Vytlačiť túto stránku
streda, 08 jún 2016 20:18

Previerky pripravenosti DHZ-DHZO pre rok 2016, a hasičská súťaž Memoriál Kolomana Holéczyho v Štítniku

Napísal(a) Mgr. Michal Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Dňa 4.6.2016 zorganizoval OV DPO Rožňava v spolupráci s Obcou Štítnik, DHZ Štítnik Previerky pripravenosti DHZ-DHZO pre rok 2016 a hasičskú súťaž Memoriál Kolomana Holéczyho (7. ročník) na miestnom športovom ihrisku. V úvodných ranných hodinách sme sa zúčastnili krásnej a príjemnej príležitosti, odhaľovania pamätnej tabule Kolomanovi Holéczymu v "dúfarte" Obecného úradu v Štítniku,

ktorú usporiadal MO Matice slovenskej pod vedením Mgr. Janky Vranovej. Pán Koloman Holéczy si určite na svoju pamiatku takú tabuľu zaslúži, a preto sme mu my dobrovoľní hasiči túto poctu prišli vzdať a pokloniť sa aj s jeho synom pánom Ladislavom Holéczym, ktorý ide v jeho hasičských šľapajách. Ďakujeme, pán Koloman.

Po tejto akcii, na ktorej sa zúčastnilo aj viacero domácich občanov, sme prešili na ihrisko, kde sme už otvorili našu súťaž. Otvorenie prebehlo príhovormi predsedu OV DPO Rožňava Mariana Kapustu a privítaním starostom obce Ladislavom Belányim, organizačnými a súťažnými pokynmi riaditeľom OV DPO Rožňava Mgr. Michalom Terraiom. Všetko sa mohlo začať, nakoľko nám aj počasie prialo a celý deň nám krásne svietilo slniečko. Vyšlo to na jednotku, ako objednané.

Štafeta previerok 8x50m prebehla bez úrazu a všetci súťažiaci ju odbehli výborne, samozrejme boli aj trestné body, na ktoré si musia všetci súťažiaci dávať pozor a dodržiavať pokyny rozhodcov a pravidlá súťažného poriadku, ale do budúcna sa chýb treba vyvarovať.

Po štafete sme hneď začali požiarnymi útokmi, ktoré išli v plnom prúde. HD to zdolávali výborne a chceli dosiahnuť iba ten najlepší čas, aký sa len dá. Možno niektorí s menším, niektorí s väčším úspechom, ale všetci úspešne a bez úrazu.

Vyhodnocovanie nastalo až po ukončení a občerstvení sa súťažiacich a rozhodcov. Bol navarený výborný guľáš, za ktorý ďakujem miestnemu spolku poľovníkov, ale aj DHZ Štítnik. Ste super kuchári, páni!

No vyhodnotenie HD súťaží prebehlo aj s potešením družstiev, aj sklamaním možno niektorých členov, ale všetci splnili PP pre rok 2016, bolo im odovzdané OSVEDČENIE o splnení PP pre rok 2016, najlepším poháre a tiež ocenenia v súťaži MKH. Všetko sa odovzdalo podľa výsledkov. Blahoželáme víťazom. Ďakujem organizátorom Obce Štítnik, v zastúpení starostom Ladislavom Belányim, DHZ Štítnik, členom a členkám, tiež OV DPO Rožňava, v zastúpení predsedom Mariánom Kapustom. Tešíme sa na ďalšie súťaže v okrese. Zdar Boh!
Text, foto: Michal Terrai,
riaditeľ OV DPO Rožňava

 

 

Čítať 2911 krát Naposledy zmenené piatok, 10 jún 2016 13:52