pondelok, 03 august 2015 12:35

V generálke na I. triedu podľahla Nižná Slaná dvojgólovým rozdielom Betliaru

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ns betliar futbal 1aNižná Slaná – Betliar 1:3 (0:3)Gól domácich: Bodnár. Zostava NS: Janco – G. Keršák, Prónai, Urban, Schvarz – O. Junger, Kuchta, Cangár, Bodnár - S. Slovák, Valko, striedali Olexa, Maťo, Karas, J. Gelda, Ambróz, Seman, Dovčík. 

V generálke na I. triedu ObFZ Rožňava sa na nižnoslanskom futbalovom ihrisku 2.8.2015 stretli mužstvá TJ Baník Nižná Slaná a TJ Tatran Betliar. Domácim chýbal zranený Nemec. O zápas bol pomerne veľký záujem, pricestovali aj diváci z Gemerskej Polomy. 

Zápas začal rozohrávkou domácich. Úvod bol opatrný, mužstvá si nevypracovali šance, oťukávali sa. Potom však nakopnutú loptu naľavo od bránky nepokryl domáci brankár a útočník Betliar ho prekonal, 0:1. Hostia boli v tejto fáze o niečo lepší. Domáci sa snažili znížiť, ale taký výkon sotva mohol stačiť na strelenie gólu. Najväčšiu šancu mal Valko – nepresná strela. Hostia pridali gól po brejku, Janca z nájazdu prekonal útočník hostí. Za domácich mal jednu nepresnú strelu Kuchta. Strela O. Jungera bola zblokovaná. Napokon gólman Šofranko raz kryl jednu strelu domácich. Lepšie príležitosti si vypracovali hostia, ktorí boli o niečo lepší a aj efektívnejší. Chybnú rozohrávku domácich zachytil Kevin Ivanko a po jeho

prihrávke záložník hostí prízemnou strelou k ľavej žrdi prekonal Janca strelou z 25 metrov. 0:3. Jednu akciu mali Cangár a Bodnár, ktorí striedali. Z priameho kopu Keršáka veľa nevyťažili. Z ľavej strany zahrávali priamy kop Keršák a Prónai. Janco kryl priamy kop Ľ. Arvaya do stredu bránky.

V druhom polčase sa domáci zlepšili, do hry prišiel Karas, ktorý sa však rýchlo zranil. Postupne sa zostava zmenila na: Janco – Ambróz, Prónai, Urban, Schvarz – Keršák, Cangár, Gelda, Maťo - Valko, Dovčík.

ns futbalisti k clankuHostia asi do polovice druhého polčasu prenechali iniciatívu v strede poľa domácim a uspokojili sa s vedením. Domáci mali viac šancí : nepresná strela Valka, akcia Keršáka vľavo. Iná Akcia Ambróza s Keršákom sa nevydarila. Zahrávali priamy kop, Keršák trafil múr. Fabian si poradil s troma strelami domácich (dvakrát strieľal Seman). Napokon domáci skórovali. Po akcii domácich obranca hostí v snahe odkopnúť loptu, ohrozil brankára hostí, ktorý strelu vyrazil a domáci hráč poslal loptu do siete, 1:3. Za domácich mal dva úniky Gelda po pravej strane, raz nasledoval roh, druhýkrát center. Za hostí mal únik Ďuriček. Faulovaní boli: Ďuriček pri brejku vpravo Prónaiom. Center po priamom kope bol nepresný. Ďalej Seman pri úniku v strede poľa, rovnako aj brankár Fabian domácim Geldom. Gelda sa pri prieniku vľavo neodhodlal k strele. Keršák z priameho kopu trafil múr. Hosťom vyšiel brejk po ich ľavej strane, keď Schvarz prehral súboj s ich ľavým útočníkom. V inej situácii Schvarz nedal malú domov Jancovi a hostia jeho odkop zachytili. Jeden útočný prienik mal Urban. Jeden roh nakrátko zľava zahral Dovčík.
Štefan Tomášik

Čítať 1905 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:57

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!