Vytlačiť túto stránku
pondelok, 26 jún 2017 20:17

Krajská súťaž DHZ 2017 Košického kraja v Rožňave potešila Kecerovce, Smižany a SOŠT Košice Doporučený

Napísal(a) Mgr. Michal Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Krajská organizácia DPO SR Košice, Územná organizácia DPO SR Rožňava, Mesto Rožňava, DHZ Rožňava, na 24. júna 2017 pripravili krajskú súťaž Dobrovoľných hasičských zborov, kde za každý okres Košického kraja sa zúčastnili DHZ v štyroch kategóriách (muži, dorastenci, ženy, dorastenky). Nakoľko nie všetky okresy máme obsadenie kategórie dorastenky, spolu sa zúčastnilo súťaže 17 družstiev. DHZ Rožňava v spolupráci s Mestom Rožňava, pripravila veľmi dobré podmienky pre súťaž, v areáli

Základnej školy akademika Jura Hronca v Rožňave. 24.6.2017, sobota ráno, 7:30 hod. a prichádzajú prvé hasičské družstvá. Usporiadatelia ich smerujú do areálu školy, kde môžu byť zaparkované ich hasičské autá. Všetko sa pomaličky zapĺňalo, prichádza aj vedenie DPO SR, krajskej aj územnej organizácie, rozhodcovia, delegovaní pre túto súťaž a hostia. Všetko je pripravené k zahájeniu a otvoreniu súťaže. Veliteľ súťaže Mgr. Štefan Hronec (podpredseda ÚzO DPO SR Rožňava) velí pozor hasičské družstvá a je zahájené. Slávnostný nástup. Príhovory, kde pozdravil prítomných aj generálny sekretár DPO SR pána Vendelín Horváth. Prítomní boli aj iní členovia Snemu DPO SR. Tiež boli prečítané sľuby a to rozhodcov a súťažiacich. Predseda Krajskej organizácie DPO SR pán Bc. Miroslav Semanič sa prítomným prihovoril a dal povel na začatie súťaže. Pristúpilo sa k vstupnej kontrole členov jednotlivých družstiev, rozdeleniu pozícii rozhodcom a k samotnému priebehu súťaže. Začalo sa štafetou. Bolo to všetko na výborne vysokej úrovni. Po ukončení štafety, obidvoch pokusov, po krátkej prestávke sa otvorila disciplína hasičského útoku. Tiež hlavný rozhodca disciplíny, zadelil rozhodcov a hasičské útoky mohli prebiehať. Všetko prebehlo bez úrazu, až na niektoré menšie poranenia, ale na všetko dohliadali členky Slovenského Červeného kríza, územnej organizácie Rožňava, ktorým za spoluprácu ďakujeme. Počasie a slnečné lúče súťaži prialo, a súťažiaci boli mokrí aj z odbehnutých útokov. A prišiel záver, kedy sme dostali od sčítacej komisii výsledky. Velil sa slávnostný nástup k vyhodnoteniu. Predseda pán Bc. Miroslav Semanič a člen Snemu DPO SR pán Marián Rušin odovzdali všetkým diplomy a víťazné poháre za prvé tri miesta v každej kategórii. Ďakovné listy dostali za výbornú organizačnú spoluprácu aj Mesto Rožňava, v zastúpení primátora mesta pána Pavla Burdigu, ktorý prevzal zamestnanec Mestského úradu pán Mgr. Martin Mikolaj, tiež aj Dobrovoľný hasičský zbor Rožňava, pod vedením Mgr. Františka Kerekeša, predsedu, a Mgr. Petra Mátého, veliteľa.
Spolupracovali sme aj s Okresným riaditeľstvom HaZZ SR Rožňava, ktoré nám zabezpečilo dodávku vody na hasičke útoky, a to jeden príslušník s vozidlom Tatra. Ďakujeme za pomoc pri organizácii. 
Ďakujeme aj vedeniu ZŠ akademika Jura Hronca, ktoré nám poskytlo priestory ihriska na uskutočnenie tejto našej súťaže, a tiež ďakujeme aj za chutne pripravené stravovanie, občerstvenie a bufety firme Baffy Catering majiteľovi Michalovi Baffymu, tiež všetkým ostatným za dobrú organizačnú pomoc.
Veríme, že všetci účastníci mohli byť spokojní. Tešíme sa aj na budúce hasičské súťaže. Všetkým reprezentujúcim, víťazom prajeme nech sa im darí aj na MSR, nech sú úspešní.
Mgr. Michal Terrai,
tajomník ÚzO DPO SR Rožňava

V Ý S L E D K Y

 

FOTOGALÉRIA

 

 

Čítať 4248 krát Naposledy zmenené utorok, 27 jún 2017 09:12