štvrtok, 18 apríl 2024 14:20

Objavte krásu Zemplína: Poplenérová výstava obrazov a fotografií v Rožňave Doporučený

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Výstava obrazov a fotografií z medzinárodného plenéra vizuálneho umenia v Dome tradičnej kultúry Gemera na Betliarskej 8 v Rožňave sa uskutoční od 22. apríla do 31. mája 2024.  Organizátorom je Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s Centrom kultúry košického kraja. 

Prezentovaných bude vyše tridsať výtvarných a fotografických diel, ktoré zachytávajú rôzne aspekty Zemplína – od jeho malebného vidieka a krajiny, až po jeho bohatú históriu a kultúru. Návštevníci si tak budú môcť vychutnať estetický zážitok a zároveň sa dozvedieť viac o tomto čarovnom regióne Košického kraja,“ informovala Helena Novotná, riaditeľka Gemerského osvetového strediska.

Plenér organizovalo Centrum kultúry Košického kraja na Zemplínskej Šírave v októbri minulého roka a jeho výsledkom je putovná výstava „NA ZEMPLÍNE“. Jej cieľom je podporiť talentovaných a kreatívnych umelcov a návštevníkom ponúknuť jedinečnú príležitosť spoznať krásu tohto regiónu očami talentovaných umelcov nielen z Košického kraja, ale aj z Poľska či Rumunska. Medzi vystavujúcimi umelcami je aj Martina Belányiová zo Štítnika, ktorá na plenéri zastupovala Gemer. 

2024 04 22 aaZemplin (1)

dom tradicnej kultury logoVýstava bude prístupná v pracovných dňoch od 9:00 do 15:00. Vstup je voľný.

 

Aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na stránke www.gos.sk a na sociálnych sieťach, ktoré nájdete jednoducho ako @gos.roznava.

 

 

Mgr. Anežka Kleinová

 

 

Čítať 80 krát Naposledy zmenené štvrtok, 18 apríl 2024 15:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!