Vytlačiť túto stránku
nedeľa, 19 marec 2017 22:56

Pretekári Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM Revúca na Zimnej kalokagatii vybojovali štyri medaily

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Zimná kalokagatia – olympiáda žiakov a mládeže sa konala 14. a 15. marca 2017 na Štrbskom Plese. Tohto roku to bol jej ôsmy ročník a to aj s medzinárodnou účasťou.
Klenotom podujatia bolo jeho slávnostné otvorenie, ktoré sa konalo so všetkými symbolmi olympizmu, v priestoroch amfiteátra na Štrbskom Plese. Olympijskú vlajku niesli športovci, reprezentanti v zimných športoch – Viera Klimková, Ján Klimko, Jozef Kovařík a Ľubomíra Iľanovská a Olympijský oheň zapálil

olympionik Pavol Hurajt. Na slávnostné otvorenie, ale i športové a kultúrne súťaže prišli mnohí významní hostia, športovci i osobnosti športu na Slovensku.
Športovci zabojovali o medaily v bežeckom a zjazdovom lyžovaní, snowboarde a biatlone. Na štart sa postavilo 358 pretekárov z toho 184 chlapcov a 174 dievčat. Celkovo sa na podujatí predstavilo 88 škôl zo Slovenska. Premiéru v tomto ročníku mali bežeckí lyžiari a biatlonisti.
A práve to využil Klub biatlonu Magnezit ŠŠSM Revúca, ktorý na preteky v spolupráci so základnými školami, ktoré jeho pretekári navštevujú nominoval 8 pretekárov.
V rýchlostnom preteku, ktorý pretekári absolvovali 15.3. si Revúčania viedli výborne, keď sa im podarilo vybojovať 4 medaily:

  • Ema Kapustová – zlatá medaila
  • Alexandra Štempelová – zlatá medaila
  • Tamara Molentová – strieborná medaila
  • Samuel Michal Siman – strieborná medaila.

Biatlonisti po tejto „čerešničke na torte“ nastupujú na letnú prípravu, veď už o tri mesiace ich čaká začiatok ďalšieho ročníka Viessmann pohára v letnom biatlone.

Na spoločnej fotografii sú pretekári klubu s biatlonistom - bronzovým olympionikom Pavlom Hurajtom.
Mgr. Andrea Tokárová

 

 

Čítať 1841 krát Naposledy zmenené pondelok, 20 marec 2017 09:02