pondelok, 22 jún 2015 17:27

PUTOVNÝ POHÁR ZMOS Stredného Gemera na III. OŠHS 2015 vysúťažili seniori ZO JDS Revúca

Napísal(a) Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra oshs 2015 aIII. Okresných športových hier seniorov revúckeho okresu, ktoré sa uskutočnili 16. júna 2015 v Revúcej, sa zúčastnilo 162 seniorov a hostí, z toho 111 súťažiacich. Prítomných účastníkov privítala predsedníčka OO JDS Zuzana Homoliaková zdôraznila motto seniorských športových podujatí „ŽIADEN LIEK NENAHRADÍ POHYB, ALE POHYB NAHRADÍ KAŽDÝ LIEK“, ktoré po prvýkrát zaznelo na 8. OTZS. Zdôraznila, že cieľom seniorských športových hier je radosť z pohybu a nie z dosahovanie rekordov v športových disciplínach.
Za prítomných seniorov športovcov zložili SĽUB športovca najúspešnejší športovci II. OŠHS Michal Regenda a Marta Mičkyová. Sľub rozhodcov prečítal Ján Kvetko. Prijatím SĽUBU ŠPORTOVCOV a rozhodcov MVDR. Evou Cireňovu boli 3. OŠHS otvorené. MVDr. Eva Cireňová, primátorka mesta, predsedníčka RZMO Stred.Gemera vyjadrila potešenie, že počet športujúcich seniorov sa každoročne zvyšuje a sľúbila pomoc aj v budúcich rokoch ako primátorka i poslankyňa BBSK. Konštatovala, že dnešný deň v Revúcej sa športu venujú aj žiaci materských škôl, koná sa Športová olympiáda MŠ mesta Revúca. Na záver popriala športovcom úspešné športové

zápolenie a radosť z dosiahnutých športových úspechov.

Športovcov pozdravil MVDr. Ján Šeševička, poslanec BBSK. Zdôraznil význam pohybu pre zdravie človeka a poprial zdarný priebeh športovým hrám. Zdôraznil, že poslanci BBSK podporujú akcie seniorov a aj v budúcnosti seniori môžu počítať s podporou BBSK. Obdiv k športovcom seniorom vyjadril aj Ing. Július Laššan, poslanec BBSK, predseda SMER SD, prisľúbil podporu BBSK, pri organizovaní športových, turistických a spoločenských aktivitách.
Športovcov pozdravil tiež PhDr. Juraj Králik, predseda Olympijského klubu Gemer. Vyslovil poďakovanie športovcom za bohatú účasť na podujatí poprial pekný deň a úspešné športovanie. Zároveň prisľúbil pomoc pri organizovaní ďalších športových podujatí. Motto II. OŠHS v JELŠAVE svojou účasťou podporilo 111 súťažiacich.
Seniori súťažili v troch vekových kategóriach: I. kat. do 65 rokov, II. kat. do 70 rokov a III. kat. nad 70 rokov v 8 športových disciplínach. 
MUŽI súťažili v behu na 100 m a 200 m, vo vrhu guľou, v hode granátom na cieľ, v kope na bránku, v streľbe zo vzduchovky, v stolnom tenise a vo vrhu guľou. ŽENY v týchto disciplínach: beh na 60 m a 100 m, hod váľkom do diaľky, hod granátom na cieľ, kop na bránu, streľba zo vzduchovky, stolný tenis.
Najstaršou účastníčkou športových hier bola 85-ročná Gabriela Palúšová zo ZO JDS Muráň, ktorej bol odovzdaný Pohár najstaršej účastníčky III. OŠHS v Revúcej.
Čestné zápolenie a meranie športových výsledkov zabezpečovali rozhodcovia učitelia telesnej výchovy Ján Kvetko, Karol Máte, Rudolf Homola, Peter Bolačeka, Juraj Králik, Július Gajdoš, člen Policajného zboru v Revúcej.
MUDr. Atila Molnár a MUDr. Tibor Imre zabezpečovali zdravotný dozor. Fotodokumentáciu zo športových hier zabezpečil Ing. Ján Pullman. Športové zápolenie prebiehalo do 14,00 hod., kedy už bol pripravený chutný obed v školskej jedálni ŽŠ na Hviezdoslavovej ul. Po obede pri pivku a zákuskoch, ktoré napiekli členky ZO JDS Muránska Dlhá Lúka, Revúcka Lehota, Hucín, Lubeník, rýchlo ubehlo čakanie na vyhodnotenie výsledkov športových hier. Víťazom športových hier boli odovzdané medaile a diplomy, ktoré odovzdávali Eva Cireňová, primátorka mesta a predsedníčka RZMO Str.Gemera a Juraj Králik, predseda Olympijského klubu Gemer.
Víťaznému družstvu III. OŠHS v Revúcej ZO JDS Revúca odovzdali PUTOVNÝ POHÁR predsedu ZMOS Str. Gemera. PUTOVNÉ POHARE najúspešnejšiemu športovcovi Michalovi Regendovi, ZO JDS Muráň a najúspešnejšej športovkyni Lýdii Zatrochovej, ZO JDS Muránska Dlhá Lúka.
Cieľ športových hier sa naplnil, pohyb a športové zápolenie prinieslo radosť a športovci si dali sľub, že ešte vo väčšom počte sa zúčastnia budúcich okresných športových hier seniorov.

VÝSLEDKY:

Poradie družstiev súťažiacich o PUTOVNÝ POHAR ZMOS Stredného Gemera na III. OŠHS 2015

1. miesto ZO JDS Revúca 51 bodov
2. miesto ZO JDS Muráň 45 bodov
3. miesto ZO JDS Jelšava 29 bodov

 Poradie súťažiacich: o PUTOVNÝ POHÁR najúspešnejší športovec III. OŠHS 2015

MUŽI:   ŽENY:
1. miesto Michal REGENDA ZO JDS Muráň 13 bodov
2. miesto  Ľubomír SPIŠÁK ZO JDS Jelšava 12 bodov
3. miesto Ján ZATROCH ZO JDS Mur. Dlhá Lúka   8 bodov
     
1. miesto Lýdia ZATROCHOVÁ ZO JDS Mur. Dlhá Lúka 9 b
2. miesto Ľudmila ĎURĎÁKOVÁ ZO JDS Revúca 8 b
3. miesto Helena CUBOVÁ ZO JDS Jelšava 7 b
  Anna SABONOVÁ ZO JDS Jelšava 7 b

Zuzana Homoliaková

Foto: Ján Pullman

 [cincopa A0CAKoMpliaB]

 

Čítať 1978 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!