streda, 20 september 2023 18:21

Odbojári a gymnazisti z Revúcej v koncentračnom tábore Auschwitz-Birkenau spoznali svet neľudského teroru Doporučený

Napísal(a) H. Puterová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Návšteva Osvienčimu. Pochmúrne počasie 19.9.2023 sprevádzalo našu návštevu koncentračného tábora Auschwitz-Birkenau, ktorú absolvovali členovia SZPB gen. Viesta Revúca s jeho predsedom pánom Jánom  Kochanom a študentami gymnázia MK v Revúcej. Podrobné svedectvá nám za múrmi tábora detailne priblížila delegátka. Na vlastné oči sme videli autentické  prostredie,  ktoré v nás ešte dlho zanechá smútok, strach a dojmy z genocídy. Smrť v ňom našlo vyše milión ľudí. Na znak úcty k obetiam holokaustu sme k múru smrti položili spomienkový veniec a poklonili sa. Naša prehliadka pokračovala do neďalekej dedinky Brezinka, kde bol vyhladzovaci tábor. Tu sme mali možnosť vidieť miesta, kde boli taktiež spáchané hrôzy, ktoré len ťažko opíšu slová "svet neľudského teroru".

Po dnešnej návšteve sme sa ešte viac utvrdili v spoločnom názore...: mier je to najdôležitejšie, a to zvlášť v dnešnej dobe, keď sa právom obávame a nechceme, aby sa niečo také opakovalo.

Vďaka VÚC BB, primátorovi Revúcej p. Júliusovi Buchtovi, SMZ, a. s. Jelšava sme dnešnú exkurziu mohli absolvovať... Bol to pre nás dojímavý zážitok. NIKDY VIAC!

 

Text: Hilda Puterová

 

Čítať 366 krát Naposledy zmenené štvrtok, 21 september 2023 00:57

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!