piatok, 04 august 2023 16:05

Vlastné umenie lieči, tvrdí pani Marika Kohuláková z Rudnej Doporučený

Napísal(a) M. Kohuláková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Maľovať som začala, keď som mala 70 rokov. Pred tým som 39 rokov pracovala ako učiteľka materskej školy, s dôrazom na citovú a estetickú výchovu. Za šesť rokov som namaľovala okolo 4 tisíc obrazov, ktoré zdobia nejednu domácnosť. 

Aké boli začiatky maľovania? Farby všade, výkresy sa kupovali po 200 kusov. Mala som, aj mám, kopu nápadov. Maľovala som na tašky, papierové sáčky, krabičky. Zo začiatku neboli krásne, ale upútali pozornosť ľudí a podporili ma v tom. Veľkú pomoc mi poskytla moja rodina. Manžel a dcéra nakupovali materiál a syn moje práce dával na sociálnu sieť. S pomocou môjho manžela sme usporiadali aj dve výstavy.

Na mojich obrazoch prevláda motív kvetov. Kvety ma sprevádzajú odjakživa. Potešia oči a pohladia dušu, lebo sú nádherné, bez ohľadu na to, či sú v záhrade, na lúke alebo na poli. Rozdávajú radosť.

 mkohulakova 06

Obzvlášť rada mám slnečnice, vlčí mak, ruže a tiež lúčne kvety. Nesú v sebe radosť a krehkosť. Používam pozitívne teplé farby. Často mi ľudia povedia, že im pohľad na moje obrazy zlepší náladu, a to je pre mňa najväčšia odmena.

kohulakova 02 1mkohulakova 04 3Maľujem s radosťou a obrazy často darujem. Množstvo obrazov som rozdala priateľom, známym a tiež rodine.

Ale čo je krásne, za čo som vďačná, je to, že medzi nami sa vyvinie akési puto. Jedna pani poslala mak, dostala som  kávu, dezert, dečky, koláče, knihy, živé kvety i rám na obraz. Vlastne sa potvrdilo, že dobro sa znásobuje.

Ako som už vyššie spomenula, moje maľby dávame i na sociálnu sieť, kde priatelia píšu krásne komentáre, ktoré ma povzbudzujú.

 Usporadúvam aj súťaže, kde sa prihlasuje veľa priateľov a čakajú, kto bude výhercom.

Obrazy som darovala tiež Obecnému úradu v Rudnej i Domovu sociálnych služieb Subsídium v Rožňave, kde robia radosť tam žijúcim klientom. 

mkohulakova 07   mkohulakova 01 1   mkohulakova 03 1

 

Zem je plná zázrakov. Ja za najväčší zázrak považujem to, že keď sa naša myseľ zaoberá dobrou myšlienkou, nenecháva v nej miesto pre tú zlú.

Želám  vám, aby  každý váš deň sprevádzali a vašu myseľ ovládali tie najkrajšie myšlienky, ktoré viete tvoriť. Majte pokoj na duši a krásu v srdci!

Život je taký nádherný, vyberte si vedome čomu budete dávať pozornosť, taký bude váš život.

Ja som sa rozhodla pred šiestimi rokmi a vy?

 

Marika Kohuláková

Čítať 746 krát Naposledy zmenené sobota, 05 august 2023 11:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!