Vytlačiť túto stránku
pondelok, 29 január 2018 10:55

Medailová úroda revúckych žiakov v druhom kole Weissmannovho pohára v zimnom biatlone Doporučený

Napísal(a) KB Magnezit Revúca
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Druhé kolo Viessmann pohára v zimnom biatlone žiakov sa konalo na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici v sobotu 27.1.2018. Revúcu reprezentovalo 12 žiakov. V rýchlostných pretekoch sme bodovali, získali sme jedno zlato a tri striebra. Zlatý Markus Sklenárik sa postavil na pódium spolu so svojím prenasledovateľom Jánom Levčákom v kategórii 10-11 ročných žiakov, v tej istej vekovej kategórii dievčat získala striebro Lenka Repáková a v kategórii 12-13 ročných žiačok nabitej silnou konkurenciou brala striebro Tamara Molentová. Svoj prvý štart vôbec mala Nina Natália Vavreková a aj napriek smole s palicou (pretek dobehla bez nej) sa jej podarilo obsadiť peknú 7. priečku a získať II. výkonnostnú triedu.

Nie vlastným pričinením sa nedarilo Veronike Šteczovej, ktorá pre nesprávnu navigáciu rozhodcu stratila veľa času. Ceny odovzdávali prezident SZB Tomáš Fusko, viceprezident SZB Ondrej Kosztolányi, podpredseda vlády Peter Pellegrini a primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Sobotňajšiu atmosféru pretekov zachytil aj spravodajský štáb TV Markíza, v reportáži nájdete aj našich (kliknite nižšie v zozname reportáží na „Biatlon na kúpalisku“):
http://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/televizne-noviny/78062_televizne-noviny

Aj v nedeľu 28.1.2018 boli na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici naplánované rýchlostné preteky žiakov. Naši v počte medailí nezaostali za sobotou, len trocha pozmenili farby medailí (tie v nedeľu spolu s prezidentom SZB odovzdávala olympionička – biatlonistka Alžbeta Majdišová). Najviac sa darilo žiakom v najnižšej vekovej kategórii, kde si medzi 10-11 ročnými dievčatami vybojovala zlato Lenka Repáková, v tej istej vekovej kategórii chlapcov zopakoval sobotňajšie umiestnenie náš tandem Markus Sklenárik a Ján Levčák. Veronika Šteczová získala bronz v náročnej a silnými pretekárkami doslova preplnenej kategórii 12-13 ročných žiačok. Hneď za ňou sa umiestnila Tamara Molentová. Chválime aj ďalších našich pretekárov. V podobne silnej kategórii chlapcov 12-13 ročných sa zviditeľnil aj Adrián Ottinger, ktorý skončil na veľmi peknom 6. mieste z 25 štartujúcich (a vo svojom ročníku narodenia prvý). Po prvých pokusoch sa už "oťukali" v kategórii 10-11 ročných žiakov aj naši najmladší chlapci, Michal Biž obsadil 6. priečku a Martin Galovič 9. priečku.

Našich pretekárov najbližšie čakajú Majstrovstvá SR v zimnom biatlone. Príďte nás povzbudiť do Osrblia 10. - 11. februára! 
Ešte predtým však budeme držať prsty našim odchovancom Tomášovi Sklenárikovi a Lukášovi Ottingerovi, ktorí budú v dňoch 31.1. – 4.2. reprezentovať Slovenskú republiku na Juniorských majstrovstvách Európy v slovinskej Pokljuke.

Klub biatlonu Magnezit Revúca

 

 

Čítať 2239 krát Naposledy zmenené pondelok, 29 január 2018 12:46