pondelok, 12 január 2015 15:00

Revúcki biatlonosti úspešne vstúpili do novej zimnej sezóny

Napísal(a) KB Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra bia spolocna1aNevyhovujúce snehové podmienky takmer v celej strednej Európe poznačili aj štart zimnej biatlonovej sezóny. Pretekári Klubu biatlonu Magnezit Revúca si na snehu zatrénovali len v rámci tradičného sústredenia v Osrblí prvý januárový víkend. Tam sú trate priebežne zasnežované, keďže Národné biatlonové centrum bude onedlho dejiskom súťaží v rámci Svetovej zimnej univerziády 2015. 
3.-4. januára 2015 odštartovala domáca sezóna 1. kolom Slovenského pohára (Viessmann pohára) v biatlone. Teploty hlboko pod nulou, dobre pripravené trate aj kompletná účasť našich reprezentantov – to všetko sľubovalo pekné biatlonové predstavenie. A vydarilo sa. Prispel k tomu aj mladší dorastenec Tomáš Sklenárik (2,2), keď v sobotňajších rýchlostných pretekoch napriek dvom nezostreleným terčom v ľahu aj stoji vybojoval výborné 2. miesto. Rovnako v nedeľných vytrvalostných pretekoch na 10km trati obsadil striebornú priečku a podčiarkol tak dlhodobo vynikajúcu formu v lete aj v zime. Z víťazstva sa radoval najlepšie streľajúci Lukáš Ottinger, ktorý už vzhľadom na štúdium na športovom

gymnáziu reprezentuje iný klub. Radovan Humeník obsadil 8. a 10. priečku, Dominik Krštieň pri svojej zimnej premiére 12. priečku a Andrea Uličná 9. a 10. priečku.

Nasledujúci januárový víkend súťaže pokračovali ďalším kolom, do bojov sa zapojili už aj žiaci. Náhle oteplenie urobilo z bielych zasnežených osrblianskych plání takmer jarnú lúku a organizátori sa len bezmocne prizerali, ako sa prírodný sneh v celom okolí mení na potôčiky vody. Trate však ostali biele a napriek kašovitej štruktúre snehu sa preteky mohli uskutočniť.
Medzi dorastencami sa Tomášovi Sklenárikovi (4,4) v sobotňajších rýchlostných pretekoch nedarilo strelecky a to ho odsunulo na 6. miesto. Lepšie to zvládol Lukáš Ottinger (2,2), ktorý vybojoval bronzovú priečku. Andrea Uličná dobehla jedenásta.
Nedeľnajšia premiéra novej disciplíny – vyraďovacieho superšprintu mala rýchly spád aj vzhľadom na nárazový vietor. Všetci naši pretekári boli postupne vyradení, najďalej to dotiahol Lukáš Ottinger, ktorý vypadol až na poslednej streľbe a skončil tak na 2. mieste.
Žiaci mali na programe rýchlostné (sobota) a vytrvalostné (nedeľa) preteky. Medzi mladšími žiakmi Andrej Mladší (2,2) obsadil 9. miesto po zbytočnom zdržaní na štarte s strate 45 sekúnd. V nedeľu to bolo lepšie – s dvoma nezostrelenými terčami (1,1) vybojoval 5. miesto. Emka Kapustová po nevydarených streľbách (v sobotu celkovo 6, v nedeľu 8 nezostrelených terčov) obsadila 9. a 10. miesto. Podpísal sa pod to aj nevyspytateľný vietor, ktorý značne komplikoval streľbu.
Starší žiaci sa s tým vysporiadali lepšie – Libor Mladší (0,3) v oboch pretekoch minul trikrát v stoji a v sobotu aj v nedeľu si vybojoval bronzovú priečku. René Chrapán (1,1 a 2,2) obsadil 13. a 14. miesto. V dievčenskej kategórii Anka Fujdiarová (2,2 a 3,2) obsadila 13. a 16. a Emma Petalíková (0,4 a 0,2) 16. a 11. miesto.
Slovenský pohár v biatlone pokračuje kvôli univerzádnej prestávke až 14. februára pretekmi žiakov v Osrblí. Snáď nám dovtedy aj v okolí Revúcej napadne trochu snehu. Pravidelné tréningy v Osrblí či na Štrbskom plese si totiž časovo ani finančne nemôžeme dovoliť a museli by sme sa spoliehať len na prípravu z jesene a doplnkové aktivity.

Viac informácii a kompletné výsledky na www.biathlon.sk.
KB Revúca,
foto Štefan Ottinger

 [cincopa AMEALNs51i7U]

 

 

Čítať 2129 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!