piatok, 24 jún 2016 10:30

Revúčania na prvých pretekoch letného biatlonu v Prešove

Napísal(a) Biatlon Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Úvod letnej biatlonovej sezóny sa v dňoch 11.- 12. júna 2016 presunul na východ Slovenska. Dejiskom I. kola VIESSMANN pohára v letnom biatlone sa stal Sigord pri Prešove. Zišli sa tu nielen mladí biatlonisti z celého Slovenska, ale aj všetci nadšenci tohto krásneho, ale náročného športu. Predpovede počasia na tento víkend spočiatku neboli príliš priaznivé, organizátori aj pretekári sa právom obávali možných rozmarov počasia,

ktoré mohli nepríjemne zasiahnuť do bojov o stupne víťazov.
Na pretekoch letného biatlonu v Prešove sa nestratili revúcki biatlonisti, z ktorých viacerí zažili svoju bežeckú, ale hlavne streleckú premiéru v sobotňajších rýchlostných pretekoch. Úspešný štart mal v tejto kategórii Samuel Siman, ktorý po výbornej streľbe (1) obsadil vynikajúce 4. miesto. V kategórii mladšie žiačky 10 - 11 r. bola v sobotu najúspešnejšia Alexandra Štempelová. I napriek dvom trestným kolám obsadila pekné 6. miesto. Tamara Molentová (so streľbou za 3) obsadila 12. miesto a hneď za ňou sa na 13. mieste umiestnila Veronika Šteczová, pričom obe zaplatili nováčikovskú daň chybami na trestnom kole. V drese revúckeho biatlonu štartovala medzi 12 - 13 r. dievčatami Erika Profantová, ktorá so streľbou (3,3) obsadila 16. miesto. Aj v kategórii 12 - 13 r. chlapcov sme mali tiež zastúpenie - Tomáš Kuchta musel absolvovať 4 trestné okruhy a obsadil rovnako 16. miesto. Z trojice starších žiačok v kategórii 14 - 15 r. sa v sobotňajších pretekoch predstavila iba Ema Kapustová. S nie ideálnou streľbou (4, 3) ale rýchlym behom, obsadila 6. miesto.
Druhý deň pokračovalo I. kolo VIESMANN pohára divácky atraktívnymi pretekmi s hromadným štartom. I napriek zmiešaným pocitom našich najmladších z prvého súťažného dňa neskrývali svoju radosť aj malé obavy z toho, čo ich čaká. Drobné neúspechy zo soboty hodili za hlavu a koncentrácia na štarte, pevná ruka pri streľbe, rýchle nohy a túžba uspieť boli korunované úspechom. Veronika Šteczová zaskočila svoje súperky čistou streľbou a bez trestného kola vyskočila na skvelé druhé miesto, ktoré si udržala až do cieľa. Alexandra Štempelová (3) potvrdila 6. priečku z predchádzajúceho dňa. Tamara Molentová (4) vďaka rýchlemu behu zlepšila svoje umiestnenie o tri priečky a obsadila tak 9. miesto. Samuel Siman (3) v silnej konkurencii obsadil 7. miesto. Na tratiach medzi 12 - 13 r. chlapcami štartoval Tomáš Kuchta, po neúspešnej streľbe a vyčerpávajúcom behu však skončil na 18. mieste. Napriek výsledku si získal naše veľké uznanie za nesmiernu bojovnosť.
Rady starších žiačok v nedeľu rozšírila Anka Fujdiarová, ktorá po výbornej streľbe (1, 1) obsadila 9. miesto. Emme Petalíkovej sa so streľbou (1, 2) ušla 13. priečka. Ema Kapustová nabudená horšou streľbou zo soboty vložila do pretekov maximum. Strelnicu zvládla v nedeľu výrazne lepšie (2, 1) a podporila to skvelým behom na trati. Do cieľovej rovinky tak vbiehala na 3. pozícii, ktorú si s prehľadom udržala.
Blahoželáme biatlonistkám z Revúcej, ktoré dosiahli dve pódiové umiestnenia a veríme, že v ďalších kolách sa podaria rovnako pekné výsledky aj niektorým ďalším…
Ďalšie kolo VIESSMANN pohára sa koná na domácej pôde - na strelnici v Revúcej. Veríme, že poznanie tratí a strelnice bude pre našich výhodou a zúročia ju do pekných výsledkov. Pozývame aj touto cestou všetkých biatlonových nadšencov a priaznivcov, aby prišli podporiť a povzbudiť našich biatlonistov.

 Biatlon Revúca

 

 

Čítať 2099 krát Naposledy zmenené streda, 06 júl 2016 21:20

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!