Vytlačiť túto stránku
sobota, 01 jún 2019 20:04

Nadácia Orange ocenila výnimočne desať neziskových organizácií Doporučený

Napísal(a) Barbora Oberučová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Nadácia Orange už dvadsať rokov inšpiruje, verí v dobré konce a pomáha tým, ktorí sami pomáhajú. Prostredníctvom svojich aktivít sa snaží formovať zodpovednú a ohľaduplnú spoločnosť, podporuje aktívnych ľudí a mení Slovensko na lepšie miesto spolu s neziskovými organizáciami, ktoré majú rovnaký cieľ. A práve tým vzdáva už desať rokov poctu jedinečným ocenením – Cenou Nadácie Orange. Tento rok, pri príležitosti desiateho jubilea, ocenila desať výnimočných neziskových organizácií, ktoré sa svojou činnosťou dlhodobo podieľajú na zlepšení podmienok života v našej krajine v oblastiach vzdelávania, sociálnej inklúzie a komunitného rozvoja.

 Jubilejný ročník Ceny Nadácie Orange vzdáva poctu mimovládnym neziskovým organizáciám za ich odvahu, líderstvo, inovatívny prístup k riešeniam dôležitých otázok, dlhodobý spoločenský prínos, zviditeľňovanie náročných tém a scitlivovanie spoločnosti voči nim.

Do 10. ročníka Ceny Nadácie Orange bolo predložených 60 nominácií mimovládnych organizácií. Nominácie predkladal Nominačný výbor zložený z doterajších laureátov ocenenia. Na základe odporúčaní Hodnotiacej komisie postúpilo do druhého kola hodnotenia 30 finalistov. V ďalšom kole hodnotiaceho procesu vybrala rovnaká komisia 10 laureátov, ktorí okrem významného uznania získajú aj finančnú odmenu. Tých predstavila na slávnostnom odovzdávaní Ceny Nadácie Orange 30. mája 2019 v bratislavskej Starej tržnici.

Večerom za prítomnosti nominovaných mimovládnych organizácií, členov hodnotiacej komisie, predstaviteľov Nadácie Orange, vedenia spoločnosti Orange Slovensko, zástupcov médií a pozvaných hostí, sprevádzala herečka a stand-up komička Lujza Garajová-Schrameková a spisovateľ a publicista Michal Hvorecký. Slávnostného odovzdávania sa zúčastnil aj prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska. Svojou prítomnosťou si tak uctil záslužnú činnosť aktívnych ľudí a ich významných projektov, ktoré dlhodobo zlepšujú podmienky života na Slovensku. Ocenené organizácie získali spolu s finančnou podporou na ďalší rozvoj činnosti v hodnote 5 000 eur aj umelecký artefakt od šperkárky Andrey Ďurianovej.

Zoznam hodnotiacej komisie a desiatich ocenených neziskových organizácií nájdete v prílohe správy. Detailné informácie o Nadácii Orange získate na stránke www.nadaciaorange.sk.

Barbora Oberučová

 

Desať ocenených neziskových organizácií

 

Čítať 1199 krát Naposledy zmenené pondelok, 03 jún 2019 23:40