Vytlačiť túto stránku
streda, 12 júl 2017 10:27

Záverečnou konferenciou slávnostne ukončili projekt PlaNET SOEN na Gemeri

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V utorok, 20.6.2017, sme záverečnou konferenciou slávnostne ukončili projekt PlaNET SOEN, v rámci ktorého sa nám podarilo osloviť viac než 850 mladých ľudí z nášho regiónu. Do projektových aktivít sa aktívne zapojilo viac než 100 z nich, pričom 12 mladých absolvovalo celý cyklus 8 expertných tréningov a mentoringový program. Dve účastníčky projektu taktiež strávili stáž v zahraničných podnikoch v Slovinsku a Rumunsku. Podporili sme vznik 2 nových podnikov našich účastníkov, ktorých sme ocenili i štartovacími finančnými grantmi.

Emília Kovácsová rozbieha v Rimavskej Sobote Mimi centrum - rodinné centrum pre mamičky a oteckov s deťmi, ktorí môžu v tomto centre stráviť voľný čas so svojimi ratolesťami alebo si pochutnať na dobrom koláčiku so šálkou kávy.

Filip Miháľ je stredoškolák, ktorý sa venuje programovaniu od svojich štrnástich rokov. V rámci projektu sme podporili jeho podnik zameraný na tvorbu rôznych aplikácií pre mobilné a počítačové zariadenia. Všetky naše úspechy a zážitky z projektu sme počas záverečnej konferencie zosumarizovali v kruhu organizátorov, slovenských i zahraničných projektových partnerov, účastníkov a podnikateľov z našej siete a študentov miestnych stredných škôl.

Sme poctení, že naše pozvanie na konferenciu v Revúcej prijal i Jason Khile z americkej ambasády, Sarah Jane Knoy z USA, Ion Goracel a Adda Crisan z Rumunska, Zlatka Zastavnikovič a Aljaž Čibron zo Slovinska. Najväčšou motiváciou pre mladých je vždy osobný príbeh mladého človeka, ktorý sám dokázal, že plniť si svoje sny je možné.

O svoj životný príbeh sa s nami počas konferencie podelila Dajana Rodriguez – zakladateľka slovenskej celosvetovo známej firmy zameranej na dizajn a výrobu kožených kabeliek a taktiež i Valentína Sedileková – víťazka celoslovenskej súťaže pre mladých talentovaných stredoškolákov LEAF awards 2016. Sme vďační všetkým, ktorí do projektu investovali svoj čas, energiu a dôveru. I vďaka nim sme dokázali, že premeniť nevýhody regiónu Gemer na jeho výhody nie je nemožné. Pre viac info o projekte navštívte webstránku projektu: http://soen.sk/

APRG

 

 

Čítať 1628 krát Naposledy zmenené utorok, 18 júl 2017 12:49