prvej streľbe ho pribrzdili, na druhej položke už strieľal bezchybne a v cieli si podobne ako v zime vychutnal titul Majstra Slovenska. Z dievčat sa tentokrát viac darilo Emme Petalíkovej (2,1), ktorá v priamej konkurencii o hlavu vyšších dievčat vybojovala výborné 10. miesto. Anka Fujdiarová (3,0) dobehla na 15. mieste.
Ema Kapustová pokračovala v sérii výborných výkonov, po štarte si udržiavala kontakt so súperkami, predviedla pokojnú bezchybnú streľbu a pri svojom prvom štarte na Majstrovstvách Slovenska si na 3. mieste dobehla pre broznovú medailu.
Letná biatlonová sezóna vrcholí nasledujúci víkend vo Vyhniach Majstrovstvami Slovenska v zostávajúcich disciplínach (vytrvalostné a rýchlostné preteky).
Ďakujeme všetkým priaznivcom a podporovateľom biatlonu.
Viac informácií a kompletné výsledky na www.biathlon.sk.
Klub biatlonu Magnezit Revúca

 

Čítať 4204 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!