Vytlačiť túto stránku
streda, 14 február 2018 21:43

Úspech biatlonistov z Revúcej na Majstrovstvách Slovenska Doporučený

Napísal(a) KB Revúca
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Kým celý svet počas uplynulého víkendu sledoval olympijský rýchlostný pretek v Pyeongchangu 2018, kde najlepšie biatlonistky bojovali o ten najvzácnejší kov, v našom Národnom biatlonovom centre v Osrblí štartovali Majstrovstvá Slovenska s medzinárodnou účasťou. Naše malé mesto Revúca čoraz častejšie dokazuje, že má veľa športových talentov a v sobotňajšom rýchlostnom preteku Majstrovstiev Slovenska v biatlone dňa 10. 2. 2018 Revúcu reprezentovalo 12 pretekárov. Získali sme dve zlaté a jednu bronzovú medailu. Zlatá v kategórii dorasteniek 16 - 17 ročných skončila Ema Kapustová a stala sa Majsterkou Slovenska. V kategórii dorastencov 18 - 19 ročných skončil na 5. mieste Radovan Humeník

a stupne víťazov patrili Revúčanom reprezentujúcim Podbrezovú - Tomášovi Sklenárikovi (2. miesto), Lukášovi Ottingerovi (1. miesto). V kategórii žiakov 10 – 11 ročných svojim súperom nedal šancu a Majstrom Slovenska sa stal Markus Sklenárik. V tej istej kategórii o najlepšie umiestnenie bojovali aj Ján Levčák (4. miesto), Michal Biž (9. miesto), Martin Galovič (12. miesto). Bronz pre Revúcu čistou streľbou získala Veronika Šteczová v kategórii žiačok 12 - 13 ročných. Spolu s ňou sa snažili o najlepšie umiestnenie Alexandra Štempelová (7. miesto), Nina Natália Vavreková (14. miesto). Na peknom 9. mieste v kategórii žiakov 12 – 13 ročných spomedzi 25 štartujúcich pretekárov skončil Adrián Ottinger. V kategórii žiakov 14 – 15 ročných štartovali: Róbert Biž (11. miesto), Tomáš Kuchta (16. miesto). Revúca by určite vybojovala aj ďalšie cenné kovy, ale zdravotné problémy, resp. zranenie neumožnili štartovať biatlonistkám Tamare Molentovej a Lenke Repákovej, ktoré mali veľmi úspešný vstup do sezóny.

V nedeľňajšom vytrvalostnom preteku, ktorý sa konal 11. 2. 2018 sme obhájili 2 zlaté a 1 bronzovú medailu. V kategórii dorasteniek 16 – 17 ročných si vynikajúcou streľbou zlato vystrieľala Ema Kapustová, ktorá každým pretekom dokazuje svoju streleckú silu a bežeckú zdatnosť. Zlatú pozíciu, aj to, že je najrýchlejším bežcom v kategórii žiakov 10 – 11 ročných, potvrdil Markus Sklenárik. O bronzovú radosť v tej istej kategórii sa postaral Ján Levčák. Vo vytrvalostnom preteku sa naši štartujúci biatlonisti umiestnili nasledovne: Veronika Šteczová (4. miesto), Radovan Humeník (6. miesto), Alexandra Štempelová, Adrián Ottinger, Róbert Biž (8. miesto), Michal Biž (10. miesto), Tomáš Kuchta (12. miesto), Martin Galovič (12. miesto), Nina Natália Vavreková (17. miesto).

Ďakujeme všetkým pretekárom za ich vytrvalosť, snahu a odhodlanie. Ďakujeme za to, že aj vďaka ich umiestneniam a láske k športu má naše mesto svoje čestné miesto medzi klubmi v Slovenskom zväze biatlonu.
KB Magnezit Revúca

 

Čítať 1721 krát Naposledy zmenené sobota, 17 február 2018 08:57