streda, 01 február 2017 10:27

Posledný januárový víkend patril biatlonu. Revúčania opäť bodovali

Napísal(a) Mgr. Eva Molentová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Posledný januárový víkend patril opäť biatlonu. Dejiskom II. kola Viessmann pohára v biatlone bolo po Banskej Bystrici Osrblie. V dňoch 28. - 29. 1. 2017 sa tu stretli pretekári všetkých žiackych kategórií, ako aj všetci priaznivci tohto krásneho športu. Krásne slnečné počasie a perfektne upravené trate boli zárukou skvelého športového zážitku.
V sobotu 28.1. 2017 si pretekári zmerali svoje sily v rýchlostných pretekoch. Náš biatlonový klub Magnezit Revúca najúspešnejšie reprezentovala Emka Kapustová,

ktorá vo svojej kategórii 14-15 ročných žiačok s vynikajúcou streľbou (0+1) vybojovala pre naše farby skvelé 1. miesto. Zastúpenie sme mali aj v ďalších kategóriách. V kategórii 12-13 ročných žiakov sa predstavili Róbert Biž, ktorý so streľbou 1+4 obsadil 9. priečku a Tomáš Kuchta (4+1) obsadil 12. miesto. 12-13 ročné žiačky reprezentovala Tamarka Molentová. Úspešná streľba (1+1) a dobrýý bežecký výkon jej pomohli priblížiť sa k tým najlepším pretekárkam jej kategórie a získala skvelé 6. miesto. Na cenné kovy siahla opäť Saška Štempelová, ktorá v kategórii 10-11 ročných žiačok obsadila krásnu 3. priečku. Najmladšia pretekárka tejto kategórie v rámci slovenského pohára, Lenka Repáková obsadila pekné 9. miesto. O dve priečky vyššie na 7. mieste sa umiestnila Veronika Šteczová. Medailu mal takmer na dosah Markus Sklenárik, ktorý v kategórii 10-11 ročných žiakov získal 4. miesto. Hneď za ním na 5. mieste sa umiestnil Adrián Ottinger. Jankovi Levčákovi patrilo 11. miesto.
V nedeľu 29.1.2017 boli na programe vytrvalostné preteky, ktoré preverili fyzickú i psychickú kondíciu pretekárov. Žiaci absolvovali 1,5-násobnú dĺžku trate oproti rýchlostnému preteku a namiesto trestných kôl sa im pripočítavali za nezostrelené terče sekundy navyše. Emka Kapustová zopakovala svoj výborný výkon zo soboty. Streľba (0+1) a skvelý beh na lyžiach jej zabezpečili už štvrté prvenstvo tejto sezóny a je tak jasnou líderkou celkového rebríčka slovenského pohára žiačok. Róbert Biž so streľbou 1+1 získal 9. miesto a Tomáš Kuchta (3+1) 15. miesto. Tamara Molentová so streľbou 2+0 si udržala sobotňajšiu 6. priečku. Aj Saška Štempelová si udržala rovnako krásne 3. miesto z predchádzajúceho dňa. Hneď za ňou sa na 4. mieste umiestnila Veronika Šteczová. Lenka Repáková obsadila v silnej konkurencii starších „kolegýň“ 10. miesto. V najmladšej chlapčenskej kategórii si všetci traja naši pretekári zopakovali umiestnenie z predchádzajúceho dňa. Markus Sklenárik obsadil 4. miesto, Adrián Ottinger 5. miesto a Janko Levčák 11. miesto.
Najbližšie preteky čakajú našich športovcov opäť v Osrblí, 11.-12. februára. Želáme im veľa síl, úspechov a skvelých výkonov :-)

Mgr. Eva Molentová

 

Čítať 2192 krát Naposledy zmenené streda, 01 február 2017 10:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!