Vytlačiť túto stránku
pondelok, 11 júl 2016 14:07

V Revúcej súťažili v letnom biatlone aj slovenskí reprezentanti

Napísal(a) Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Revúcka strelnica hostila počas tohtoročného posledného júnového víkendu takmer 200 biatlonových pretekárov všetkých vekových kategórií. Konali sa tu preteky Viessmann pohára v letnom biatlone. Súťažilo sa vo všetkých vekových kategóriách, od najmladších žiakov (10-11 ročných) až po seniorov (nad 50 rokov). Do bojov sa zapojila aj početná skupina biatlonistov z maďarských klubov.

Podujatie v sobotu otvorila primátorka Revúcej MVDr. Eva Cireňová a súťažiaci nastúpili do rýchlostných pretekov. V tých nám radosť urobili viacerí športovci. V kategórii dorastencov 16-17 r. to boli pretekári ŽP Šport Podbrezová, ktorí sú našimi revúckymi odchovancami - Tomáš Sklenárik a Lukáš Ottinger, ktorí obsadili krásnu prvú a tretiu priečku. V kategórii žien sa darilo Anke Košinárovej, ktorá sa vďaka bezchybnej streľbe prestrieľala na pekné tretie miesto. V žiackych kategóriách na stupne víťazov vystúpila Tamarka Molentová, ktorá v konkurencii trinástich 10-11-ročných žiačok vybojovala striebro. Ema Kapustová a Samo Siman získali nepopulárne "zemiakové" medaily, čiže štvrté priečky. Na trate nastúpili spomedzi revúckych biatlonistov aj V. Šteczová, A. Štempelová a A. Ottinger medzi najmladšími, R. Bíž a T. Kuchta v kategórii 12-13 r., A. Fujdiarová a E. Petalíková medzi najstaršími žiačkami. V kategórii dorastu a dospelých súťažili v revúckych farbách okrem vyššie spomenutých aj A. Uličná, R. Humenník, J. Majerčík s bezchybnou streľbou a P. Košinár.
Na nedeľné vytrvalostné preteky sa prihlásili aj biatlonoví reprezentanti Slovenska, čo sľubovalo zážitky pre divákov. Naša zo zimnej sezóny najúspešnejšia biatlonistka Paulína Fialková sa kvôli zraneniu do bojov zapojiť nemohla, a tak pretekárov povzbudzovala ako diváčka. Z mužskej reprezentácie sme mali možnosť vidieť Mateja Kazára, Tomáša Hasilu a Michala Šímu, ktorých však vo vytrvalostnom preteku vďaka jedinému nezostrelenému terču predčil nádejný pretekár Henrich Lonský z ŠKP Banská Bystrica. V kategórii dorastencov sa opäť darilo nášmu odchovancovi Lukášovi Ottingerovi, ktorý vybojoval striebro, vedúci pretekár tejto kategórie a náš odchovanec Tomáš Sklenárik sa musel uspokojiť so štvrtou priečkou. Za ženy bodovala Anka Košinárová, ktorá zhodne ako v sobotu získala bronz. V žiackych kategóriách sme "ulovili" jednu bronzovú medailu, vďaka Samovi Simanovi v kategórii žiakov 10-11-ročných a opäť dve nepopulárne štvrté priečky, ktoré získali Veronika Šteczová (10-11-ročné žiačky) a Ema Kapustová (14-15-ročné žiačky).
Revúca je už tradične známa tým, že do víkendového programu zaraďuje aj neoficiálny, ale veľmi napínavý pretek prípravkárov. Tu nám radosť urobila Lenka Repáková, ktorá získala striebro medzi dievčatami a Markus Sklenárik svojím bronzom medzi chlapcami. Najmladšími prípravkármi boli za Revúcu štartujúci Maťko Kliešek a Emka Šteczová. 
Vďaka skvelej organizácii a množstvu dobrovoľníkov sa Klubu biatlonu Magnezit Revúca podarilo zabezpečiť preteky na vysokej úrovni, ktorú ešte umocnilo slnečné počasie doslova ako na objednávku. Dovoľte sa nám touto cestou poďakovať aj všetkým partnerom a sponzorom, ktorí nám svojím dielom pomohli.
Kompletné výsledky sú na www.biathlon.sk
Andrea Tokárová,
Klub biatlonu Magnezit Revúca

 

 

Čítať 3296 krát Naposledy zmenené utorok, 12 júl 2016 10:26