streda, 31 máj 2017 16:56

Úspešný štart letnej biatlonovej sezóny Doporučený

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Žiaci Klubu biatlonu Magnezit ŠŠSM Revúca sa počas posledného májového víkendu zúčastnili I. kola Viessmann pohára v letnom biatlone, ktoré sa prvýkrát konalo v peknom prostredí parku Hotela Skalka v Rajeckých Tepliciach. Aj napriek nie 100%-nej účasti pretekárov (doliečovanie) zaznamenali úspešný víkend, keď spolu zo 16 víkendových štartov priniesli 2 zlaté, 2 strieborné a 3 bronzové medaily.

Najviac sa darilo Eme Kapustovej, ktorá v rýchlostnom aj vytrvalostnom preteku zvíťazila, striebro a bronz si počas víkendu medzi sebou „vymenili“ najmladší žiaci Markus Sklenárik a Adrián Ottinger a k týmto šiestim medailám pridala bronz z rýchlostného preteku aj Veronika Šteczová.
Tamarka Molentová, ktorej sa strelecky príliš nedarilo, ukázala, že konkurentky s ňou musia počítať, pretože jej bežecký čas vo vytrvalostnom preteku nenašiel konkurenciu a v oboch pretekoch obsadila veľmi pekné 6. miesta. Tomášovi Kuchtovi sa podarilo prvýkrát v letnom preteku streliť nulu, umiestnenie na 12., resp. 13. mieste v silnej konkurenčnej skupine ho určite bude motivovať k zlepšeniu v ďalších kolách. Lenka Repáková zaznamenala prvý letný ostrý štart v konečným 7. miestom v rýchlostnom preteku, vo vytrvalostnom sa jej až tak nedarilo, keď skončila 10. Veronika Šteczová sa v nedeľu umiestnila tiež na peknom 5. mieste. Alexandra Štempelová si v sobotu odniesla vynikajúce 4. miesto, v nedeľu ju problémy na strelnici odsunuli na 9. priečku.
Ďalšie kolo čaká Revúčanov o dva týždne v Prešove, kde budú súťažiť v rýchlostnom preteku a v preteku s hromadným štartom.
Mgr. Andrea Tokárová

 

 

Čítať 1823 krát Naposledy zmenené streda, 31 máj 2017 17:07

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!