×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/biatlon/magnezit/20
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/biatlon/magnezit/20
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 25 január 2016 09:27

Biatlon: Prvé kolo Viessman pohára prebehlo na snehu

Napísal(a) Jana Mladšia
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

z biatlon b5 aPrvé chladné dni tohto roka umožnili zasnežiť trate biatlonového areálu v Osrblí a v dňoch 3. januára až 6. januára 2016 mohli pretekári Klubu Biatlonu Magnezit Revúca počas zimného tréningového sústredenia nahradiť kolieskové bežky tými skutočnými. Prvé chvíle na snehu strávili aj naše

biatlonové nádeje z tréningovej skupiny trénera Milana Chrapána, pričom mnohí mali na úzkych bežkách svoju premiéru.

Osrblie nás v nedeľu 3.1.2016 privítalo doslova krutými mrazmi, ale v ďalších dňoch sa teploty stabilizovali na primeraných hodnotách. Keďže zasnežované bežkové trate sú v rámci Slovenska veľmi vzácne, často bolo na štadióne husto ako na Revúckom jarmoku. Ukázalo sa, že príprava na kolieskových korčuliach, ktorú tí najmenší absolvovali už od letných mesiacov, veľmi pomohla a pretekári urobili už po pár tréningových cykloch obrovské pokroky, z čoho máme všetci v klube veľkú radosť.

Prvé ostré štarty

nás čakali už v dňoch 8.1. – 9.1.2016, keď sa konali preteky všetkých kategórií. Sobota patrila rýchlostným pretekom a nedeľa vytrvalostným pretekom v žiackych kategóriách a pretekom s hromadným štartom v kategórií dorast/dospelí.
V kategórií dorast/dospelí nastúpili v revúckych farbách dvaja pretekári Andrea Uličná a Rado Humenník. Dosiahli nasledovné umiestnenia: Rado Humenník pekné 5. miesto so streľbou (1,3) a Andrea 11. miesto (4,2), každý vo svojej kategórii. Pozorne sme sledovali aj našich odchovancov Lukáša Ottingera a Tomáša Sklenárika, ktorí už pretekajú za ŽP Šport Podbrezová, kde aj študujú na strednej škole. Bojovali o účasť na pretekoch olympijských nádejí, a preto štartovali v staršej kategórii 18-19 ročných so zbraňou na pleciach. Tomáš k výbornému behu pridal len priemernú streľbu (3,2) a obsadil pekné 7. miesto, Lukáš Ottinger strieľal podobne (2,3) a obsadil 10. miesto.

V žiackych kategóriách

náš klub reprezentovala Ema Kapustová, ktorá dosiahla ako mladšia vo svojej kategórii veľmi pekné, ale neobľúbené 4. miesto so streľbou (0,2), keď ju od pódiového umiestnenia delilo 25 sekúnd. V tejto kategórii ešte štartovali Anka Fujdiarová (0,1), dosiahla pekné 7. miesto a Emma Petalíková (3,2) 15. miesto. Medzi chlapcami sme mali zastúpenie tiež len v najstaršej kategórii, kde René Chrapán svoj kvalitný bežecký výkon žiaľ nepodporil streľbou (1,4), čo ho odsunulo na 10. Miesto. Štartoval tiež Andrej Mladší, ktorý skončil pri streľbe (1,3) na 19. mieste.

V nedeľu organizátori pripravili

pre dorast a dospelých zaujímavé preteky s hromadným štartom, ale s dlhšími traťami a 4 streleckými položkami. Výsledky boli nasledovné: Radovan Humeník 9. miesto, celkom 9 nezostrelených terčov, Andrea Uličná 9. miesto (12), Tomáš Sklenárik 8. miesto (8 nezostrelených terčov), Lukáš Ottinger 10. miesto (tiež 8 terčov nezostrelených).
Popoludní sa konali vytrvalostné preteky, keď žiaci museli absolvovať veľmi náročné trate vrátane kopca s najväčším prevýšením v rámci areálu v Osrblí, kde zvyčajne behajú len pretekári v starších kategóriách. Strelecky sa našim žiakom v nedeľu celkom darilo a ich výsledky boli nasledovné: Ema Kapustová 4. miesto (0,2), Anka Fujdiarová 9. miesto (1,1), Emma Petalíková 14. miesto (1,1), René Chrapáň 5. miesto (0,0) a Andrej Mladší 18. miesto (1,4).
Ďalšie kolo Viessman pohára nás čaká tretí januárový víkend. Veríme, že nadšenie a snaha našich najmladších biatlonistov zabezpečí, že na bežkách dosiahnu úroveň, keď budú môcť nastúpiť do svojich prvých pretekov už v tejto zime. A tešíme sa tiež na poriadnu snehovú nádielku v okolí Revúcej.
Chceme Vás aj touto cestou poprosiť o podporu formou 2% zo svojich daní, aby náš šport mohol v Revúcej naďalej napredovať. Vopred ďakujeme.
Jana Mladšia, KB Magnezit Revúca
Foto: Ondrej Štecz

 

 

Čítať 2500 krát Naposledy zmenené pondelok, 25 január 2016 15:37