Vytlačiť túto stránku
piatok, 08 september 2017 20:41

Revúca dejiskom Majstrovstiev SR v letnom biatlone Doporučený

Napísal(a) Mgr. Andrea Tokárová
Ohodnotiť túto položku
(3 hlasov)

Počas víkendu 23.9. – 24.9. 2017 sa na strelnici v Revúcej smerom na Muránsku Dlhú Lúku uskutočnia Majstrovstvá Slovenska v letnom biatlone vo všetkých vekových kategóriách. Majstrovstvá SR sú vyvrcholením letnej biatlonovej sezóny, kedy sa uzavrú všetky rebríčky Viessmann pohára v letnom biatlone a rozdajú sa majstrovské tituly. Okrem domácich biatlonistov z Klubu biatlonu Magnezit Revúca budú mať diváci možnosť v kategórii dospelých vidieť pretekárov z celého Slovenska a tiež aj slovenskú biatlonovú špičku. Účasť na pretekoch už avizovala aj česká biatlonová reprezentácia.

Súťažiť o titul Majster SR sa bude v sobotu v rýchlostných pretekoch, pri ktorých nezostrelenie terčov znamená pre pretekárov bežať trestné kolá naviac, v nedeľu vo vytrvalostných pretekoch, kde sa za nezostrelené terče prirátavajú trestné minúty. Počas oboch dní sú na programe preteky pre všetky vekové kategórie, pričom ako prví budú pretekať dospelí, po nich juniori a nakoniec na rad prídu žiacke kategórie. Revúcky klub do pretekov nasadí svojich pretekárov v žiackych, juniorských, ale aj seniorských kategóriách.

Ako je už tradíciou, v Revúcej sa v sobotu po ukončení žiackych pretekov bežia aj preteky prípravky – na tieto preteky môžete prihlásiť svoje ratolesti vo veku od 5 do 9 rokov priamo v dejisku MS. Tituly Majstrov SR sa budú udeľovať na slávnostnom vyhlasovaní výsledkov za oba dni spolu, a to v nedeľu po ukončení pretekov žiakov.

Autorom tohtoročného plagátu je bývalý pretekár Klubu biatlonu Magnezit Revúca, dnes šikovný grafik Gabriel Nagypál. Viac informácií, ako aj súťaž o tričko s biatlonovým motívom nájdete na facebookovej stránke Klubu biatlonu Magnezit Revúca.
Príďte zažiť atmosféru napätia a povzbudiť našich športovcov!
Mgr. Andrea Tokárová

 

Čítať 1510 krát Naposledy zmenené nedeľa, 10 september 2017 11:24