Vytlačiť túto stránku
sobota, 24 jún 2017 14:07

Olympijský klub GEMER ocenil v Dobšinej najúspešnejších športovcov z rožňavského a revúckeho okresu

Napísal(a) Juraj Karika
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V divadelnej sále Kultúrneho domu v Dobšinej  v stredu 21. júna 2017 ocenili najúspešnejších športovcov z rožňavského a revúckeho okresu. Prevzali si ich jednotlivci, kolektívy, dospelí, ale aj najmladší reprezentanti z radov mládeže (zoznam uverejňujeme na inom mieste). Olympijský klub Gemer pri zostavovaní nominácií rozoslal mestám, obciam, športovým klubom, či centrám voľného času anketové lístky, kde ich vyzval, aby nominovali svojich najúspešnejších športovcov, ktorí majú rodisko v našom regióne.

Slávnostné udeľovanie cien pre najúspešnejších športovcov roka 2016 otvoril v Dobšinej predseda Olympijského klubu Gemer, PhDr. Juraj Králik, ktorý v úvode poďakoval Mestu Dobšiná za spoluprácu a vzorne pripravené podujatie, ktoré vystúpeniami spestrili deti zo záujmových útvarov CVČ v Dobšinej, tiež akordeónový virtuóz a pedagóg, Karol Kun. Moderátor programu vyspovedal každého oceneného v šiestich nominačných kategóriách. Športovci sa zhodli v tom, že milujú šport, no dosiahnuť v ňom úspechy znamená obetovať množstvo síl a času, za čo sa im Olympijsky klub Gemer odvďačil aj v mene miest a obcí udelením cien. Ocenenia okrem predsedu a členov OK Gemer odovzdával aj primátor mesta Dobšiná, Ján Slovák a viceprimátor Rožňavy, Mgr. Dionýz Kemény. Čestným hosťom bol Marcel Kollárik, konateľ Mestských lesov Dobšiná spol. s.r.o., ktoré sponzorsky podporili podujatie. 

Na ocenení najúspešnejších športovcov v Gemeri, Dobšinčania získali z 15-tich udelených až 6 cien. V kategórii žiaci/žiačky do 15 rokov získala ocenenie Viktória Vilimová (Lukostrelecký klub Dobšiná) – 4. miesto na Majstrovstvách sveta kadetiek, Šopron – Maďarsko. V kategórii dorast do 21 rokov: Veronika Vilimová (lukostrelecký klub Dobšiná) – 2. miesto na Majstrovstvách sveta kadetiek Šopron – Maďarsko, Majsterka Slovenska. V kategórii dospelí: Tomáš Gazdík (Fitness Calisto Dobšiná) – 2. miesto na Majstrovstvách sveta v tlaku na lavičke a Miroslava Herčková (Fitness Calisto Dobšiná) – 3. miesto na Majstrovstvách sveta v tlaku na lavičke. V kategórii kolektív – dospelí: Tomáš Fusko, Jakub Slovák (L Racing) – majstri SR v 2 WD a Vlastimil Majerčák, Michaela Vejačková (Rally automobilov) – 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska a víťazi zóny strednej Európy (FIA CEZ) v kategórii R5. Všetkým oceneným športovcom gratulujeme a želáme im veľa ďalších úspechov.

OCENENÍ ŠPORTOVCI ZA ROK 2016

(Zdroj: Juraj Karika - mestodobsina.sk)

 

Čítať 1850 krát Naposledy zmenené nedeľa, 25 jún 2017 11:50