pondelok, 26 september 2016 10:17

Majstrovské tituly v letnom biatlone opäť v Revúcej

Napísal(a) Janka Mladšia
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Seriál pretekov letného biatlonu finišoval v septembri 4 pretekmi. Počas prvého septembrového víkendu to boli rýchlostné preteky a preteky s hromadným štartom na tratiach v Predajnej. V rýchlostných pretekoch sa spomedzi revúckych biatlonistov najviac darilo Eme Kapustovej, ktorá po streľbe 3+0

a vynikajúcom bežeckom výkone nenašla vo svojej kategórii premožiteľku a zvíťazila. Z mladších revúckych biatlonistov sa darilo Veronike Šteczovej, ktorá si po čistej streľbe dobehla pre tretie miesto. Úspešní boli aj naši odchovanci vo farbách ŽP Šport Podbrezová, keď Tomáš Sklenárik obsadil tretie a Lukáš Ottinger vynikajúce prvé miesto. V pretekoch prípravky nás potešili Markus Sklenárik, ktorý vyhral pretek chlapcov a Janko Levčák a Lenka Repáková, ktorí si dobehli pre bronzové poháre.

V nedeľu prebehli v Predajnej divácky atraktívne preteky s hromadným štartom, ktoré boli aj prvými pretekmi v rámci Majstrovstiev Slovenska. Vynikajúcu formu zo soboty potvrdila Ema Kapustová, ktorá nedala šancu súperkám a zaslúžene si odniesla titul Majsterky Slovenska v letnom biatlone. Z našich sa darilo aj Saške Štempelovej, ktorá vo svojej kategórii vybojovala bronz. Formu potvrdil aj Lukáš Ottinger, ten podobne ako Ema bral aj v nedeľu najcennejší kov.

Posledný septembrový víkend vyvrcholila letná sezóna Majstrovstvami Slovenska a v dňoch 24.-25. 9. 2016 sa preto všetci priaznivci biatlonu zišli vo Vyhniach. Počasie prialo súťažiacim aj fanúšikom tohto náročného, ale krásneho športu.

Aj posledné kolo letného biatlonu bolo úspešné pre farby nášho revúckeho biatlonového klubu. Do sobotňajších súbojov sa ako prví zapojili naši kluboví odchovanci Lukáš Ottinger a Tomáš Sklenárik. Ich snaha bola korunovaná úspechom, keď v rýchlostných pretekoch obsadil Tomáš Sklenárik 1. miesto (0,2) a Lukáš Ottinger 2. miesto (1,3). Svoju veľkú bojovnosť preukázali aj Rado Humeník (7.miesto) a Andrea Uličná (13. miesto). Popoludní vybehli na trate aj žiacke kategórie. Skvelé 2. miesto v rýchlostných pretekoch po čistej streľbe vybojovala Ema Kapustová. Štvrtú priečku vo svojej kategórii 10-11 r. žiačiek obsadila Tamara Molentová a Samuel-Michal Siman medzi 10-11 r. žiakmi získal 5.miesto. Rovnako 5. miesto obsadila Veronika Šteczová. Uznanie a pochvala patrí aj Saške Štempelovej (8. miesto), Adrianovi Ottingerovi (12. miesto), Anke Fujdiarovej (12. miesto), Erike Profantovej (16. miesto) ako aj Tomášovi Kuchtovi za veľkú bojovnosť.

Svoje sily si v tento deň zmerali aj naši najmladší prípravkári. Tešiť sme sa mohli z krásnych dvoch 2. priečok, ktoré vybojovali Lenka Repáková a Janko Levčák. Tretím miestom nás potešil aj Markus Sklenárik.

V nedeľu sa bojovalo o titul Majstra Slovenska vo vytrvalostných pretekoch, v ktorých sa za nezostrelené terče pripočítavajú trestné sekundy. Tento deň priniesol niekoľko obrovských prekvapení. Snáď najväčším bolo 1. miesto a titul Majstra Slovenska, ktorý po čistej streľbe získal v kategórii 10-11 r. žiakov Adrián Ottinger. Do rodinnej zbierky pridal majstrovský titul aj jeho starší brat Lukáš Ottinger. Druhú priečku z predošlého dňa obhájila výborným výkonom Emka Kapustová. O ďalšie prekvapenie sa postaral Rado Humeník, ktorý vybojoval krásnu bronzovú medailu. O necelú sekundu ušla tretia priečka Tamarke Molentovej, ktorá očarila skvelým bežeckým výkonom. 6. miesto vybojoval Tomáš Sklenárik, ktorý si lepší výsledok kvôli menej vydarenej streľbe nárokovať nemohol. O štyri priečky si oproti sobote polepšila Andrea Uličná, ktorá obsadila 9. miesto. Rovnako 9. priečka patrila v tento deň aj Samuelovi Simanovi a do tretice aj Veronike Šteczovej, za ktorou na 10. mieste dobehla Saška Štempelová. Do nedeľných súbojov sa zapojil aj Robko Biž, ktorý obsadil 12. miesto, v jeho tesnom závese na 13. mieste do cieľa dobehol další z Revúčanov Tomáš Kuchta. 12. miesto zo soboty si zopakovala Anka Fujdiarová a 14. miesto patrilo Erike Profantovej.

Máme veľkú radosť, že majstrovské tituly i medaily z Majstrovstiev Slovenska v letnom biatlone putovali aj do Revúcej. Poďakovanie patrí našim trénerom, obetavým rodičom, ale hlavne všetkým mladým biatlonistom, ktorí na tratiach zo seba vydali všetky sily a úspešne reprezentovali naše mesto.
Blahoželáme !!!!

 

 

Čítať 2384 krát Naposledy zmenené pondelok, 26 september 2016 12:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!