utorok, 26 september 2017 20:24

Súťaž dobrovoľných hasičských zborov o „Gemerský pohár“ Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Geologické územie Gemera môžeme vyčleniť od prameňa Hrona na severe po výbežky Cerovej vrchoviny na juhu a od Sorošky na východe po oždianske serpentíny na západe. Gemer hraničí s národnými parkami Slovenský raj a Muránska planina, na juhu sa rozprestiera chránená krajinná oblasť Slovenský kras. Región Gemer zahŕňa okresy Revúca, Rimavská Sobota a Rožňava.

Okrem tohto geologického územia spája dobrovoľných hasičov týchto okresov aj súťaž dobrovoľných hasičských zborov o „Gemerský pohár“. Podľa štatútu súťaže Gemerský pohár organizuje každý rok iný okres vždy tretiu septembrovú sobotu. Súťažia medzi sebou muži – po 4 družstvách z každého okresu, ženy, dorastenci a dorastenky – po 1 družstve z každého okresu. Okrem víťaza v každej kategórii sa zbierajú body pre okresy.

Dňa 16. 09. 2017 organizovala už XXVI. ročník tohto pohára Územná organizácia Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR (ÚzO DPO SR) v Rimavskej Sobote v spolupráci s obcou Rimavská Baňa a Dobrovoľným hasičským zborom (DHZ) Rimavská Baňa.

Výsledky:

Muži
1.Teplý Vrch (RS), 2. Kružno (RS), 3. Rimavská Baňa (RS), 4. Rákoš (RA), 5. Hrachovo (RS), 6. Gemerská Poloma (RV), 7. Muránska Dlhá Lúka (RA), 8. Ratková (RA), 9. Silica (RV), 10. Rožňava (RV),

Ženy
1. Rimavské Brezovo (RS), 2. Gemerská Poloma (RV), 3. Muráň (RA),

Dorastenci
1. Hrachovo (RS), 2. Jelšava (RA),

Dorastenky
V tejto kategórii súťažili družstvá z Kružna (RS) a z Jelšavy (RA). Nakoľko obe družstvá nemali platné pokusy, neboli hodnotené.

Po sčítaní bodov za umiestnenie jednotlivých hasičských družstiev poradie okresov bolo nasledovné:
1. Rimavská Sobota 53 bodov, 2. Revúca 31 bodov, 3. Rožňava 17 bodov.

Starostka obce Mgr. Elena Polóniová vyhodnotila aj najlepších „prúdničiarov“ a odovzdala poháre. V kategórii žien vyhral pravý prúd z DHZ Gemerská Poloma s časom 21,94 sek. a v mužskej kategórii ľavý prúd z DHZ Teplý Vrch s časom 16,17 sek.

Napriek tomu, že bola upršaná sobota, súťaž prebehla bez úrazu. Poďakovanie patrí všetkým organizátorom, sponzorom a podporovateľom tejto súťaže.
Gemerský pohár v roku 2018 bude organizovať ÚzO DPO SR v Rožňave.
Gabriela Jakubecová

 

 

 

Čítať 2265 krát Naposledy zmenené streda, 27 september 2017 11:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!