piatok, 07 júl 2017 14:52

Revúcki atléti úspešne reprezentujú aj Slovensko

Napísal(a) J. V.
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)
Medzinárodných atletických pretekov v Lowiczi v Poľsku  sa zúčastnila aj revúcka atlétka Nina Natália Vavreková (roč. narodenia 2005)  v hode kriketovou loptičkou. V konkurencii  pretekárok zo 6 krajín -  Poľska, Maďarska, Estónska, Lotyšska, Litvy a Slovenska zabojovala a získala striebornú medailu v osobnom rekorde 49 m. Medzinárodných atletických pretekov v Lowiczi v Poľsku sa zúčastnila aj revúcka atlétka Nina Natália Vavreková (roč. narodenia 2005) v hode kriketovou loptičkou. V konkurencii pretekárok zo 6 krajín - Poľska, Maďarska, Estónska, Lotyšska, Litvy a Slovenska zabojovala a získala striebornú medailu v osobnom rekorde 49 m. Foto: archív AOI Revúca

V uplynulom mesiaci organizoval Slovenský atletický zväz výjazdy na medzinárodné atletické mládežnícke podujatia. S radosťou môžeme skonštatovať, že do nominácie sa dostali vďaka svojim výkonom aj dvaja členovia Atletického oddielu ISKRA pri ZŠ J. A. Komenského v Revúcej, ktorí sa v konkurencii zahraničných pretekárov nestratili a skvelo reprezentovali našu atletiku.

Medzinárodných atletických pretekov v Lowiczi v Poľsku sa zúčastnila Nina Natália Vavreková (roč. narodenia 2005) v hode kriketovou loptičkou. V konkurencii pretekárok zo 6 krajín - Poľska, Maďarska, Estónska, Lotyšska, Litvy a Slovenska zabojovala a získala striebornú medailu v osobnom rekorde 49 m.

Okrem tohto úspechu sa koncom júna Nine vydarila aj premiéra na Majstrovstvách Slovenskej republiky mladších žiačok v Trenčíne, kde získala bronzovú medailu vo vrhu guľou s výkonom 9,21 m.

V júni sa v rakúskom Schwechate uskutočnil mládežnícky atletický míting Franz Schuster Memorial, v ktorom súťažil náš diaľkar Roman Krokavec (halový majster Slovenska v skoku do diaľky  - st. žiaci, 2. v behu na 60m ) v skoku do diaľky. Vo veľkej konkurencii obsadil konečné 6. miesto s výkonom 560 cm.

Teší nás, že po 30 rokoch v našom meste znovu ožila atletika a deti môžu zmysluplne tráviť svoj voľný čas. Veď telesná výchova by mala mať miesto v živote každého človeka.

J. V.

 

 

Čítať 2505 krát Naposledy zmenené utorok, 18 júl 2017 13:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!