utorok, 06 marec 2018 22:03

Biatlonisti KB Magnezit ukončili zimnú pretekovú sezónu

Napísal(a) KB Magnezit
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Počas prvého marcového víkendu prebiehalo v Osrblí záverečné kolo Viessmann pohára v biatlone 2017/2018 a zároveň sa konali aj Majstrovstvá SR v zimnom biatlone. V kategórii dorastu a dospelých sme mali zastúpenie v podobe dvoch pretekárov. Ema Kapustová v kategórii 16 - 17-ročných dorasteniek v rýchlostných pretekoch v sobotu dobehla do cieľa na 5. priečke, v pretekoch s hromadným štartom v nedeľu si o jednu priečku polepšila. Radovanovi Humeníkovi (18 - 19-roční dorastenci) sa viac darilo v sobotu, keď do cieľa dobehol ako štvrtý, v nedeľu klesol o dve priečky. V žiackych kategóriách sa najviac darilo Markusovi Sklenárikovi, ktorý v kategórii 10 - 11-ročných žiakov v sobotu nenašiel premožiteľa

a v nedeľu mu titul majstra SR v pretekoch s hromadným štartom unikol len o 6 sekúnd. V tej istej kategórii štartovali aj Michal Biž a Martin Galovič, ktorí zavŕšili svoju prvú biatlonovú sezónu vôbec a v konkurencii skúsenejších súperov obsadili v sobotu 11., resp. 15. miesto a v nedeľu 11., resp. 14. miesto.

Najpočetnejšie zastúpenie nášho klubu mala kategória 12-13-ročných žiačok, v ktorej štartovali štyri naše pretekárky. V rýchlostných pretekoch sa najviac darilo Tamare Molentovej, ktorá obsadila 4. miesto, hneď za ňou sa umiestnila Veronika Šteczová. Alexandra Štempelová skončila na 11. a Nina Natália Vavreková na 14. priečke. V pretekoch s hromadným štartom, ktoré boli súčasne Majstrovstvami SR v tejto disciplíne, si sobotňajšie 4. a 5. umiestnenie vymenili Veronika Šteczová a Tamara Molentová. Nina Natália Vavreková skončila 10. a Alexandra Štempelová 12.

V kategórii 14 - 15-ročných žiakov v sobotu obsadil Róbert Biž 12. priečku a Tomáš Kuchta susednú 13. priečku, v nedeľu najmä kvôli nepresnej streľbe klesli Róbert Biž na 14. priečku a Tomáš Kuchta na 16. priečku.

Zimnú sezónu uzavreli revúcki biatlonisti nemalým počtom medailí, vrátane titulov Majstra SR. Na sumárne rebríčky si ešte musíme počkať, kým ich spracuje Slovenský zväz biatlonu.

Aj keď sezóna oficiálne skončila, pretekári v tréningovej činnosti pokračujú bez prestávky ďalej. Využívajú relatívne dlhú zimu, ktorá praje tréningom na bežkách a onedlho presedlajú na prípravu na letnú sezónu.

KB Magnezit Revúca

 

Čítať 1600 krát Naposledy zmenené štvrtok, 08 marec 2018 14:15

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!