Vytlačiť túto stránku
utorok, 25 jún 2013 14:36

Štyri medaily z pretekov druhého kola SP pre revúckych biatlonistov Doporučený

Napísal(a) KB Magnezit Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Mladá pretekárka Klubu biatlonu Magnezit Revúca na trati pretekov v Predajnej.Letná biatlonová sezóna 2013 pokračovala pretekmi druhého kola Slovenského pohára v Predajnej pri Podbrezovej predposledný júnový víkend. Takmer tropické horúčavy dali pretekárom poriadne zabrať aj pretekárom Klubu biatlonu Magnezit Revúca.
V sobotňajšom šprinte (rýchlostných pretekoch) tradične najprv štartovali dorastenci a dospelí. Janko Majerčík v juniorskej kategórii po dobrej streľbe (0,2) ostal tesne pod stupňom pre najlepších - obsadil 4. miesto.

Lucia Chrapánová medzi ženami po nevydarenej streľbe (4,4) obsadila 9. miesto. Radosť nám 3. miestom urobila jej sesternica Martina Chrapánová, štartujúca v reprezentačnom drese za banskobystrickú Duklu.
V popoludnajčích pretekoch sa s horúčavami popasovali žiaci. Medzi staršími sa najviac darilo Tomášovi Sklenárikovi, s dobrou streľbou (0,2) obsadil 6. miesto. Rovnako streľajúci Radovan Humeník a Gabriel Nagypál obsadili 12. a 14. miesto. Lukáša Ottingera 5 netrafených terčov (3,2) odsunulo na 11. miesto. Andrea Uličná (1,0) vybojovala 16. miesto.

V stredných žiackych kategóriách Libor Mladší minul po jednom terči na oboch streľbách (1,1), trestné kolá ho však veľmi neunavili a s prehľadom zvíťazil. Výborne si počínali aj René Chrapán (2,0 - obsadil 5. miesto a získal 2. výkonnostnú triedu) a Anka Fujdiarová (dva netrafené terče (1,1) a 8. miesto v najpočetnejšej žiackej kategórii). Emma Petalíková po technických problémoch so zbraňou (3,4) obsadila 21. miesto. a Anka Fujdiarová (dva netrafené terče (1,1) 8. miesto v najpočetnejšej žiackej kategórii). Emma Petalíková po technických problémoch so zbraňou (3,4) obsadila 21. miesto.

Radosť nám urobili aj najmladší žiaci – Andrej Mladší nezostrelil len jediný terč a po dobrom behu obsadil striebornú priečku. Emka Kapustová s dvoma ranami mimo skončila bronzová, je to jej prvé umiestnenie na stupni víťazov v pretekoch Viessmann pohára.

V nedeľu sa obloha zatiahla, spadli aj nejaké kvapky, ale preteky stihli prebehnúť v suchu. Po viacročnej pauze sa bežala populárna „stíhačka“ – víťaz každej kategórie štartoval ako prvý a za ním ostatní podľa časovej straty zo sobotňajšieho šprintu. Dopoludnia našim pretekárom nevyšla streľba, Janko Majerčík klesol na 7. miesto, Lucia Chrapánová ostala 9.
Starším žiakom sa darilo viac a postupne sa posúvali dopredu –Tomáš Sklenárik (3,1) sa poskočil na 5. miesto a nebyť zaváhania na prvej streľbe, mohol pomýšľať na medailu. Výborne strieľal aj bežal Lukáš Ottinger (1,1), strata z nevydarenej soboty však bola veľká, obsadil 8. miesto. Gabriel Nagypál (1,2) sa posunul na 11. miesto, Radovan Humeník dobehol 13-ty. Andrea Uličná (1,2) sa zlepšila na 15. miesto.

Medzi strednými žiakmi Libor Mladší (2,0) vedúcu pozíciu a takmer minútový náskok zo soboty využil naplno. Dvoma minutými terčami na prvej streľbe dal najprv šancu súperom, ale po rýchlych trestných kolách a bezchybnej druhej streľbe svoj sobotňajší náskok ešte zvýšil a opäť zvíťazil. René Chrapán aj Anka Fujdiarová netrafili na každej položke do 2 terče (2,2), a to ich odsunulo na 10. priečku. Emma Petalíková (2,0) sa po pokazenom sobotňajšom šprinte dokázala posunúť na 16. priečku.

Andrej Mladší si druhú pozíciu zo štartu udržiaval až po strelnicu, tam ho však tri netrafené terče odsunuli z medailovej pozície. Aj s troma trestnými kolami však dokázal vybojovať 4. miesto. Rovnako na strelnici sa skončil medailový boj pre Emku Kapustovú, dve trestné kolá navyše ju odsunuli na 5. priečku. 

Revúckych biatlonistov teraz čaká letná príprava, v rámci ktorej sú naplánované dve sústredenia aj účasti na podujatiach v zahraničí. Letná sezóna vyvrcholí na prelome augusta a septembra majstrovstvami Slovenska v Predajnej a Vyhniach.  Ďakujeme všetkým priaznivcom biatlonu, ktorí nás podporujú. Viac informácií a kompletné výsledky na www.biathlon.sk. 

Klub biatlonu Magnezit Revúca

{jcomments on}

 

Čítať 1899 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:51