×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/sport/hasici/slavosovce
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sport/hasici/slavosovce
Vytlačiť túto stránku
pondelok, 25 apríl 2016 23:25

Karting aréna v Plešivci bola miestom pretekov motokár pre dobrovoľných aj profesionálnych hasičov Fire-Kart cup

Napísal(a) Roman Kováč
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Ako možno viete, dňa 22.4.2016 sa v Karting aréne v Plešivci zorganizovali preteky motokár pre dobrovoľných aj profesionálnych hasičov. Brali sme to ako predsezónnu možnosť si zasúťažiť aj v niečom inom ako v požiarnom útoku, behu na 100 m či výstupe na vežu. V prvom rade nás inšpirovali kolegovia z Bratislavy - konkrétne Attila Kláris, ktorý podobné preteky nedávno usporiadali. Poďme teda naspäť k samotným pretekom. Niekoľko dní vopred sme sa dozvedeli, že záujem o preteky prejavili tímy zo širokého okolia, a dokonca aj príslušníci z Rožňavy začali pilne trénovať. 

V deň pretekov sme sa dozvedeli, že z pôvodných 6 prihlásených tímov je zrazu 11 tímov a to ešte podotýkam, že ich malo byť dokonca 13, len niektorí to proste nestihli. 
Formát pretekov bol úplne jednoduchý - každý tím sa skladal z 3 členov a každý mal k dispozícii 2 x 7 minútovú jazdu, z ktorej sa vybral najlepší dosiahnutý čas, ktorý sa na konci spočítaval a výsledkom bol tímový celok 3 časov dokopy, ktorý určoval poradie. Počas pretekov panovala naozaj FANTASTICKÁ atmosféra. V mnohých prípadoch dokonca rozhodovali naozaj tisícinky sekundy a nechýbalo to naozajstné pretekanie aj keď jazdci mali naozaj málo najazdené na našej technickej trati, ktorá preverí aj skúseného matadora.
Podujatie prišli podporiť takisto sponzori a miestni činovníci menovite:

  • predseda DHZ PLEŠIVEC - Ladislav Jánosdeák
  • pplk. Ing. Martin Kaprál - vedúci odd. OR HaZZ v Rožňave
  • Tempus trans a RENAULT ROŽŇAVA - Jaroslav Rudinský
  • riaditeľ Okresného výboru DPO v Rožňave - Mgr. Michal Terrai.
  • A v neposlednom rade ja, ako organizátor ROMAN KOVÁČ.

Konečné poradie pretekov:

1. miesto - DHZ Drienčany 
2. miesto - DHZO Plešivec
3. miesto - Dream Team - OR HaZZ Rožňava.

Každému z pretekárov aj divákov sa chceme veľmi pekne poďakovať za úžasnú atmosféru a veríme, že podobné podujatie už čoskoro znova zorganizujeme. Ako sa na preteky patrí, niekto vyhrať musel, aj keď v tomto prípade to bolo viac menej úplne jedno, dôležitá bola atmosféra a skvelá zábava. Hlavné poďakovanie patrí Karting aréne, ktorá nám umožnila uskutočniť tieto preteky.
ĎAKUJEME...

Roman Kováč, dobrovoľný hasič DHZ Plešivec

 

Fotogaléria z pretekov motokár Fire-Kart cup Plešivec

 

Čítať 2714 krát Naposledy zmenené utorok, 26 apríl 2016 12:23