nedeľa, 22 január 2017 22:03

Šesť pódiových umiestnení pre Revúčanov

Napísal(a) Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Biatlonová sezóna v kategóriách žiakov začala pre Klub biatlonu Magnezit Revúca sľubne. Prvé kolo Viessmann pohára sa konalo 21. a 22. januára 2017, po prvýkrát netradične v Banskej Bystrici, ktorá je Európskym mestom športu. Jedenásť štartujúcich klubu sa počas dvoch dní zúčastnilo rýchlostných aj vytrvalostných pretekov. O tom, že sezóna začala sľubne, svedčí šesť pódiových umiestnení. V kategórii žiačok 14-15 ročných si najlepšie počínala Ema Kapustová,

ktorá v oboch pretekoch dala „za nulu“ a nielen týmto skvelým streleckým, ale aj úžasným bežeckým výkonom predčila svoje súperky o celé dve minúty. Alexandra Štempelová si v kategórii 10-11 ročných žiačok vybojovala vďaka rýchlym nohám v sobotu striebro, v nedeľu už na ňu nestačila žiadna súperka a skončila na prvej priečke. V tej istej kategórii zaostala tesne za pódiovým umiestnením Veronika Šteczová a v obidvoch štartoch vybojovala cenné štvrté miesta. Nasadený nováčik Markus Sklenárik prekvapil v kategórii 10-11 ročných žiakov aj o rok starších súperov, ktorí už majú skúsenosti z minulej sezóny, a v oboch pretekoch vybojoval bronz. Darilo sa aj Adriánovi Ottingerovi, ktorý v tej istej kategórii obsadil dvakrát piatu priečku.
V sobotu sa strelecky darilo Samuelovi Simanovi, keď novou klubovou zbraňou strelecky napodobnil Emu Kapustovú a v kategórii 12-13 ročných žiakov si čistými ležkami vybojoval 8. miesto, na 10. priečke skončil Róbert Bíž. V nedeľu mal v tej istej kategórii dôvody na úsmev Tomáš Kuchta, keď sa po streľbe 1+0 posunul oproti sobotňajšiemu umiestneniu až od 11 priečok dopredu na deviatu priečku a vytvoril si tak osobné pretekárske maximum. Pre problémy s puškou sa menej darilo Tamarke Molentovej, ktorá aj napriek rýchlemu behu už nedokázala dohoniť stratu, ktorú nabrala kvôli technickým problémom zbrane. Prvé ostré štarty absolvovali aj vlaňajší prípravkári Lenka Repáková (najmladšia zo všetkých štartujúcich, 9. miesto) a Janko Levčák (11. miesto), ktorí sa v súťaži „oťukávali“, aby získali skúsenosti do ďalších štartov.
Medaily prišiel víťazom odovzdať primátor Banskej Bystrice, Ján Nosko. Šesť víkendových pódiových umiestnení, z toho tri zlaté, jedno strieborné a dve bronzové, sľubujú úspešnú sezónu Revúčanov. Ďalšie kolo pohára ich čaká už budúcu sobotu v Osrblí.
Všetkých priaznivcov revúckeho biatlonu pozývame na nedávno spustenú oficiálnu stránku klubu www.biatlonrevuca.sk
Andrea Tokárová

 

 

Čítať 2182 krát Naposledy zmenené utorok, 31 január 2017 13:13

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!