nedeľa, 11 august 2013 20:41

Sedmička mužstiev prvej triedy vo futbale udávala tón prvému kolu Doporučený

Napísal(a) mgod
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Na začiatok nového ročníka futbalových súťaží riadených ObFZ v Rožňave sme boli zvedaví všetci, ktorí túto hru obľubujeme, sledujeme a zúčastňujeme sa jej ako hráči, či diváci. Desiateho a jedenásteho augusta 2013 sa rozbehla konečne aj na hornom Gemeri. Pod drobnohľadom boli najmä nováčikovia v I. triede – Honce a Štítnik. O druhom z dvojice sa síce priaznivci pozitívne vyjadrovali po prvom kole, ale zo zápasu vyšli víťazne hráči z Rudnej, ktorým stačilo premeniť jednu šancu a za ňu si vzali z ihriska v Kunovej Teplici, kde zápas prebiehal, tri cenné body. Honce sa v zápase so Slavošovcami prejavili v lepšom svetle aj strelecky najmä v druihom polčase a vo víťaznom ťažení, ktoré si priniesli z II. triedy, pokračovali pred svojimi divákmi v premiére v I. triede po dvoch rokoch. Z ostatných zápasov treba spomenúť najmä vysoké víťazstvo Rožňavského Bystrého v Dedinkách, kde hostia už druhý rok otvárajú nový ročník súťaže a vždy svojim víťazstvom. Nepríjemne prekvapila svojich fanúšikov jedenástka Vyšnoslancov, ktorá v domácom zápase podľahla Dlholúčanom tesne 2:3.

Drnave na víťazstvo so zlepšujúcimi sa Vlachovčanmi stačil výsledok dosiahnutý v prvom polčase, ktorý sa do konečného hvizdu rozhodcu už nezmenil. Aby sme spomenulki aj posledný zápas Bohúňovo – Jablonov n/T 2:0, ta ten sa hral ako predzápas stretnutia Jovice – Ml. Brzotín 2:1 a odohral sa v neďalekých Joviciach. Kvitovať musíme aj nový spôsobom zapisovania futbalových stretnutí pomocou digitalizácie, ktorý sa uskutočňuje po celom Slovensku. Na úvod tou nás  nedopadlo najhoršie. Bude potrebné ho naďalej skvalitňovať najmä po stránke rýchlejšej informácie pre ostatných používateľov internetu. Veď ešte v pondelok 12. augusta dlho po 9.00 hod. chýbali z I. a II. triedy po jednom elektronickom zápise v centrálnej evidencii. V rožňavskom okrese mal česť ako prvý spraviť takýto elektronický zápis rozhodca Július Gyenes a to v sobotnom zápase II. triedy Krásnohorská Dlhá Lúka B – Kružná 4:1.
Výsledky I. triedy: 1. kolo:
Dedinky-Rožň. Bystré 0:4 (0:2), Vyšná Slaná-Krh. Dl. Lúka 2:3 (1:0), Štítnik - Rudná 0:1 (0:0), Drnava - Vlachovo 3:0 (3:0), Dlhá Ves - Hrhov 2:0 (1:0), Bohúňovo - Jablonov n/T 2:0 (2:0), Honce - Slavošovce 5:2 (1:1).

TABUĽKA I. TRIEDY PO 1. KOLE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Druhá trieda hneď na úvod oslabená o ďalšie dve mužstvá

Dva dni pred začatím nového ročníka futbalovej súťaže II. triedy nečakane oznámili zástupcovia mužstiev riadne prihlásených do súťaže z Kečova a FK Brzotín, že vystupujú zo súťaže. Razom nastali prvé problémy pre ostatné mužstvá, ktoré mali spolu stáť na štartovej čiare ročníka 2013/2014. Druhá trieda už bola vyžrebovaná s riadne nahlásenými požiadavkami a každý sa tešil na nové mužstvá, ktoré sa do súťaže prihlásili. Spolu ich bolo 13, čo bol slušný počet na súčasné pomery, ktoré sú aj na hornom Gemeri nie najlepšie. Nepárny počet si vyžiadal jednému mužstvu v každom kole stagnovať, ale to ešte nič neznamená, veď prakticky aj v uplynulom ročníku to tak bolo. Teraz to však znamenalo, ako keby sa odhlásili tri mužstvá a to už niečo znamená. Nový ročník sa začal aj v tejto triede, čo podľa môjho názoru neprinesie nič dobrého. Súťaž bude jednak rozťahaná a viac než dve mužstvá budú mať voľno, a niektoré i dvakrát za sebou. Stratí sa najmä plynulosť súťaže. Zrejme sa prejaví i nerovnaká záťaž pre hráčov a to si bude zároveň vyžadovať pre funkcionárov prihlásených mužstiev väčšou starostlivosť o hráčov i technický stav ihrísk, divákov a pod. Súťaž je iba na začiatku a je preto ešte čas rozhodnúť sa. Najlepšie by bolo prežrebovať súťaž II. triedy a uznať výsledky tohto 1. kola. Ale to je iba môj názor. O všetkom rozhodujú najmä prihlásené kluby a riadiaci orgán. Zamyslime sa nad tým. Veď napríklad v tomto 1. kole nehralo Čoltovo, Pača, Dobšiná B. V druhom kole to čaká Ml. Brzotín, znovu Dobšinú B a Plešivec. V treťom zase budú mať výpadok Plešivec, Jovice a Nižná Slaná. a tak ďalej. Pýtam sa: K čomu taká súťaž vedie? Netrúfnem si hneď dať múdru odpoveď. Nech ju dá niekto iný...

Výsledky II. triedy 1. kolo:
Jovice – Ml. Brzotín 2:1, Plešivec – Nižná Slaná 1:0, Krh. Dlhá Lúka B – Kružná 4:1, Gemerská Hôrka – Lipovník 2:2.

{jcomments on}

 

Čítať 1990 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!