streda, 26 júl 2017 12:45

Športový klub GEMERUNNERS vie ako ďalej, keď si začal behať a hľadáš super partiu na preteky i tréning

Napísal(a) Peter Mikuš
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V ostatnom čase sa najmä z prostredia mladej generácie ozývajú hlasy, ako napr. Začal si behať a hľadáš super partiu na preteky i tréning? Nejde ti o svetové rekordy, ale prekonávať seba samého ťa láka? Odpovede sa však málokto dočkal. Iniciatíva väčšinou ostala na jednotlivcoch, aj keď i v našom regióne na Gemeri sa objavujú sem tam prvé lastovičky, ktoré ponúkajú odpovede, hoci sú stále skromné. Podnet, ako na to, som dostal -emailom od Pána Petra Mikuša. Ide síce o prvú informáciu o tom, že aj u nás existuje taký športový klub, ktorý podporuje pohybovú aktivitu. Ale na začiatok aj to hádam stačí, aby postupne vznikali ďalšie aktivity: 

 "Športový klub Gemerunners so štatútom občianskeho združenia je platformou ponúkajúcou možnosť registrácie všetkým, ktorí chcú oficiálne deklarovať svoj vzťah k pohybu, komunite a aktívne sa podieľať na vytváraní bežeckej tradície na Gemeri.GEMERUNNERS je nezávislé, neziskové občianske združenie, ktoré združuje mladých ľudí a dospelých so záujmom o šport, a to hlavne vytrvalostný a trailový beh, podporuje a vedie mládež k behu.

Cieľom GEMERUNNERS je: 1. Rozvíjať a propagovať vytrvalostný a trailový beh, ako aj iné vytrvalostné športové disciplíny (duatlon, triatlon a pod.) ako zdravý životný štýl.  2. Pre členov združenia vytvoriť materiálne, organizačné, spoločenské a metodické podmienky pre vytrvalostný a trailový beh. 3. V rámci združenia GEMERUNNERS organizovať gemer IMG 1709“bežeckú ligu” – celoročnú bežeckú súťaž o najlepšieho bežca/bežkyňu združenia pozostávajúcej zo série pretekov podľa schváleného bežeckého kalendára členskou schôdzou. 4. Organizovať bežecké podujatie pod hlavičkou GEMERUNNERS, pomáhať a spolupodieľať sa na organizácii bežeckých podujatí regiónu. 5. V spolupráci s ostatnými športovými klubmi na území Gemera organizovať športové aktivity pre širokú verejnosť a propagovať tak beh ako zdravý životný štýl. 6. Podľa možností zabezpečiť pre členov klubu úhradu cestovných, štartovných a materiálnych nákladov súvisiacich s reprezentáciou klubu na bežeckých súťažiach. 7. Poradenskou činnosťou viesť členov klubu, hlavne novoprijatých k zvyšovaniu ich výkonnosti. 8. Organizovať spoločné tréningové aktivity v rámci klubu s ohľadom na propagáciu behu. 9. Zúčastňovať sa bežeckých podujatí a dôstojne reprezentovať klub GEMERUNNERS. 10. Združenie pri napĺňaní svojich cieľov spolupracuje s orgánmi štátnej správy a samosprávy na mestskej, regionálnej a národnej úrovni, školami a školskými zariadeniami, s občianskymi združeniami a neziskovými organizáciami pracujúcimi s mládežou a dospelými, je otvorené ďalším formám spolupráce so subjektmi, ktorých činnosť korešponduje s vyššie uvedenými cieľmi. 11. Združenie informuje členov aj verejnosť o svojej činnosti cez sociálne siete a internetovú stránku.
Kontaktuj nás !!!

WEB: www.gemerunners.estranky.sk  MAIL: Tel.č.: (Okolie Rožňavy): 0907 416 131  Tel.č.: (Okolie Revúcej): 0948 230 505."

P. M. 

 

Čítať 1813 krát Naposledy zmenené nedeľa, 30 júl 2017 22:06

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!