pondelok, 19 jún 2017 11:32

Vydarený hasičský deň v Ratkovskom Bystrom spojený s previerkami pripravenosti DHZ Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Územná organizácia DPO SR (ÚzO DPO SR) v Revúcej v spolupráci s obcou Ratkovské Bystré zorganizovali v sobotu 17. júna 2017 previerky pripravenosti Dobrovoľných hasičských zborov (DHZ). Úvod patril slávnostnému nástupu, kde si starosta obce Ratkovské Bystré Mgr. Dušan Bodnár pripomenul 90. výročie založenia DHZ v obci. Pri tejto príležitosti boli odovzdané pamätné listy Mgr. Dušanovi Bodnárovi, DHZ Ratkovské Bystré, Emilovi Pašiakovi, Štefanovi Mičkimu, Jánovi Vredíkovi, Ondrejovi Javorovi st.,

Jozefovi Kalmanovi st., Jánovi Javorovi st., Jánovi Pašiakovi, Štefanovi Javorovi a Vladimírovi Duriškovi. Medaila Za mimoriadne zásluhy bola odovzdaná aj Vladimírovi Javorovi a medaila Za zásluhy za výcvik Miroslavovi Kováčovi z Jelšavy.

V rámci previerky pripravenosti sa súťažilo v požiarnom útoku s vodou s klasickými – zásahovými hadicami a v štafete 8 x 60 m a v kategóriách dorastenci, dorastenky, muži, ženy a muži nad 35 rokov. Všetky súťažné kolektívy absolvovali previerku úspešne a dostali osvedčenie. Víťazné družstvá dostali poháre, ktoré venovala obec Ratkovské Bystré a diplomy.
Z tejto previerky pripravenosti postúpili na krajské kolo do Dolnej Strehovej, ktoré sa bude konať 24. 06. 2017: dorastenci a dorastenky z Jelšavy, ženy z Muráňa a muži z Ratkovského Bystrého.

Okrem krajského kola sa z tejto súťaže postúpilo aj na Gemerský pohár, ktorý sa bude konať tretiu septembrovú sobotu v Rimavskej Bani. Postúpili dorastenci a dorastenky z Jelšavy, ženy z Muráňa a muži z Ratkovského Bystrého, Ratkovej, Rákoša a z Muránskej Dlhej Lúky.
Ďalšou disciplínou bol pretek jednotlivca, do ktorého sa zapojili dorastenky, ženy, dorastenci a aj muži. Spolu pretekalo 22 súťažiacich. ÚzO DPO SR v Revúcej rozdala preukazy a odznaky 2. výkonnostnej triedy – 1. a 3. výkonnostnej triedy 14.
Bol to vydarený hasičský deň, kde sa stretlo množstvo priateľov – hasičov.
Gabriela Jakubecová

 

 

Čítať 2095 krát Naposledy zmenené utorok, 20 jún 2017 12:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!