štvrtok, 23 január 2014 09:59

Revúcki biatlonosti trikrát na stupňoch víťazov už na začiatku zimnej sezóny

Napísal(a) KB Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

kbr EmaRadoaKatastrofálne snehové podmienky na celom Slovensku poznačili aj štart zimnej biatlonovej sezóny. Pretekári Klubu biatlonu Magnezit Revúca si na snehu zatrénovali len v rámci krátkeho sústredenia v Osrblí prvý januárový víkend. 
18.-19. januára sa už začala sezóna pre žiakov 1. kolom Slovenského pohára (Viessmann pohára) v biatlone v Osrblí. V sobotu boli na programe rýchlostné preteky. Teplota 5 stupňov nad nulou a ťažký kašovitý technický sneh spôsobili množstvo pádov a poriadne preverili najmä silovú pripravenosť pretekárov. 
V najpočetnejšej kategórii starších žiakov sa vo výbornej forme predstavil Tomáš Sklenárik (0,3) – po bezchybnej streľbe v ľahu síce v stoji trikrát minul, ale trestné kolá ho veľmi nezdržali a rýchlym behom dokázal vybojovať 3. miesto. Lukáš Ottinger (0,1) chyboval raz v stoji a bolo z toho 5. miesto, Radovan Humeník (4,1) obsadil 22. miesto a Libor Mladší (0,4) 25. miesto. Andrej Mladší (2,0) medzi mladšími žiakmi vybojoval 5. miesto, Daniel Jacko (1,3) obsadil v kategórii dorastencov 24. miesto. 
Úspešne strieľali mladšie žiačky – Anna Fujdiarová (1,0) s jedným a Emma Petalíková (0,2) s dvoma netrafenými terčami ostali tesne za stupňami pre najlepších - obsadili

výborné 4. a 6. miesto. Zimnú biatlonovú premiéru absolvovala Ema Kapustová (5,3), streľba jej nevyšla podľa predstáv a obsadila 18. miesto. Staršia žiačka Andrea Uličná (1,2) vybojovala 17. miesto. 
Nedeľňajšie vytrvalostné preteky sprevádzalo ešte teplejšie počasie s občasným dažďom, na niektorých miestach už spod technického snehu presvital podkladový asfalt. Opäť sa darilo starším žiakom – čas Tomáša Sklenárika (2,1) aj napriek trom polminútovým časovým prirážkam za nezostrelené terče v súčte znamenal 3. miesto, Lukáš Ottinger (0,0) s bezchybnou streľbou, ale zlomenou palicou dobehol štvrtý. Radovan Humeník (1,1) obsadil 12. a Libor Mladší (2,4) 19. miesto. Andrej Mladší (3,4) po problémoch so zbraňou skončil na 14. mieste, dorastenec Daniel Jacko na 24. mieste. 
Bezchybnou streľbou si 3. miesto vybojovala Anka Fujdiarová (0,0) a svojím prvým pódiovým umiestnením v zimnom biatlone tak potvrdila stúpajúcu formu. Ema Kapustová (1,1) obsadila 12., Emma Petalíková (1,1) 14. a Andrea Uličná (1,2) 16. miesto. 
Slovenský pohár v biatlone (Viessmann pohár) pokračuje ďalším kolom 1.-2. februára pretekmi žiakov v Osrblí. Teda ak tam pri súčasnom vývoji počasia ešte ostane nejaký sneh. Tréningové podmienky na bežky v okolí Revúcej sú nulové, tak sa musíme spoliehať na prípravu z jesene a doplnkové aktivity.
Viac informácii a kompletné výsledky na www.biathlon.sk.
KB Revúca

Čítať 2315 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!