utorok, 07 marec 2017 11:02

Úspešné zavŕšenie zimnej biatlonovej sezóny Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM Revúca Doporučený

Napísal(a) Mgr. E. Molentová, Mgr. A. Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)
Bežecká príprava prebiehala v zimnej sezóne prevažne na Štrbskom Plese, na spoločnej fotografii pretekári Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM Revúca na tréningu na Štrbskom plese s olympioničkami Anastaziou Kuzminovou a Martinou Chrapánovou. Bežecká príprava prebiehala v zimnej sezóne prevažne na Štrbskom Plese, na spoločnej fotografii pretekári Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM Revúca na tréningu na Štrbskom plese s olympioničkami Anastaziou Kuzminovou a Martinou Chrapánovou. Klub biatlonu Magnezit ŠŠSM

Druhá polovica zimnej biatlonovej sezóny bola pre Revúčanov Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM doslova nabitá. Počas druhej februárovej soboty prebiehalo v Osrblí III. kolo Viessmann pohára. V rýchlostnom preteku v kategórii 10 - 11 ročných žiakov vybojoval skvelé 2. miesto Markus Sklenárik. Na tretiu priečku so streľbou 3+0 siahla v kategórii 14 - 15 ročných žiačok naša najúpešnejšia klubová biatlonová nádej Ema Kapustová. Rovnako pekné 3. miesto získala v kategórii 10 - 11 ročných žiačok aj Alexandra Štempelová.

Majstrovský titul aj do Revúcej
Nedeľa tohto víkendu niesla prívlastok "majstrovská". Biatlonisti bojovali o titul majstra Slovenska vo vytrvalostných pretekoch. Majstrovský titul vo svojej kategórii získala Ema Kapustová a na stupne víťazov vystúpil aj Markus Sklenárik, ktorý obsadil v kategórii 10 - 11 ročných žiakov pekné 3. miesto.

Odchovanci na EYOFe
V druhej polovici februára sa v tureckom Erzurume konal XIII. Zimný Európsky olympijsky festival mládeže. Do slovenskej olympijskej výpravy boli vybratí aj naši dvaja odchovanci Lukáš Ottinger a Tomáš Sklenárik (v súčasnosti ako stredoškoláci štartujúci za ŽP Šport Podbrezová). V silnej konkurencii 52 pretekárov obstáli výborne, keď v rýchlostnom preteku skončil Lukáš Ottinger na 12. priečke a Tomáš Sklenárik na 16. priečke. Výsledok oboch chlapcov by bol býval určite ešte lepší, keby na pretekoch boli mali svoje lyže, avšak kvôli stratenej batožine, ktorej súčasťou bola práve ich biatlonová výstroj, boli nútení preteky absolvovať na požičaných bežkách. V stíhacích pretekoch skončili Lukáš na 14. mieste, Tomáš na 17. mieste.

Lukáš na Majstrovstvách sveta kadetov a juniorov
V Osrblí sa počas posledného februárového týždňa konali majstrovstvá sveta kadetov a juniorov v zimnom biatlone. Z našich odchovancov sa na ne nominoval Lukáš Ottinger. Lukáš sa v každom z pretekov umiestnil v prvej tretine výsledkovej listiny, najúspešnejším individuálnym pretekom bol preňho rýchlostný pretek, v ktorom obsadil 22. priečku zo 100 štartujúcich. Na tomto preteku ho boli podporiť aj športovci nášho klubu. Lukáš sa podieľal aj na najlepšom výsledku slovenskej reprezentácie na týchto MS vôbec, keď sa pričinil o pekné 7. miesto mužskej štafety kadetov z 23 štartujúcich krajín.

Ocenená Ema Kapustová
Na slávnostnom oceňovaní športovcov mesta 24.2.2017 bola medzi jednotlivcami ocenená aj naša v súčasnosti najúspešnejšia športovkyňa Ema Kapustová. Ocenenie získala za svoje úspechy v letnom aj zimnom biatlone. Medzi jej najvýraznejšie úspechy v roku 2016 patrí 2. miesto na MS v zimnom biatlone v rýchlostných pretekoch, 5. na MS vo vytrvalostných pretekoch. V letnom biatlone je Ema majsterkou Slovenska v pretekoch s hromadným štartom, 2x vicemajsterka Slovenska (v rýchlostných aj vytrvalostných pretekoch). Celkovo sa v rebríčku Slovenského Viessmann pohára v letnom biatlone 2016 umiestnila na druhej priečke.

Na základe výkonnostných previerok sa Ema na jar roku 2016 stala zároveň aj členkou Biathlon Future Teamu pre prípravu budúcich reprezentantov Slovenska, kde na sústredeniach trénovala pod vedením bývalej olympioničky Martiny Halinárovej a Zoltána Baláža.

Majstrovstvá Slovenska
Počas prvého marcového víkendu zavŕšili biatlonisti zimnú sezónu Majstrovstvami Slovenska v už takmer jarnom Osrblí vo veľmi ťažkých snehových podmienkach. V rýchlostnom preteku na na MS darilo najviac Alexandre Štempelovej a Markusovi Sklenárikovi, ktorí v kategóriách 10 - 11 ročných vybojovali zhodne druhú priečku a teda získali tituly vicemajstrov Slovenska. V nedeľu boli na programe preteky s hromadným štartom. Z týchto pretekov Revúčania tiež neodišli naprázdno a získali tri tituly vicemajstrov Slovenska – Ema Kapustová (14 - 15 ročné žiačky), Alexandra Štempelová (10 - 11 ročné žiačky) a Markus Sklenárik (10 - 11 roční žiaci).

Zimnú sezónu môže klub vyhodnotiť ako úspešnú. V pretekoch slovenského Viessmann pohára vybojovali naši pretekári 5 prvých miest, dve druhé a 6 tretích miest. Na majstrovstvách Slovenska získali jednu zlatú, päť strieborných a jednu bronzovú medailu. Po ukončení zimnej sezóny začínajú športovci s prípravou na sezónu letných biatlonových pretekov.

Spoločná fotografia: Bežecká príprava prebiehala v zimnej sezóne prevažne na Štrbskom Plese, na spoločnej fotografii naši pretekári na tréningu na Štrbskom plese s olympioničkami Anastasiou Kuzminovou a Martinou Chrapánovou.

Mgr. Eva Molentová, Mgr. Andrea Tokárová
Foto: Andrea Kuchtová, Štefan Ottinger

 

Čítať 2332 krát Naposledy zmenené streda, 08 marec 2017 14:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!