Vytlačiť túto stránku
streda, 17 január 2018 23:34

Autobusovú zastávku v Rochovciach skrášlili drevené sochy baníkov Doporučený

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Niekedy postačí aj krátka informácia o tom, že sa niečo v niektorej obci nášho regiónu udialo, aby som jej dal miesto medzi ostatnými správami na stránke Maj Gemer. Keď však podnet príde od starostu obce Rochovce, ako v tomto prípade od pána Stanislava Levrinca, len mi potvrdzuje, že taká udalosť si zaslúži väčšiu pozornosť. Napísal síce krátko, ale že mám pravdu, potvrdíte mi aj vy. V podstate uviedol, že v ich obci v čase od septembra 2017 do 17. januára 2018 prebiehala rekonštrukcia autobusovej zastávky. Aby všetkým, ktorí nielen v obci bývajú, ale aj tým, ktorí ňou prechádzajú, pripomenula, že táto obec vznikla na rozhraní 13. a 14. storočia ako banícka osada. Preto autobusovú zastávku upravili v štýle banského diela so sochami baníkov a banských škriatkov. Baníci ich nazývali aj Permoníkmi.

Keď som sa lepšie pozrel na ich obecnú stránku, medzi prvými správami bola práve táto. Z nej som sa ďalej dozvedel, že Obecné zastupiteľstvo v Rochovciach na riadnom zasadnutí konanom 10.08.2017 schválilo Uznesením č. 3/2017 návrh rekonštrukcie autobusovej zastávky, predložený Rudolfom Pažitkom, ktorý budoval aj autobusové zastávky v obci Slavošovce, takže architektúra v rámci doliny by bola dodržaná.

Stará plechová zastávka sa odstránila a premiestnila na futbalové ihrisko. Na pôvodné miesto starej zastávky sa po vydaní stavebného povolenia postavila nová.
Obecná stránka pripomína, že drevené rezby realizoval dodávateľ: Rudolf Pažitka, umelecko-remeselné spracúvanie dreva. Stavebné práce realizoval dodávateľ: Ing. Dobos – DOBART s. r. o., Drevnú hmotu sponzorsky dodalo Lesné družstvo Slavošovce. Kamenivo zabezpečila obec Rochovce, ktoré doviezol Pavol Brdár. Na kompletizáciu svojou prácou s traktorom prispel Vladimír Vojtko. Elektrickú energiu pre použité elektrické náradie zdarma poskytla rodina Jána Baranyovského z Rochoviec.

Ani sa nečudujem, že starosta obce Ing. Stanislav Levrinc poďakoval poslancom Obecného zastupiteľstva v Rochovciach a všetkým, ktorí sa pričinili k úspešnému realizovaniu spomínanej stavby.
Jeden z príkladov, že aj v malej obci sa môžu udiať spoločnými silami zaujímavé skutočnosti, najmä keď všetci v obci ťahajú za jeden povraz.
MG od

Video z Rochoviec

 

Čítať 2859 krát Naposledy zmenené piatok, 19 január 2018 17:28