×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/biatlon/magnezit/febr/2
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/biatlon/magnezit/febr/2
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 08 september 2014 21:58

Revúcki biatlonisti s troma medailami, Tomáš Sklenárik majstrom Slovenska v letnom biatlone

Napísal(a) Klub biatlonu Revuca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra bia 037aLetná biatlonová sezóna sa pomaly blíži k svojmu záveru. Pretekári Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM Revúca sa na vrchol sezóny pripravovali počas sústredení na Skalke pri Kremnici a v oravskom Zuberci.

V sobotu 6. septembra sa za slnečného počasia vo Vyhniach konali rýchlostné preteky v rámci Slovenského pohára v letnom biatlone (Viessman cup). Nádejnú pozíciu stratil dorastenec Daniel Jacko po pokazenej streľbe v stoji (0 a 4 netrafené terče v ľahu a stoji) a obsadil 7. miesto. Medzi staršími žiakmi Tomáš Sklenárik (0,2) po bezchybnej ležke dvakrát minul v stoji, ale ani dve trestné kolá ho veľmi nespomalili a zaslúžene zvíťazil. V silne obsadenej kategórii si Radovan Humeník (1,0) vybojoval 8. miesto, Libor Mladší (2,3) 11. a Dominik Krštieň (2,2) 19. Andrea Uličná (2,3) skončila na 14. mieste. 

Mladší žiaci René Chrapán (1,1) a Andrej Mladší (1,3) obsadili 8. a 15. miesto. 

Po medaile  siahala Anka Fujdiarová (1,0), chýbalo jej 8. sekúnd, obsadila 4. miesto. Ema Kapustová (1,2) s troma trestnými kolami vybojovala 6. miesto, Emma Petalíková (3,0) 11. miesto. Svoju biatlonovú premiéru absolvovala Deniska Kaššaiová (4,4) a v tejto najpočetnejšej kategórii obsadila 25. miesto. V súťaži biatlonových nádejí si atmosféru biatlonových pretekov vyskúšali tí najmenší. Sestry Mia a Nina Petalíkové triumfovali medzi najmenšími dievčatami. V chlapcoch obsadil druhé miesto Markus Sklenárik a zavŕšil tak úspešnú sobotu celej rodiny (otec Stanislav dopoludnia zvíťazil v Košickom MTB maratóne v Jahodnej). 

V nedeľných pretekoch s hromadným štartom sa už bojovalo o prvé tituly z Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone. Veľkou motiváciou bol aj fakt, že medailistov dekorovala olympijská víťazka Anastasia Kuzminová.
Junior Janko Majerčík (1,1,1,1) po výbornej streľbe získal bronzovú medailu. Strelecky sa úplne nedarilo 

Danielovi Jackovi (4,4,5), 9. miesto. Peter Košinár (1,0,3,2) dobehol medzi mužmi na 7. mieste. 

V žiackych kategóriách opäť exceloval Tomáš Sklenárik (1,1) – súperi s ním držali krok len po prvú streľbu. Ani dve trestné kolá za nezostrelené terče (po jednom v ľahu aj v stoji) nezabránili tomu, že zvyšok pretekov absolvoval na čele sám a s prehľadom získal titul Majster Slovenska v letnom biatlone 2014.

 

Radovan Humeník (2,0) aj a Dominik Krštieň (2,3) zopakovali svoje umiestnenia zo soboty, Libor Mladší (1,3) a o jednu pozíciu zlepšil. Andrea 

Uličná (1,2) dobehla na 11. mieste. René Chrapán (0,1) a Andrej Mladší (1,2) dobehli do cieľa na 10. a 13. mieste. Naše mladšie žiačky sa po štarte pohybovali v úplnej špičke štartového poľa a to im zrejme ubralo potrebný pokoj pri streľbe, kde viackrát minuli a po trestných kolách stratili 

 šance bojovať o medailové pozície - Anka Fujdiarová (2,2) obsadila 5., Ema Kapustová (3,4) 11., Emma Petalíková (4,2) 21. a 

 

Denisa Kaššaiová (4,4) 25. miesto. 

Vrcholom letnej sezóny budú Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone v rýchlostných a vytrvalostných pretekoch, ktoré organizujeme už najbližší víkend 13.-14. septembra 2014 na domácich tratiach pri strelnici Revúcej.Účasť prisľúbili aj reprezentanti SR Matej Kazár a Tomáš Hasila.

 

Okrem bojov o majstrovské tituly si atmosféru biatlonou budú môcť v sobotu popoludní vyskúšať aj všetci malí záujemcovia o biatlon (rok narodenia 2005 a neskôr).

 

Pozývame všetkých priaznivcov biatlonu na toto podujatie.

Štart prvých pretekov je v sobotu o 13.9. o 11:00.

 

Ďakujeme všetkým priaznivcom a podporovateľom biatlonu.

Viac informácií a kompletné výsledky na www.biathlon.sk.

 

Klub biatlonu Magnezit Revúca

 

 

 

 

picasa_albumid=6056807747005246113

 

Čítať 2593 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43